soylergecer5
profili

  • türkiye'den büyük yazılım firması çıkmama nedeni

    yaratıcılığın olmaması.
    amerika'daki bir çocuk, onun yetişme şartları, ihtiyaçları, dış dünyası, zevkleri vs.. türkiye'de doğup büyüyen aynı yaştaki bir çocuktan çok farklı. onlar özgür ve geniş imkanları olan ve alım gücü yüksek olan bir ülkede yaşadığı için, en son mamüllere çok rahat ulaşıp, daha iyisine ulaşmaya çalışırken, buradaki çocukların amaçları karınlarını doyurmak, adidas ayakkabı alabilmek, bmw'ye binebilmek, yan sınıftaki kızı ayarkayabilmek vs, buna bir de din ağırlıklı, o günah bu sevap merkezli, üretmesen de olur, nasılsa diğer taraf en önemli olan yer sloganıyla şekillenmiş bir beyinle sınırlanmış durumda.
    şimdi hal böyle olunca, tabii ki o çocuk büyüdüğünde dünyanın neye ihtiyacı olduğunu hissedecek. tabii ki o çocuğun yazdığı oyun dünyada milyonlar satacak.
    o çocuk render için en güçlü notebook'u babasından istediğinde, akranı burada teknosada ucuz bilgisayar kovalıyordu.
    bu ezikleme falan değil. sadece ulaşılabilen imkanların farklılığı. yani yazılım yapacak birey kalitesiz değil. belki o amerikada doğsaydı çok farklı olacaktı. imkanlar bu kadardı,ne yaparsın.
    bunun dışında,
    yazılım da her hangi bir endüstri gibi çok fazla rekabetin olduğu, zaten piyasada mevcut olanların birbirleriyle sidik yarıştırıp, ürünlerine her gün yeni bir özellik ekledikleri bir alan.
    sen şimdi bir yazılım firması olarak bir ürün yapsan, ne yapacaksın? piyasada zaten mevcut olanlarla nasıl rekabet edeceksin?

  • güçlü kadınlarla ilişki yaşamanın zor olması

    güçlü kadınlarla yaşayış kültürü avrupa ya da amerika kültürlerinde normal bir durum olsa da bizde hanım arkadaşların suistimal ettiği bir durum haline gelebildiği gerçekliğidir.
    çoğu kez eşini kastedip 'ben kimse için taviz vermem bikere' diyen kadına şahit oldum.
    bir insan zaten dünyada kimse için taviz vermez, birini seçer, onu eşi yapar, ve tavizler varsa verecek ona verir, hayatında ona ayrıcalıklı yer verir.
    eşin olarak seçtiğin insana da taviz vermem asla diye trip atacaksan niye onu eşin seçiyorsun ki? demek ki o aslında o değilmiş.

  • şeyh said

    yeni cumhuriyete sandık sandık altınları görünce baş kaldırmış, sonrasında bedelini o sandıkların birer birer itinayla götüne sokulmasıyla ödemiştir.

  • uçakta arka koltukta ilişkiye giren çift

    adamların her işi yolunda gidiyor. biz yapmaya kalksak uçak düşer.

  • yunan ordusu 1 saate ankara'ya girer

    yunan savunma bakanının geçenlerde yaptığı açıklama. insanı tedirgin eden, ankarada deniz olmaması. bu kadar adam nereye dökülecek?