cl juke3
profili

  • yazarların sandığa gitme motivasyonları

    beni tanıyan herkes bilir ki ben kılıçdaroğlu'ndan zerre hazzetmem. aynı zamanda demokrasiye de inanmam. birkaç yıl önce olsa sandığa da gitmezdim, gitmedim de zaten. o sebeple sandığa gitmeyecek olan kızgın, küskün insanlara patronluk taslamayacağım. bu başlığı açtım çünkü ikinci turda sandığa gidecek olmamın sebebini paylaşmanın doğru olacağını düşündüm.

    sandığa gidip inanmadığım, güvenmediğim hatta açık bir şekilde, birçok başlıkta karşısında olduğum bir adama oy atmak, böylesine ilkesiz bir tavır göstermek beni inanılmaz huzursuz edecek ama buna rağmen ikinci turda gidip kılıçdaroğlu'na oy vereceğim. vereceğim çünkü bu ülkede yaşayan hayvanlara, ağaçlara, derelere, oy vermeye yaşı yetmeyen gençlere karşı sorumluluk hissediyorum.

    ilk turda sandığa gittiğimde yirmili yaşlarının başlarında sandık görevlisi gençler gördüm. yalvarır gözlerle bakıyorlar "abi sen normal birine benziyorsun, n'olur düzgün bi yere bas mührü de hayatımız kararmasın" der gibi. batıdaki akranları barlarda arkadaşlarıyla kahkahalar eşliğinde sabahlıyorken o gariplerim sandık başında sabahladılar. ne için yaptılar bunu? yaptılar çünkü gelecekleri için kavga vermeden pes etmek istemediler. ben o gençler bu kavgayı verirken onları yalnız bırakırsam, on dakika yolu yürümeye eğrinip o sandığa gitmezsem gençlerin yüzüne bakamam. seçim onların istediği gibi sonuçlanırsa her şeyin güzel olacağına inandığımdan değil, onları o kavgada yalnız bırakmayı kendime yediremeyeceğimden gideceğim sandığa. eğer verdiğim oyla prensiplerimi çiğnemiş olacaksam varsın öyle olsun. ben gidip mührü kılıçdaroğlu'na vuracağım. umarım yazdıklarım ekşi'nin derinliklerine gömülmez, benim gibi öfkeli olanlara bir şekilde ulaşır ve onlara dokunur.

  • 59 çinli milyarderin türkiye'ye gelmesi

    tilki tavşanın çığlığını duyunca koşarak gelirmiş fakat yardım için değil.

  • polisin maaşınızı biz ödüyoruz diyen kadına yanıtı

    "halk ödüyor sizin maaşlarınızı" diyen orta yaşın üzerinde bir kadın vatandaş, onun üzerine yürüyüp iten iri kıyım bi erkek polis ve sosyal medyada "polis kadına ağzının payını vermiş" diyen beyinsiz embesiller.

    o kalıpta bi sivil polis benim üzerime öyle yürüse ben gerilirim el kadar kadın kim bilir nasıl korktu?

    medeniyetin zerresi olsa şu ülkede anında görevden alınacak adama methiyeler düzüyorlar bir de. adamın suçu yok aslında sizin gibi yavşakların destekleyeceğini bildiği için önüne geleni yaşlı, genç, kadın, erkek demeden hırpalıyor. şu görüntüleri izleyip bir de kadına hakaret etmiş amına kodumun çomarları.