anne ben akatsukiye katildim6
profili

  • 6 şubat 2023 hatay depremi

    dakikalardir sürüyor. inanılmaz. çok çok çok kötüydü. dolap devrildi üzerime. ben ömrümde böyle bir sarsıntı görmedim.

    ellerim titriyor hatta uyuştu diyebilirim. dakikalarca sürdü. konteynırda yaşamama rağmen dolap üstüme devrildi duvardaki klima sallandı yağmur sesi bir yana öyle bir gürültü oldu ki kafamı duvara çarptım üzerine de dolap devrildi üstüme.

    birçok deprem gördüm 17 ağustos depremini de yaşadım ama ben buna benzer birşeyi hiç yaşamadım. uyanır uyanmaz sadece nefesim kesildi ne yapacağımı ne diyeceğimi bilemedim. siddeti neydi bilmiyorum ama eşini yaşamadığımı, dakikalarca sürdüğüne yemin edebilirim.

  • %4530 karla satılan kanser ilacı

    sosyal güvenlik kurumu sağlık uygulama tebliği'nin 1.9.3 maddesi uyarınca kanser hastalarından ve kanser tedavisinden ücret alınamaz. özel hastaneler dahil tüm hastaneler hastalarından sadece 'yatak ücreti' alabilir. yasal olarak kanser tedavisi ücretsizdir.

    fakat meme kanseri nedeniyle sayın sağlık bakanı ! fahrettin koca'nın sahibi olduğu medipol hastanesinde kanser tedavisi gören bir tanıdığım tedavi masrafları için arabasını sattı. her kemoterapi 1000-1500 tl gibi bir ücrete tabi. çıkan faturada ücretin yatak karşılığı ve röntgen muayene gibi yerlere gittiğinin faturalaştırıldığını görüyoruz.

    bi iş arkadaşımın yine yakın zamanda eşinin sancıları artınca acil şekilde en yakında orası var diye izmir'de bir özel hastaneye götürüyor ve de çocuğu orada doğdu. yine aynı faturalandırma sistemiyle ödeme istenmiş. fakat ödemeyi yalnızca nakit alabileceklerini söylemişler. nakit 3500 tl. sebep soruluyor ve cevap ; bu ödemeyi sadece nakit alabiliyoruz. arkadaşım da soruyor doğumlar ücretsiz değil mi diye, cevap manidar: biz burda bakkal işletmiyoruz herseyini bi bedeli olacak vakıf mı burası beyfendi. ve sırf eşi ve çocuğu zarar görmesin (3 kuruş için adam öldürür bu haysiyetsiz aç gözlü zihniyet) parayı çekip geliyor ve yüzlerine karşı 'haram olsun' diyor. bi yetkili 'sağolun şimdi eşiniz hastaneden çıkabilir' diyorlar. yoksa çıkartmıyorlarmış.

    işte düzen böyle iken bu karşılar bana az bile geldi.

  • 2 temmuz 2019 abd ve rusya'daki hareketlilik

    gene yıllar sonra bir siyasi / üst düzey bürokrat / generalin hatıralarından öğreneceğimiz hareketliliktir.

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    dinlerim. arada geç yazarım ama olsun.

    pesin not: fuckbuddy arayan erkek yazarlar yazmasın erkek erkeği becermez.

  • sevgilisinin eşinin tecavüzüne uğrayan adam

    olum neler oluyor gene ülkede ya.

    adam karıyı sikiyor, kadını daha önce defalarca kez siken kişi, yani kadının eşi de bu adamı sikiyor. şimdi görüntüleri paylaştı ve tecavuz etti diye yargı ve kolluk kuvvetleri de bu adamı sikecek. adam hapse girerse tecavüzden yattığı için koğuş arkadaşları da bu adamı sikecek. evli iken bile başkasıyla beraber olan karısı, adam içerdeyken daha rahat milletle yatıp kalkacak. onu da sikecekler. başlığı açan arkadaş da bu zincirin dolaylı bir parçası olarak türkçeyi sikmiş.

    lan bu sikiş zincirinde siki taşağı olmayan biriyle biz de sevişelim bu zincirin dışında olmak beni çok rahatsız ediyor.

    edit: imla düzeltmesi.

  • üniversitelerde iibf'nin kapatılması

    kesinlikle olması gerekendir.

    2011-2015 yılları arasında iibf de siyaset bilimi ve kamu yönetimi okumuş ve 2.5 yıldır kpss belasına sürüklenmiş biriyim.

    iibf nedir ve neden bu kampanyayı destekliyorum ona geleyim.

    ben yıllarca idari, siyasi, güncel siyasal, tarih, siyasal tarih temalı sayısız ders gördüm. hatta ekonomi ve işsizlik gibi farklı konuları bile siyasal açıdan ele alan dersler okudum. düşünsenize ‘mahalle baskısı’ ‘1945-2013 arası amerikan dış politikası’ gibi derslerim vardı. ve bunların yanında tabi ki birçok hukuk dersi gördüm. en başta anayasa ve idare hukuku olmak üzere. hatta bitirme tezim o donemin tartışmalı konusu olan başkanlık sistemi ve parlementer sistem karşılaştırması üzerineydi.

    cok yakın bir arkadasım ekonometri okudu. 4 yılını istatistik temelli bir sistemde geçirdi. yok korelasyon yok mü sayısı yok zaman serileri yok örneklem gibi bana cok uzak kaçan o dersleri aldı.

    ikimiz de mezun olduk. eee şimdi ne yapacağız ? dedik ve dershaneye yazıldık. kpss yanı. ve bize dayatılan seyleri anlatayım şimdi de.

