yine mi sen kutup ayisi3
profili

  • yazarların yalnızlık nedeniyle gelişen özellikleri

    kendi kendine konuşmaktır. başlangıçta biraz çekindim. millet "deli" demesin diye sadece tek başımayken konuşuyordum. zamanla o kadar zevkli gelmeye başladı ki toplum içinde de yapmaya başladım. millet ne der diye kafaya takmıyorum artık. rahatım. herkes kendi haline baksın.

    hatta bir keresinde marketten peynir seçerken dolabın önünde konuşuyorum. yan dolaptan yoğurt alan birisi duymuş. "bana mı dediniz?" diye sordu. ben de gülerek "hayır, peynirlere söyledim." dedim. inandı mı bilmiyorum. bu da böyle bir anımdır.

  • çocuk kardeşsiz büyümez

    evlat ayrımı yapacaksanız tek çocuk sizin için daha hayırlıdır...

    mesele tek başına maddiyat değildir. örneğin, küçük 25 yaşına gelse bile her hatasında "o daha çocuk!" diyeceksiniz ya da büyük daha 10 yaşındayken bile "sen abisin/ablasın!" diye darlayacaksanız, yapmayın. bir tanesiyle daha çok ilgilenecekseniz/sevecekseniz de yapmayın. maddi açıdan birini diğerinden kayıracaksanız hiç yapmayın. bu şekilde büyümüş kardeşlerin birbirini sevmesi mümkün değildir.

    gözlemlediğim ebeveynlerin büyük bölümü buna benzer şeyler yaptıkları halde şiddetle inkar ederler. buna kendi ailem de dahil. hayat masallardaki gibi değil. ilk/tek çocuğunuzu çok sevin. saygılar.

  • bitcoin olayını anlayamayanlar derneği

    fellik fellik aradığım dernek nihayetinde kurulmuş. gerçi buna üyelik olmazsa muadili bir dernek de olur benim için.

    yüksek teknoloji işlerinden fazla anlamam. yasal olarak arkasında bir devletin durmadığı bir şeyi alacak kadar param da yok.

    şimdi bu bitcoin dolarla alınıp satılan bir şey ya hani... işte burada bence ufak bir sorun var. henüz aldığı bitcoini satıp dolarını geri alan birini duymadım. sözlükte bitcoin başlığı hortladıkça da bazen bakıyorum. herkes x'e aldım y süre sonra 10x olacak diyor ama ben yükselince sattım şimdi eziyorum paraları diyen kimsecikler yok. herkes almış bekliyor. arada bitcoin uçtu kaçtı diye haber oluyor. hepsi bu. halbuki satmadıkça gerçek bir kazanç yoktur ortada.

    neyse çok uzattım. alana şimdiden hayırlı olsun ama ben almam.