bugun gundem giris kayit ol2
profili

  • sacha boey

    satilmasin diyenler sozlesmesinin 1.5 sene sonra bittigini, sacha boey'in sozlesme yenilemek istemedigini bilmiyorlar saniyorum.

    simdi satilmazsa temmuzda fiyati dusecektir. sozlesmesinin son senesindeki her futbolcuya oldugu gibi, eylule kadar da satilamazsa aralik 31 de baska kuluplerle gorusebilir ve haziran 2025 de baslamak uzere galatasaraya bonservis kazandirmadan dogrudan sozlesme imzalayabilir.

    ozetle tanim; satilmasi hem kendisi ve galatasaray acisindan dogru olan futbolcu

  • binance

    edit: 6000 tutarı 6400 olarak güncellendi, hafta daha bitmedi :)

    1 haftada 3000 tl yi 6400 tl yaptığım borsa, ve bunu yaparken minimum risk ilkesini belirledim. risk az görünse de sizi üzmeyecek miktarlarla girmenizi tavsiye ederim.

    sıkı durun, ayrıntılı bir şekilde madde madde dikkat edilmesi gerekenleri yazıyorum.

    1) hesabınızı mutlaka confirm edin, %0.2 yerine %0.1 komisyon ödersiniz.

    2) bnb satın alın ve hesabım sayfasından "using bnb to pay your fees" in işaretli olduğundan emin olun. bu sayede %0.1 yerine %0.05 komisyon ödersiniz ki hiç bir borsada bu komisyon oranını bulamazsınız.

    3) özellikle ucuz coinlere (trx, poe vs) girin, sizi üzmeyecek 0.001 btc( 80tl ) gibi bir rakam olsun mümkünse. yüksek fiyatlı coinlerde dalgalanmalar daha az olur, fakat bu saydığım düşük fiyatlı coinler 1 günde %100 kazandırabilir. bugün için örnek verecek olursam trx, xvg, poe, lend gibi coinlerden 300 er tl lik aldım. her birine 260tl stop loss koydum. bunlardan kaybedeceğim rakam max 40x4 =160tl idi. biri stop loss çizgisini aştı fakat diğer 3ünden bugünlük kazancım 700tl oldu.

    4) satın alacağınız coin için parametreleriniz şunlar olsun.

    a) toplam adedini muhakkak göz önünde bulundurun, unutmayın bir şey ne kadar az olursa o kadar değerli olur. coinmarketcap tan bakabilirsiniz. örneğin ctr şuan 74cent ve piyasadaki adedi 68milyon. potansiyel olarak 10usd üstünü rahatlıkla görebilir.

    b) haftalık grafiklere bakın. en yüksek ve en alçak noktalarına dikkat edin. ekstrem bir durum yoksa top noktalardan satın almayın.

    c) hacmine dikkat edin, bu coin ne kadar alınıp satılıyor. hacmi az olan coinlerde hareket az olduğu gibi kar etme olasılığınız da azdır. bazen az hacimli coinlerin hacmi sonradan da artabiliyor.

    d) sepetinizi mümkün olduğu kadar yayın, bnb alın ve komisyonlar yüzünden küsüratlı rakamlarla uğraşmayın. tüm fee bnb den kesilsin. ben bunu biraz geç farkettim ve btc ye çeviremediğim epey küsüratlı coinim var.

    5) her satın alımdan sonra bir stop loss belirleyin, örneğin 3000satoshi lik bir coinden 1000 tane aldınız. 2800satoshi ye düşünce 500 ünü, 2600 e düşünce 500 ünü satacak stop loss emirlerini tanımlayın.

    6) her gün mümkünse 2 defa kontrol edin, aldıklarınızdan yükselenler varsa stop losslarını güncelleyin. örneğin 3000 e aldığınız 4000 e çıktı, 2800 lük stop loss u 3700 olarak güncelleyin.

    7) btc fiyatını takip edin, mümkünse btc fiyatı için alarm kurun( ben alarm kurmadım ama kuracağım ). btc fiyatının yükselmesi demek tüm altcoinlerin çakılması demek. btc nin ani yükselişleri diğer coinlere zamana yayılı şekilde yansır. zarar etmeden satabilecek zaman farkınız var.

    8) üst emirleri yüksek girin ya da hiç üst emir tanımlamayın. 1000 satoshi ye aldığınız coine 1200 üst emri verdiğinizde o coin bir günde 1700 olursa üzülürsünüz. bunun yerine her zaman stop loss emir verin ve emri sürekli güncelleyerek önce anaparanızı, sonra karlarınızı garanti altına alın.

    9) uzun vadede yatırım yapacaksanız eğer, özellikle diğer borsalarda da işlem görülen coinlerden alın. sadece binance üzerinde satılan coinleri yatırım aracı olarak görmüyorum.

    10) hızlı hareketlerden kaçının, yükselen bir coini alırken ya da düşen bir coini satarken acele etmeyin. sakin ve programlı hareket edin.

    11) yatağa girdiğinizde 2 ihtimalden 1ini kesinlikle uygulayın. ya btc ye dönün, ya da aldığınız altcoinlere stop loss tanımlayın. bir gecede %20 kaybettim, fakat bu tecrübemden sonra 2.sine müsaade etmedim.

    son olarak tavsiyem btcturk ten ethereum alarak buraya gönderin,
    ben paribu dan btc alarak göndermiştim ve paramın %10dan fazlası buraya giderken eridi. nasıl eriyor sorusuna gelince
    1) yurtdışı piyasalarda btc 15200 usd iken paribudan 67000tl ye yani %8 civarı daha pahalıya aldım.
    2)4/1000 paribu alım komisyonu
    3) 35tl btc yi binance a transfer ederken.

    şu an btcturk de ethereum 2900tl,
    yurtdışı piyasalar tl karşılığı ise 2740tl yani %4-5 erimeyle kurtarabilirsiniz. döndüğünüzde btc leri yine btcturkten satacağınızı da unutmamak lazım. madem tr piyasası pahalı neden dışardan alıp burda satmıyoruz demeyin, o konuyu başka zaman konuşalım. şimdilik bu da burda dursun (bkz: arbitraj)

    binance.com referans linkinden üye olabilirsiniz. ara ara zarar ederek kazandığım tecrübelerimi paylaştım, bol kazançlı günler.

    edit 2: sepet talebi var. ben çoğunlukla aşağıdakilerle işlem yapıyorum.
    xlm, trx, eos, qsp, lend, wabi, ltc, xrp ek olarak uzun vadede yoyow alabilirsiniz.
    mümkünse iotadan uzak durun :) ytd.

    edit 3: referanslı link ile daha hızlı üye olunuyor denmiş ahah:) en hızlı benimki arkadaşlar *