kafasi karisik adam3
profili

  • muharrem ince

    muharrem ince'ye oy vermeyi düşünen, onun konuşmalarını haklı bulan, açık sözlü olmasını, cesaretini takdir eden arkadaşlarım, kardeşlerim beni dinleyin. bakın 2018 yılında ben devlet memuru halimle muharrem ince'nin mitingine katıldım, onun için akrabalarıma, arkadaşlarıma nice dil döktüm. sandık başkanı oldum, aldığı oyları ben saydım. diğer adaylar gibi onun da hakkını ben korudum ama olmadı. neticede "adam kazandı." ben bütün gün çalışmanın verdiği yorgunluğa rağmen eve giremedim. dışarıda rte sevdalılarının araçlarla, kamyonlarla, silahlarla meydanda eğlencelerini, sloganlarını gözümden yaşlar sıza sıza izledim. çünkü bir çok kişi gibi ben de gördüm bu günleri. dedim 5 yıl daha gitti. 5 yılda ülkenin neler kaybedeceğinin farkındaydım. o yüzden aktı gözümden yaşlar. 27 yaşımdaydım o zaman şimdi 32 oldum. son 5 yılda olanları görüyorsunuz ülkeye.
    bir daha ki seçime ölmez sağ kalırsam 37 oluyorum. yani yolun yarısını geçmiş olacağım. bu adamlar iktidar olduğunda 12 yaşında ortaokul öğrencisiyken şimdi 3,5 yaşında kız babasıyım. heveslerim, planlarım, istediklerim, gerçekleşmedi. gençliğim de çoktan gitti. artık kızım için bir gelecek kurmaya çalışıyorum.
    geçmiş yazılarıma bakarsanız kemal kılıçdaroğlu'nun adaylığını asla desteklemediğimi mansur yavaş veya ekrem imamoğlundan başka adayı kabul etmeyeceğimi yazdığımı görürsünüz. en az sizin kadar ben de öfkeliyim adaylığını dayatmasına. bakın 27 yaşımda insanlar etrafta sevinç çığlıkları atarken ben kapalı bir bankanın merdiven basamağında ağlaya ağlaya bir paket sigara içtim. bana bakıp dalga geçti o cahil sürüsü. ben o geceyi bir daha yaşamak istemiyorum. organize olmuş kötülüğün, rant ve talan çetesinin sırf daha kalabalık oldukları için, sırf daha iyi yalan söyledikleri için, sırf din istismarı yaptıkları için tekrar üstün gelmesini istemiyorum. bakın biz çok şey kaybettik siz de yıllarınızı kaybetmeyin bizim gibi.
    chp'den ayrılması, parti içi dengeler v.b. haklı olabilir hatta büyük ihtimalle haklı ama kişisel intikam hırsı ve pazarlıkta elini yükseltmek uğruna aday olmuş birisi muharrem ince. son ana kadar pazarlık yapmak istediğini vurguladı hep üç beş bişey verin de çekiliyim havasındayım. derdi cumhurbaşkanı falan olmak değil sadece kendisinin önemli olduğunu kanıtlama çabasında haftalardır. gazetecilerle, sanatçılarla kavga etmesinin sebebi tamamen kişisel ego ve hırsından. arkadaşlar ben herkesle kavga eden, tek başına karar alan, aşan kesen, bağıran çağıran, sürekli sinirli ve gergin olan birisini istesem gider rte'ye oy veririm zaten.
    sizden rica ediyorum bırakın muharrem ince'nin peşini. önce ilk turda şunlardan bir kurtulalım, ülkede demokrasiyi, hukuku, adaleti yeniden tahsis edelim. devlet kurumlarını, orduyu, bol maaşlı yağlı makamlarını şunlardan ayıklayalım. sonra vallaha ben sizden fazla muhalefet olacam kılıçdaroğluna.
    millet ittifakının mütabakat metnini okuyun orada vaat ettikleri maddelerin %25'i gerçekleşse ülke rahat bi nefes alır. popülist liderleri bırakalım şimdilik, aklı başında vaatleri planı projesi olan kişiyi seçelim. bktım yapamıyor onu da atarız siyaset tarihinin tozlu raflarına ama şimdi ilk turda bu işi bitirelim ne olursunuz. lütfen, lütfen, lütfen.

  • oğuzhan uğur

    lan siz ne salaksınız ya. harbi sikim hıyar diyene tuzlukla koşuyorsunuz. ulan bir hafta oldu deprem olalı bir hafta. daha millete tuvalet veremedi devlet. arama çalışması bile 4.gün 5. gün anca organize oldu binlerce insan kurtarılamadı soğuktan öldü. şu saatlerde deprem bölgesinde yakınlarını kaybeden, enkazdan sağ kurtulan insanlar ellerinde sopalarla soğukta nöbet tutup yağmacılara karşı canını, malını korumaya çalışıyor. siz trol orospu çocuklarının gazına geldiniz. attılar önünüze kemik olarak oğuzhan uğur'u köpek gibi her biriniz bir taraftan çekiştiriyorsunuz.unuttunuz herşeyi. ulan asıl sorumlular dolanıyor ortalıkta.

    edit: deyim düzeltme

  • aylık geliri 20 bin lira olan öğretmen

    kendisinden ders almayan sınıfta bırakan ilkokul öğretmeniymiş. birisi şu arkadaşa ve favoriye alan onlarca kişiye ilkokulda sınıfta kalma olmadığını söylesin.haftada 2 gün okulda diğer günler özel ders verecekmiş. nerede öyle okul? maaş karşılığını doldurabilirmi iki günde?

    ağzı olan konuşuyor amk. öğretmene linç varya bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olun siz de yazın. bir şeyden de eksik kalın be kardeşim. bir şeye de yorum yapmayın.

    sağlam özel ders verenler olabilir ama sayılı kişilerdir. geceleri gündüzü olmaz çoğu zaman. çok yorucu olur.