shaborz1
profili

  • izban'a bindiğin kadar öde modeli gelmesi

    uygulanması mümkün olmayan sistemdir. şöyle ki;

    1. izmir ulaşım planlamasına göre izban'ı kullanmak seçim değil zorunluluktur. çünkü pek çok otobüs ve dolmuş hattı kaldırılmış, tüm nüfus aktarma hatları ile izban'a yönlendirilmiştir. zorunlu bir ulaşım sistemine fahiş zam kabul edilemez.

    2. getirilmek istenen sistemde trene binmek için kartınızda asgari 7 tl olmak zorunda. daha aşağısı ile trene binemezsiniz. sistemin parayı daha sonra iade ediyor oluşu bu garabeti kabul edilebilir kılmıyor.

    3. karta bakiye iadesi sabah ve akşam saatlerinde havalimanı, esbaş, şirinyer, alsancak, halkalı, karşıyaka gibi zaten çok yoğun olan istasyonların tamamen kilitlenmesine sebep olacak, yine belli başlı istasyonlarda gün içi sıradan saatlerde bile tıkanıklık yaratacaktır. karta bakiye iadesi, uygulanması pratikte mümkün olmayan bir sistemdir.

    4. 2,5 tl ile 130 km yol gitmek fiilen sürdürülebilir değil, kabul etmek gerekir. bunun için şehir merkezi olarak belirlenebilecek bir hat dahilinde, misal cumaovası ile menemen arasında yine 2,5 tl ile yolculuk yapılır, bu güzergah tamamlandığında yolcular ücreti mukabil sonraki trene aktarılabilir. böylece çok yoğun şehiriçi hatta sıkışıklık/tıkanıklık yaşanmasının önüne geçilmiş olur.

    5. büyükşehir belediyesi yanlış tramvay yatırımı ile araç trafiğine vurduğu büyük darbenin yanında toplu ulaşımda böyle bir uygulamaya geçerse, mevcut yönetim kendisini çok büyük problemlere hazırlamalı, hatta izmir büyükşehir belediyesi'nin el değiştireceğini de bilmelidir.

    saygılar, hörmetler...