kulube i ahzan4
profili

  • ahmet kaya

    pkk’lılara, ulusalcılığın kurucusu ve isim babası attila ilhan şiirleri ezberleten ; türkçenin kürtler arasında yayılıp sevilmesinde tek başına türk dil kurumundan daha fazla etkili olmuş kişi.

    türkiye’nin yakın tarihini anlamayan, 12 eylülü anlamayan; ne kürt meselesini, ne de ahmet kaya’yı anlayabilir.

    o da böyle göçüp gitti bu saçma dünyadan. üç kuruşluk derdi, 5 kuruşluk meselesi ile.

  • erkeklerin %96.5'i aynı anda üç kızı idare ediyor

    bu söylenilenin gerçek olması için kadınların %96.5'inin de aynı anda üç erkeği idare etmesi gerekiyor.

    dediğimi anlayan kadın varsa mesaj atabilir, meriçlere ve matematikten anlamayan kadınlara cevap vermeyeceğim.

  • erkeklerin evlenmek istememe nedenleri

  • bitcoin

    bitcoin fiyatı 5000 usd iken haberdar olup, nedir, ne değildir, nasıl alınır diyene kadar 15.000 usd'den almış birisiyim.

    ilk araştırma esnasında iktisattan anlayan, prestijli yatırım şirketlerinde çalışan tüm dostlarım bu işin kumar olduğunu, eni sonu biteceğini, heyecan arıyorsam üzülmeyeceğim bir miktarda para yatırmamı salık verdi. bir müddet kararsız kaldım. siyaseten liberter çizgiye yakın olmam, biraz da ticari macera sevmem alım yapmaya sevk etti beni. ancak asıl yatırım kararı aldıran haber cme'nin bitcoin futures satışı yapma kararının resmen açıklanması oldu. bende canımı çok yakmayacak kadar az ancak heyecan yaşatacak kadar da çok bir miktarı yatırdım.

    bitcoin'i aldıktan sonra daha fazla cryptocurrency'ler ile ilgilenmeye başladım. bu dünyaya girince ilk gözüme çarpan bitcoin yatırımcılarının genel kalitesizliği oldu. nerd diye tabir edilen tipleri saymazsak ekseriyeti kısa yoldan köşeyi dönme hırsında olan, yeteneksiz ve mesleksiz tipler maalesef. buraya gelmese ya iddaa oynayacak yada çiftlik bank'a para yatıracak tipler ile aynı dünyada olduğumu fark ettim. halen bitcoin hakkında düzgün analiz yapan ve bu analizini yayınlayan insan sayısında bir kıtlık olduğunu düşünüyorum.

    ikinci mesele, bitcoin alırken bu yatırımın geleceğin para birimlerinin değerli madeni, altını olacağına dair beklentim olmuştu. ancak ethereum vb. altcoinlerden ziyade piyasanın shit coinler ile dolması ve bariz bir spekülasyon borsasına dönmesi bu inancımı kısa ve orta vadede sarsmaya başladı. sanırım yalnız benim değil, bu işe girmiş büyük bir nüfusun güvenini sarstı ki fiyatlar aşağı doğru seyre başladı.

    blockchain teknolojisinin önemli bir yenilik olması hakikat olsa da, coin marketin tam bir sirke dönüştüğünü sanırım görmek gerekiyor. her halükarda cryptocurrency piyasasının mevcut oyuncuları; alanı, satanı, üreteni ile bu piyasanın geleceğinin önündeki en büyük engel olarak duruyor.

    bu gidişat bitcoin'in kısa ve orta vadede ki geleceğine umudumu kırdı. uzun vadede ise bilmiyorum. belki bir düzenleme gelir, crypto piyasasına çeki düzen verilirse, birkaç yıl sonra bitcoin dünyadaki önemli rezervlerden birisi olabilir. aksi halde şu bulunduğu 8000 dolar seviyesinden 80.000 dolar seviyesine de çıksa, bir balon olarak patlayacağı muhakkak.

    bununla birlikte bitcoin'in vaad ettiği hızlı-ücretsiz transfer ve yaygın kullanımın bir fantezi olarak kalması bitcoin'in geleceğine dair çok da umutlu bakmamıza yol açmıyor maalesef.

    şu dakikadan sonra roubini gibi muhaliflere daha çok hak verir oldum. ümidim elimdeki bitcoin'in en azından aldığım fiyata geri yükselmesi ancak majör bir değişiklik olmadıkça bu durum pek de olası görünmüyor.

    https://www.bloomberg.com/…-bubble-in-human-history

    eğer buradan sonrası roket, şuradan sonrası ay gibi sloganlar veya balinalar aldı, kerizler silkelendi gibi komplo teorileri dışında bitcoin'in değerinin neden yükseleceğini anlatabilecek birisi varsa müteşekkir olurum.