    7 farklı hukuk 6 farklı iktisat 8 farklı maliye ve 7 farklı muhasebe dersi dayatıldı bize. bunun yanı sıra coğrafya tarih matematik türkçe dersleri dayatıldı.

    şimdi soruyorum sizlere. ben en son lisede coğrafya ve matematik gördüm. hayatımda muhasebenin ne olduğunu bile bilmeden yaşadım. bahsini geçirdiğim arkadasım hukuku bir bilim dalı olarak biliyor sadece. türkçe ve tarih ise ona lise sıralarında anımsandıkca gülünen o hatıralar kadar uzak.

    ve ikimiz de ayni sınava girdik evet. sonuç olarak ikimiz de atanamadık. özel şirketlere gittiğimizde ‘tamam kardeşim tecrübesiz elemansın da bugüne kadar hiç mi tecrübe edinmedin 25 yasına gelmişsin be kardeşim’ diyorlar.

    çünkü iibf bölümleri diğer fakültelerden cok farklı. bir meslek okulu değil. ben bu işi yaparım diyebileceğin bir bölüm ise o fakültelerde yok ne yazık ki. mezun olanların kafası zehir gibi genel kültür ile doluyor genelde. bir kahvedeki amcayla oturunca farkı görüyorsun. yada en basitinden bir ekonomi haberi hakkında maliye mezunu biri olarak uzun uzun konusabiliyorsun. yada sigara zamlarını ülkenin ekonomi politikası ve mevcut ekonomik yapı üzerinden yorumlama kabiliyetin oluyor.

    ama sadece bu. çünkü iibf bir meslek okulu değil bir teori okuludur. akademik bilgi verilir sadece.

    ve iibf ler mevcut düzende kesinlikle ama kesinlikle tez elden kapatılmalı. çünkü; ülkemizin işsizlik oranları ortada. genç işsizlik ise cok vahim şekilde. bir de kendi isini yapan üniversite mezunlarına bakınca uzunca bir vah cekiyorsun. ülkeye maliyecilerin deyimiyle ‘pump diving’ şeklinde habire potansiyel issiz pompalayan bu okullar derhal kapatılmalı ki işsizliğin bi bataklığı olan bu kaynak kapanmalı.

    çünkü biz gerçekten çok güzel bilgiler öğrendik. cok severek de okudum. iyi ki de severek okudum dedim. ta ki mezun olana dek. şimdi ise tüm iibf bölümlerini kapsayacak (ceko ve ekonometri hariç) bilgiye sahibim. ancak bu bana sadece her yıl 200 lira verip kpss ye girip oradan puan almamı sağlıyor. başka bir faydası yok. ki kpss ile atansam nereye atanacağım ki ? maliye bakanlığında benim işim ne ? uluslararası iliskiler mezunu bir arkadaşımın adalet bakanlığında mübaşir olması hangi akla hizmet ?

    bu yüzden de derhal bu fakülteler kapatılmalı ve en azından gençlerin geleceği ile daha fazla oynanmamalı.

    aslında konuşulacak o kadar konu var ki su yazıyı okumaya usenmeyenler bile sikilabilir. çünkü ne yazık ki ülkede fen bilgisi öğretmenine ihtiyaç olmadığı halde her geçen yıl yeni yeni okullar açılıp fen bilgisi öğretmeni kontenjanları arttırılıyor en basitinden. her 15 kişiden biri atanırken digerleri bim de depo güvenliği yapıyor.

    ülkenin hali içler acısı arkadaslar. ihtiyaca yönelik bir eğitim bile yok. hala yıllardır ayni bölümler. günün şartlarına uygun ihtiyaçlara uygun bölümler sürekli sürekli yenilenmesi gerekirken biz bi kalıp üzerinde eğitim alıyoruz. yahu su bile yeterli konuyu açıklamak icin. 1960 larda ortaya atılmış hidrolik keynezyen okulu adı verilen ve ‘ıs-lm analizi’ olarak nam salan bir akım vardır. abi o analiz curutuleli yıllar geçti yıllar. bakın asır geçti neredeyse. ama hala üniversitelerde ve kpss de en önemli iktisat konularından biri, tarihe karışmış olan bu analiz biliyor musunuz ? lan tarihe karıştı bu ya hala neyin önemi bu ? geçenlerde bi iktisat mezunu arkadasım sunu sordu inanabiliyor musunuz? lan ben bütün iktisatçıları biliyorum vs tamam ama günümüzde hangi iktisat ekolünün popüler olduğunu ve günümüzde yaşayan güncel iktisatçıları bilmiyorum.

    bize hep iste böyle eğitimler verildi. kaçıncı kez dicem bilmiyorum ama sonuç olarak : kapatın su fakülteleri.