iskembe i kubra1
profili

  • oğuzhan uğur

    2018 seçimleri sonrası yaptığı yayınla uzun zaman sonra sözlüğe entry girmeme sebep olan youtuber.

    18 yaşındaki üniversite hazırlık sınıfı öğrencisi kuzenimden öğrenmiştim kanalını. seçimden 3-4 ay önce takibe başladım, liderler dahil bütün yayınlarını izledim, hatta önceki yayınlarının da çoğunu dinledim. önemseyip saatlerimi harcamadım (harcayabilirdim de, harcayana laf etmem) ramazanda işteyken arkaplanda açtım dinledim çoğu yayınını.

    neyse, konuya geleyim. seçimden önce "böyle bir yükün altına girip liderlerle yayın yapmasını" takdir etmiştim. "helal olsun lan çocuğa" demiştim, "demek ki o kadar çok kitlesi var ki, liderler o kitle için yayına çıkıyor" dedim.

    bütün liderlerle röportaj yapılmışken muharrem ince ile yapılmamasına kızmadım. son video'da sitem ettiği için o grupta olmadığımı belirtmek istedim.

    "binali yıldırım ile yapılan röportaja kızanlardan değilim"diyemicem, kızdım amk. söyleşinin yapmacık olduğunu düşünmüştüm, hatta o video'ya dislike basan 86000 kişiden biriyim. söyleşinin yapmacık olduğunu, söyleşi öncesi danışman ordusuyla toplantı yaptığını itiraf ederek, defalarca "koskoca tc devleti başbakanı" diyerek (kendisi başkanlığını imha etmek için propoganda yapan bir herif bu arada) yürekliysen gel sen sor diyerek ben ve benim gibilerin kızmakta ne kadar haklı olduğunu kendi kendine söyledi.

    ben yine de bunlar için yazmıyorum bu entry'i. her dislike verdiğim video için burada entry kasacaksak değilim. düşün, ne kadar ciddiye almışım, ne kadar önemsemişim arkadaş(lar)ı.

    hem bana kanalı öneren kuzenimden, hem kanaldan haberdar olan kitleden, hem de video'yu çeken oğuzhan kardeşimin sürekli "ergenler" diye hitap etmesinden anlaşılacağı üzere kanal daha çok 0-20 yaş aralığına hitap ediyor.

    o zaman sen o kadar duyar kastığın youtube kanalında göstere göstere sigara içemezsin kardeşim. götüne sok o sigarayı afedersin. türkiye'de bilgisizlikten, cahillikten şikayet ediyorsan, milliyetçiliğin bıyık bırakmaktan ibaret olduğunu söylüyorsan, mafyacılık oynayan ergenlerin cirit attığını, gençlerin okumadığını, öğrenmediğini iddia edip kendini akıl veren konuma oturtuyorsan, yaptığın hareketlere dikkat edeceksin kardeşim. göstere göstere sigara içmeyeceksin amk.

    yaşça senden büyüğüm. senin kadar etrafına şakşakçılarını toplayıp, kendine hakaret edildiğinden şikayet edip kendinden başka herkese hakaret eden, aşağılayan başka bir aşağılık görmedim.

    sen her şeyi biliyorsun, aferin. biz senin tavsiyelerine uyup okuruz, öğreniriz kardeşim merak etme. doğrumuzun doğru olduğundan emin oluruz, sen kafanı yorma. sen çoluk çocuğa atar yapmayı, "öğrenin amk" diye ahkam kesmeyi, seni eleştirenleri aşağılamayı, güzel bir şarkı eşliğinde sigara içmeyi öğret. onlara bu şekilde örnek ol, aslanım benim.

    evet belki senin gibi youtube'da kanal kurup, senin gibi ahkam kesmeyi götümüz yemedi. kanal açsak da, en azından beni kimsenin seyredeceğini sanmam. işimizde gücümüzde insanlarız, kızımıza oğlumuza okul parası kazanıcaz diye eşşek gibi çalışıyoruz afedersin. kanal kurmayan, fenomen olamayan, siyasetçilerle söyleşi yapamayan herkes aciz veya senden daha aşağı değil, bunu bil. ekşi sözlük'te entry yazan herkes klavye başına oturan işsiz güçsüz, ezik ergen değil. bunu bil, ona göre oku yazılanları.