batlegolas4
profili

  • bekar kalıp yalnız ölmek

    burada kastedilen ölme anındaki yalnızlık değil. yalnız geçmiş bir hayat. neden ısrarla "çevren dolu olsa da yalnız ölüyorsun" veya "evliliğin kötü veya sahte olabilirdi" gibi şeyler söylenmiş anlamıyorum. konu mezara yalnız girmek veya cenazemizde birilerinin olup olmaması değil; ölene dek geçen zamanda sevmemiş ve sevilmemiş olmak. bu da bazılarımız için üzücü. ne yazık ki benim de kaderim bu.

  • 17 aralık 2021 türk halkının hisleri

    nefret doluyum. çok öfkeliyim. çok mutsuzum. elimden hiçbir şey gelmemesi beni daha da sinirlendiriyor.

    böyle yaşamak zorunda olmak istemiyorum. bu şartları kabullenmek istemiyorum. gecelere kadar çalışıp elime geçen 3 kuruş paranın her gün kat be kat eriyor olmasına dayanamıyorum. öfkeden çıldıracak gibi oluyorum. çığlık atıp küfretmek istiyorum. en ufak bir eleştiri bile yazamıyoruz.

    kişisel dertlerim yokmuş gibi bir de ülkenin hayatıma eklediği sorunlar beni çileden çıkarttı artık. ya insan değil miyiz biz? bu nasıl hayat? bu yaşamak mı? çıldırttınız ulan beni. yeter ya. çıldırsam ne olacak sanki... açık açık bir entry bile giremiyorum.

    bıktım ben burada yaşamaktan. 25 yaşımdayım, bıktım. ben gençliğimi yaşamak istiyorum. ancak gidemiyorum da. ben daha memleketime bile gidemiyorum. ulan ben yarın arkadaşımla buluşma planımı iptal ettim, oturup bi kahve bile içmeye param yok diye.

    hay sikeyim böyle hayatı ya.

  • çalışılan pozisyonlar ve maaşları

    ben 2018 marmara gsf grafik mezunuyum. önce 2 ay maaşsız staj yaptım, maslakta. 300 lira yemek verdiler 200 de yol. yetmedi tabii. her gün mesaiye kaldım, after effects bilen tek tasarımcıydım baya iş yaptım. tasarımcı ekip beni başarılı buluyordu. 2 ay sonra işe alacaktınız almadınız dedim 3 ay olsun dediler, tartıştım çıktım.

    sonra maaşlı işimde 2250 aldım, yine maslak'ta çalışıyordum. her gece 3'te çıkıyorduk. aylık yemek kartı 350 idi yetmiyordu. rezaletti. 5 markam vardı, hepsine ayda 30 video yapmam gerekiyordu. mesai ücreti zaten yok. o saatte ulaşım da olmadığı için mecbur taksiye biniyordum ama taksi ücretini önce ben veriyordum cebimden sonra onlar bana 1-2 hafta içinde veriyorlardı. bir de ofis içinde sigara içiyorlardı. 4,5 ay sabrettim sonra çıktım.

    sonra yine maslakta bir yere girdim bu sefer maaşım 2300. 4,5 ay ayda yüzden fazla içerik yapa yapa hayvan gibi portfolyom olmuş ama 50 tl anca fark alabildim. yönetim rezaletti. patronlar tasarımlarımıza karışıyordu, işleri çirkinleştiriyorlardı, müşteri temsilcileri çok pısırıktı, sürekli daha deneyimlilerin yaptıkları işlerin sıkıcı revizelerini yapıyordum. sigortamı da eksik yatırdıkları için maaşın bir kısmını elden veriyorlardı onu da geç veriyorlardı. 2 ayım doldu buradan da ayrıldım.

    işte şimdi mis gibi bir portfolyom var, grafik tasarımcı/jr. art director olarak 8,5 aylık deneyimim var. 3000 maaş istiyorum wowowo yapıyorlar. istanbul'dayım, ailem memlekette. asgari ücret verin oldu olacak.

    sonuç olarak işsizim.

  • ekşi itiraf

    antidepresani duzenli kullanmak ise yaradi. 16 gün gecikme ile sonunda regl oldum. bir yandan mutluyum bir yandan karnim ve belim fena agriyor. bu sabah bir gariplik sezmistim zaten...

    aldatilma stresi 26 gun suruyormus demek ki. eskisehirin plaka kodu. ben de su an eskisehirdeyim. ve eskisehirin 40. yil... uff igrenc espri bile yapamadim su an.

    antidepresanimi sevdim ya. evcil hayvanimmis gibi. su an da duygusalim zaten. sevesim geldi. ise yarayan bir sey ne guzel. aglamalarimi yok ediyor, sinirimi stresimi azaltiyor. ne guzel bir sey lan bu. normal insana ceviriyor beni. hehe. salak gibi sicak su torbami istanbulda unutmama ne demeli? malim ben mal.

    mustafa seni seviyorum. ama ayni zamanda nefret de ediyorum. salaksin sen. gul gibi kizim lan ben. niye aldatiyon beni. it herif. pisligin teki ciktin. efendi ayagi cekiyodun noooldu? sen iyi birisin diye seninle sevgili oldugumu saniyordun ne oldu? ben sana asiktim ve sen de hic iyi biri degilmissin. mal. bak agliycam simdi. aptal.