estravanza1
profili

  • bitcoin

    yavaş yavaş herkesin gündemine giren kripto para.

    size bu yeni dünyada nasıl hayatta kalabileceğinizi ve en az riskle nasıl en çok kazancı sağlayabileceğinizi nacizane anlatacağım.

    kapın çayınızı kahvenizi, başlıyoruz.

    uzun olabilir ama zamanınıza değeceğine inanıyorum.

    öncelikle altın kurallarımızı anlamamız gerekiyor:

    1-kolay kazanç yoktur, akıllı kazanç vardır.
    2-hızlı kazanç yoktur, istikrar vardır.

    gelin bu iki maddeye bir göz atalım.

    çoğumuz ister istemez kolay kazanç peşindeyiz. bundaki temel amacımız da değerli vaktimizi çalışmaktan çok yaşamaya, sevdiklerimize ve kendimize ayırmak. yani kaliteli zaman geçirmek.

    bunun için de bir yerde fırsat görür görmez kaçırmak istemiyoruz, acele ediyoruz. ölçüp tartmadan giriyoruz. senaryo genelde tüm paramızın, zamanımızın ve sabrımızın tükenmesiyle sonuçlanıyor. çoğu dolandırıcılığın da bundan beslendiğini unutmayalım.

    peki kripto para dünyası kolay kazanç sağlar mı?

    hem evet hem hayır. burada ve şurada da bahsettiğim gibi boğa trendi içerisinde yapacağınız her atılım size misliyle döner zaten. bu durum aldatıcı olabilir.

    peki bu göz boyayan tablo ne kadar sürer? bunu bilmek her zaman mümkün olmadığı için paramızı doğru bir şekilde yönetmemiz gerekmektedir. kolay kazancımız daha ne olduğunu anlamadan büyük bir kayba dönüşebilir.

    kolay kazanç vardır ancak çok daha kolay bir şekilde kaybedebilirsiniz. bu da bizi madde ikiye götürüyor.

    kripto para dünyasında hızlı kazanç mümkün mü?

    yine evet ve hayır.

    fiyatların sürekli bir ivmeyle dalgalandığı bu dünya size hızlı bir kazanç vaat ediyor olabilir. bu bir nevi doğrudur; bazen %50 kar görürsünüz bazen de %100.

    peki ya ayı trendiyle birlikte tüm portföyümüz %50 eridiğinde ne olacak?

    %50 zararın telafisinin %100 artış olduğunu unutmayalım. sayılar işte böyle aldatıcıdır.

    bunu yaşamamak için al-sat işlemlerinde ve yatırımlarımızı yönetirken yüksek kardan ziyade zamana ve potansiyele yatırım yapmamız gerekmektedir. bunun için de istikrarlı olmak ve iyi araştırmak önemli.

    korku kaybettirir.

    yatırım yaptığımız (maalesef all in yapıp tüm bütçesini tek coine bağlayanlar oluyor) coin yükselirken heyecanlanıp daha fazlasını kovalarken işler yön değiştirdiğinde zarar görüp alelacele elimizdekileri satıyoruz.

    neden?

    çünkü kaybetmekten korkuyoruz. sabrımız yok. bize zararın neresinden dönersen kardır lafı öğretildi, sabrın ve metanetin öneminden bahsedilmedi.

    doğru bir vizyon ile sabrın sizi nasıl ödüllendirdiğine dair bir örnekten bahsetmek istiyorum. bu videodaki 18 yaşındaki eleman özetle ailesiyle girdiği bir iddia sonucu 12 yaşındayken tanesi 120 dolardan 100 tane bitcoin alıyor ve zaman içerisinde fiyatı uçtuğunda hepsini satarak elde ettiği para ile şirket kuruyor. daha sonra da kurduğu bu şirketi yine bir süre sonra bitcoin ile satarak sonunda milyon dolar elde ediyor.

    yani yarın sabaha milyoner olarak uyanmayacaksınız. %1200 artan coinler gözünüzü karartmasın. önemli olan bugün yatırımınızdan %50 almak değil, bunun sürekliliğini sağlayabilmek.

    artık akıllıca ve sabır isteyen yatırımlar yapmamız gerektiğini öğrendik. peki bunu nasıl yapacağız?

    bütçemizi bölüp riskleri dağıtarak yapacağız.

    paramızın bir miktarı bitcoin ve altcoinde, bir miktarı kenarda ve kalanı da bir mining cihazında olacak.

    mining cihazı nedir?

    mining cihazları algoritmalarına göre ayrılmaktadır. sha-256 en yaygın kullanılan ve bitcoin kazan algoritmadır. örnek olarak antminer s9 cihazı bitcoin kazmaktadır. bunun dışında kabaca scrypt ile litecoin, x11 ile de dash kazılır. bitmain ve baikal önde gelen asic cihaz üretici firmalardandır. cihazlar kazdıkları havuzlarda bloklar keşfederek ve transfer işlemlerine onay vererek sistem tarafından ödüllendirilmektedir. bu çok detaylı bir konu olduğu için geçeceğim.

    biz paramızın bir miktarı ile bütçemize uygun bir mining cihazı alarak oradan elde ettiğimiz altcoin ya da bitcoinleri tercihen binance -ref içerir- borsasına aktararak değerlendireceğiz. bir yandan da cebimizde takviye için nakit para ve yine alım yapabilmek için bitcoin bulunacak.

    sonuç olarak hemen yarın para kazanmayı beklemeyerek, sabırla ve azimle yaptığımız yatırımların meyvesini zamanla yiyeceğiz.

    aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz. bilgi paylaştıkça değerlenir. vaktim elverdiğince cevap vereceğim.

    ayrıca mining cihazlarını güvenli ve uygun fiyatlı şekilde tedarik edebilmeniz için de yönlendirebilirim. detaylar için mesaj atabilirsiniz.

    altcoin tavsiye ve sinyallerin paylaşıldığı telegram grubumuza davetlisiniz.

    kapasitesi dolan ancak şu an için birkaç kişilik yerin mevcut olduğu whatsapp gruplarımıza da girebilirsiniz. telegram kullanmayanlarımız ilk tercih olarak bu gruplara girmeyi deneyebilir.

    ilk grup

    ikinci grup

    değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür eder, bol kazançlar dilerim.