eleonora lo bianco3
profili

  • bisikletliler kısıtlamadan muaf olsun kampanyası

    çalışanların ve öğrencilerin pandemi kısıtlamaları nedeniyle hareketsiz ve d vitaminsiz kaldığı şu dönemde önerdiğim ve yazarların görüşlerini/desteklerini beklediğim kampanya. biliyorsunuz ki sokağa çıkma kısıtlamalarında markete gitme bahanesiyle şehir turu yapmak, kapalı alanlarda vakit geçirmek mümkün. peki neden doğası gereği sosyal mesafeli olan bisiklet sürmek yasak?

    özellikle evden çalışanlar ve öğrenciler akşama kadar masa başında hareketsiz, güneş ışığı göremeden günü tamamlıyorlar. işleri bitince ise yürüyüş yapma, hava alma ve güneşten faydalanma şansları yasaklarla birlikte kalmıyor. hafta sonları ise malum yasaklar. peki hafta sonları bisiklet sürmek serbest olsa spor yapmak, nefes almak ve güneş ışığının faydalarından yararlanmak güzel olmaz mı?

    bisiklet üzerinde temas ve yakınlaşma mümkün değil. ayrıca hareketsiz kalmanın, güneş ışığı almamanın uzun vadede getireceği fiziksel ve ruhsal problemler de ortada. özellikle trafiğin azaldığı hafta sonu kısıtlamalarında yollarda insanların bisiklet sporu yapması için nispeten müsait olacaktır. ülkecek uzak kaldığımız bu aktiviteye de ilgiyi artırmak için güzel bir vesile olur böyle bir istisna.

  • doğa için çal 10

    öncelikle tuvana türkay'ın hastasıyız. onun dışında sena şener acayip karizma çıkmış yağmur altında şimşekler falan.

    emre yücelen'in ağız açıklığı da gayet başarılı*

  • yuto nagatomo

    stadyumda kimsenin ismiyle hitap edemediği japon mühendislik harikası bek. adama herkes japon diye bağırıyor*. ınamoto diyen bir abi vardı ona çok güldüm ama.