nivok2
profili

  • game of thrones

    dizinin hayranı bir reddit yazarının birkaç saat içinde, bu işten ekmek yiyen ve resmen bunca emeğe ihanet eden yapımcılara taş çıkarırcasına kaleme aldığı düzenleme ile mevcut konuma daha mantıklı ve kabul edilebilir bir şekilde gelen yapım.

    özet geçiyorum;

    4. bölümde rhaegal ölmüyor, devriye görevi sırasında euronun fırlattığı oklardan biri kanadına isabet edip yaralıyor, diğerlerinden kaçınıyor. buradan, okların ejderhalar üzerinde ne kadar etkili olduğunu, ejderhaların da o halde bile ne kadar kıvrak manevra yapabildiğini görüyoruz.

    dany geri çekiliyor, geri kalan her şey bölümde olması gerektiği gibi devam ediyor.

    targaryen donanması yok ediliyor, missandei yakalanıyor.

    dany rhegal'i dragonstone'da bırakıp, tyrion ve küçük bir grup askerle drogon'a atlayıp pazarlık yapmaya gidiyor. sonrası yine aynı, missandei yine idam ediliyor.

    5. bölüm aynı şekilde ilerliyor, dany'nin yalnızlığa itilmesi, umutsuzluk vs.

    dany, rhegal'i geride bırakıp drogon'la euron'un donanmasını yerle bir ediyor. daha sonra kulelerin üzerindeki ballista'ları...

    bu sırada euron karaya çıkıyor. ancak jamie ile hiç karşılaşmıyorlar. jamie ondan önce yukarı çıkıyor. euron da açık kapıdan içeri girip şehrin içine sızıyor.

    bu sırada dany aynı şekilde şehrin üzerine konuyor, rhegal de geliyor. askerler savaşı bırakıyor, aynı şekilde. dany red keep'e baktıkça öfke doluyor bir yandan.

    tam bu esnada euron'un, tıpkı daha önce bronn'un savaşta ateşlediği gibi gizli bir ballista'dan ateşlediği mızrak, sabit durumda olan rhegal'in boynuna isabet edip öldürüyor.

    kan, daenerys'e kadar sıçrıyor, yıkılıyor dany. şehrin halkı ejderha'nın ölüşünü büyük bir coşku ve sevinçle kutluyor.

    bu noktadan sonra dany'e çok da bir seçenek kalmıyor.

    "fine… let it be fear, then."

    merak ediyorum ve tekrar söylüyorum, bu işten ekmek yiyen yapımcılar, şu kadarını düşünemediler mi? yazılı bir kitap gibi kılavuzun olmadığı yapımlarda sadece o anı düşünerek mi planlıyorlar her şeyi. yazık!

  • ölünce çok üzülünen dizi karakterleri

    yerli yapımlarda, savcı esra (bkz: behzat ç)

    tam da behzat amir düzeldi derken

    amber volakis (bkz: house m.d.)

    üzen kendi ölümü değil, geride bıraktığı wilson ve house olmuştur.