ayikol3
profili

  • en sevilen filmi bir replikle anlatmak

    “bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş. reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde koşturuyor. nefret ettiğimiz işlerde çalışıp, gereksiz şeyler alıyoruz. bizler tarihin ortanca çocuklarıyız; bir amacımız ya da yerimiz yok. ne büyük savaşı yaşadık ne de büyük buhranı. bizim savaşımız ruhani bir savaş. en büyük buhranımız hayatlarımız. televizyonla büyürken; milyoner, film yıldızı ya da rock yıldızı olacağımıza inandık ama olmayacağız. bunu yavaş yavaş öğreniyoruz ve o yüzden çok kızgınız.”

    (bkz: fight club)

  • sıfırdan başlamak üzere yerleşmek istenen şehir

    honolulu / hawai

    hawai alfabesi sadece 12 harf ve 1 adet (') okina denilen ters kesme işaretinden oluşuyormuş. ingilizce resmi dil olarak kabul edilmeden önce insanlar “gerekmedikçe” konuşmamak için bilinçli olarak alfabelerindeki harfleri minimumda tutmuşlar. tabii ki şu anda böyle bir kültür kalmamıştır ama oraya yerleşip bu kültürü yaşatmak isteyen birine saygı duyarlar heralde.

  • neymar

    sırtında brezilya forması taşımasına rağmen, taraflı tarafsız neredeyse tüm seyircilerin tepki gösterdiği antipatik futbolcu. millet bahçesinde yuvarlanır artık...