balik hali sakini2
profili

  • izmir'in en yaşanılası yeri

    ya güzelbahçe urla yazanlar var. arkadaşlar manyak mısınız? buraları yazanlar net olarak bu yazdıkları yerde oturmuyorlar. sadece boş vakit geçirip gezip tozmak için gidiyorlar buralara. güzelbahçe'nin ulaşımı sadece 2 yolla mümkün. 1. yol 8 numaralı halk otobüsü. fahrettin altay'a kadar gidiyor. ordan sonra ister metro ister başka otobüs ister tramvay kullanırsınız. 2. yol dolmuşlar. kendi aracınız varsa da karşılıklı tek gidiş geliş şeritli yolda bekleyin ki öndekiler ilerlesin siz de gideceğiniz yere varın.

    urla da ulaşım konusunda kötü. o da aynı şekilde halk otobüsü ve dolmuşla mümkün. ikisi de şehir dışı tarife kullanıyor. ve otobüste 90dk olayı yok. gittiğin kadar öde tarifesi var. ayrıca güzelbahçeden geçiyor yol :) yani yine aynı trafiği çekeceksiniz.

    trafik çekeceksiniz diyorum çünkü izmir'in kalbi herkesin bildiği üzere göztepe sahilden başlar mavişehir sahile kadar gider. buralara ulaşım çok önemlidir ve bu yazılan iki yerde olursanız 8'deki etkinlik için evden 5:00 -5:30 gibi çıkmanız gerekiyor. o da işe gidiş-çıkış saatiyse sıçtınız..

    hem ulaşımı kolay hem merkezi yer istiyorsanız tercihiniz yeni yeni binaların dikildiği uzundere, karabağlar, limontepe civarında olmalı. en az 3 farklı otobüs güzergahında olan bu ilçeler hem yeni gelişen yüzüyle hem de -şimdilik- ucuzluğuyla en çok tercih edilmesi gereken yerler arasında.

    bunlara ek olarak gaziemir ve şirinyer/buca da var. biraz kalabalıktır. belli yerlerinde belli saatlerde çok trafik olur ama gideceğiniz yere rahatlıkla gidersiniz. hele istanbul trafiğinden geliyorsanız bu da trafik mi be gibi cümleler kurabilirsiniz.

    yalı-narlıdere-balçova gibi yerler hem pahalı hem de otopark sıkıntısı olan yerler. tek eğlencesi sahile inip 2 bira içip balık tutmaya çalışmak.

    beyaz yakalı olarak çalışacaksanız işiniz muhtemelen bayraklı-manavkuyu hattında olur ve buralara metronun gittiği her ilçede ikamet edebilirsiniz. hatta işinize yakın bir yer de olabilir. yürüyerek gayet güzel ulaşılabilir. yağmur çamurda tabi istediğiniz kadar şemsiye kullanın ama izmir genelindeki altyapı sıkıntısından dolayı sürekli bi mağduriyet yaşayıp cehape zihniyeti diyerek etrafta dolaşırsınız.

    tabi izmir'in merkez dışında kalan yerlerde çalışacaksanız en iyi tercihiniz menderes-torbalı-tire-kemalpaşa-aliağa olabilir. dikili-foça-karaburun gibi yerler sadece yazın aktif. onun dışındaki dönemlerde bomboş.

    yazın her türlü yazlık ilçeye gidebilme gibi bir seçeneğiniz var ancak paranız yoksa halk plajlarında ailenizle rezil olmayı baştan kabul etmeniz lazım. paranız varsa da çeşmedeki biçklaplardan vazgeçmeyin. zaten çeşmeyi sikip attınız iyice sikip atın ki hepinizi tek bi yere toplamış olalım. kaldı ki diğer yazlık mekanları zaten sevmeyeceksiniz. ne güzel bir denizi var ne de güzel bir sahili. çoğu yer taşlık çakıllık.

    bornovayı tercih etmeyin. yeterince öğrenci kalabalığı var zaten. oldukça metropol olsa da öğrenci değilseniz o gürültü ve hareketliliği kaldıramayabilirsiniz. elektrik kesintileri de çok sık olur hem.

    iş stresini atmak için eğlence yeri arıyorsanız tabiki alsancak-bornova-mavişehir-karşıyaka-güzelyalı-inciraltı gibi yerlerden birini tercih etmek zorundasınız. avm çılgınlığınız varsa gaziemir'de optimum, balçova'da agora ve kipa var. 1-2 sene içinde üçkuyulara istinye park diye bişey de açılacak. bunlar hep büyük avmler. forum bornova da oldukça büyük ancak büyüklüğün büyük kısmı ikea mağazasına ait. point bornova çok leş biyerde. öylesine bi kere gideyim bi bakayım dersiniz bi daha gitmemeye yemin edersiniz.

    şehir dışı ulaşım otobüs ve uçak ile mümkün. otobüs point bornova'nın karşısındaki izotaş'tan kalkıyor. dediğim gibi çok leş bi yer. ulaşım da sıkıntılı. hava alanı gaziemir'de. oraya ulaşım bi nebze kolay kendi aracınızla ancak izban gibi raylı sistem kullanırsanız çok çok kolay. tren hava alanının neredeyse girişinde yolcu alıp indiriyor.

    izmir'e gelecekseniz lütfen karakterinizi uygun bir şekilde getirin. buraları kirletmeyin, yeterince kirlendi. istanbul gibi her kesimden insanların bulunduğu bu güzel ilimizde görgü kuralları, ahlak ve saygı ne yazık ki giderek azalmakta. yaşanabilirliği tamamen sizin elinizde. güzel bir yaşam sürmek istiyorsanız burada izmir'lileri anlamaya onlardan birşeyler öğrenmeye çalışın. izmir bana ayak uydursun demeyin siz izmir'e ayak uydurun. göreceksiniz her şey çok güzel olacak.

    not: mesajla küfür edenleri sikime bile takmıcam basıcam engeli geçicem. gerçekten yardım talep edenlere de elimden geldiğince yeşillik sağlıcam. mesaj atarken bu iki kıstası dikkate alın, benim vaktimi almazsınız ama kendi vaktinizi yeterince alırsınız.

    bu entirime son verirken; solungaçlarınızdan öperim ~izmir'li deyimi. (gelirken izmir'lice-türkçe sözlük almayı unutmayın)

  • 9 günlük tatil sonrası ilk pazartesi

    istemiyorum işe gitmek. ama pazartesi sendromundan değil, kendi işimi kuruyorum. tatil öncesi hafta yıllık izne çıktım. bayram tatiliyle beraber birleştirdim iznimi. kendi kuracağım iş için çalıştım, hala çalışıyorum koşuşturmaca tadilat vs.. şimdi pazartesi istifayı vereceğim ve bana dicekler ki yok gitme, etme.. 15 günlük ihbar sürem var bittimi gg dicem bi ton ikna cümleleri.. ve bu cümleleri pazartesi değil 15 gün boyunca çekicem.. istemiyorum işte sizinle çalışmak. kendi işime gidiyorum ben.