mfcandir10
profili

  • bir pkk'lı ve fetö'cüyle aynı adaya oy vermek

    çözümü hizbullahçıların oy vereceği adaya oy vermekte bulan yazar söylemi.

    beyin var, beyin var...

    edit: şu kısacık entry'den öyle farklı sonuçlar çıkarılmış ki, insanların hayal gücü sınırsız gerçekten. düşüncemi daha uzun anlatayım: bir pkk'lı da, fetöcü de kime oy verirse verir, beni de zerre ilgilendirmez. zaten ortada 4 aday var, hiçbiri "ben teröristleri temsil etmek için aday oldum, gelin ülkenin altına dinamit döşeyelim" demiyor. ben söylemlerini beğenip bir tanesine oy vereceğim. ona başka kimin oy verdiği zerre umrumda değil. ben bu bakış açısını eleştirdim. dört adayın dördüne de farklı terör örgütlerinden mutlaka oy veren olacaktır, o zaman tüm ülke teröristlerle aynı fikirde mi? şu aklınızı mantığınızı biraz kullanın bi zahmet..

    edit 2: bir de bana "o zaman sinan oğan'a ver, muharrem ince'ye ver" diye akıl verenler olmuş. arkadaşlar siz cidden demokrasinin ne olduğunu, bu seçimin neden yapıldığını anladığınıza emin misiniz? bu kadar temelden tartışıyor olmamalıyız. bu seçimde 4 aday var gibi görünse de ilk 2 dışındakilerin kazanma ihtimali yok, boş oy atmak istemiyorum. bu mentalitenin değişmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağım..

  • kemal bey aday gibi görünüyor

    söyleyiş şeklinden "bizi dinlemiyor, aday olacağım diye ısrar ediyor" manası çıkarılabilecek söz.

    umarım altılı masa tek adayda ısrar etmeyip birden fazla aday çıkarmaya karar verir.

  • 8 liraya 26 ay amazon prime kullanmak

    (bkz: fakirlik belirten hareketler)
    (bkz: don't feed the troll)

  • 14 ekim 2020 korona virüs ambulans rezaleti

    mahremiyetçiler için bir olay anlatayım.

    geçen ay anneannemin oturduğu apartmanda yaşlı bir karı koca memlekete düğüne gidiyor, geldiklerinde corona pozitif çıkıyorlar. evde karantinaya alınıyorlar ama bu çiftin oğlu evlerine sürekli girip çıkıyor, asansörü kullanıp apartmana temas ediyor.

    sonuca gelirsek, apartmanda anneannem de dahil olmak üzere 5 kişi corona yüzünden hayatını kaybetti. bu durum sonradan ortaya çıktı. kimse o adamın corona taşıdığını bilmiyordu. şimdi burda hasta mahremiyeti yüzünden ölen 5 canın sorumlusu kim?

    edit:

    çok mesaj aldım, toplu olarak buradan cevap vereyim. anneannem sadece başka hastalıklarından dolayı hastaneye gitmek için çıkıyordu evden, en son da dişçiye gitmek için çıkmıştı. merdiven inip çıkamadığı için asansör kullanmak zorunda kaldı. burada hala suçluyu ölende arayan zihniyeti anlayamıyorum.

    apartmanda diğer vefat edenler de yaşlı, yaşlılarda azıcık bir temas bile ölümcül şekilde hastalığın vücutta yayılmasına sebep oluyor. biz gençlerde hasta olabilmek için ciddi düzeyde temasta bulunmuş olmak gerekiyor.

    eğer o adamın corona olduğunu apartmandakiler bilseydi, adamı daha sert uyarır, girip çıkmasını engellerdi. toplum bilinçli olup da her hasta karantinaya riayet ediyor olsa hasta mahremiyeti çok doğru olurdu. ama bu bahsettiğimiz kişisel bir hastalık değil, bir pandemi. topluma karşı da sorumluluğunuz olan bir hastalık.

  • 3 bin 750 tl'lik gelinlik isteyen gelin adayı

    2 sene önce 6000 tl'lik gelinlik almıştık, ki gezip de fiyat aldığımız gelinlikleri düşününce ortalama bir gelinlikti. 3750 tl'ye bu işi kapattıysan öp de başına koy.

  • mesut süre

    zeka seviyesi düşük bir ergenin recep ivedik'le bir tuttuğu komedyen.

    ankara'da bir oyununa gittim geçenlerde. seyircilerden kime söz hakkı verse ya mühendis, ya doktor. her gün sabah akşam radyo programını dinlerim, telefonla katılan kitleye bakıyorum, diksiyonu tertemiz, seviyeli konuşabilen ve gerçekten yayına katkı yapabilen insanlar arıyor. bu adam bu kitleyi 12 yılda oluşturdu, kolay değil. ama kendi zekasıyla yaptı bunu, kimseye yalakalık yapmadı, diğer radyocular gibi değil kesinlikle, hiç kimseye eyvallahı yok. bu tavrı bazılarına sert geliyor, ama karşıdakine asla zarar vermiyor, incitmiyor.

    herkesi sevmek zorunda değilsiniz, size hitap etmiyor olabilir. benim çevremde de sevmeyen çok insan var. ama gelip de bu başlık altında mesut'u takip edenlere hakaret etmek ergenliktir, başka bir şey değil...

    edit: ilk cümledeki genelleme düzeltildi, üç entry yukarıdaki şahsiyete sinirle öyle başlamıştım entry'ye, alınan çok olmuş...

  • beşiktaş göztepe maçına 310 bin tl basan adam

    abdurrahim albayrak olduğunu düşündüğüm adam.

    nicki aslan, falcao'nun parasını çıkarmak için bahis kasıyor olabilir...

  • sözlükçülerin bugün dünyada kaçıncı günü

    dd/aa/yyyy formatının ne demek olduğunu biri bana açıklasın.

    edit: başlık sahibi formatı düzenledi. halbuki çok güzel bir açıklama bulmuştum, tek sorun sonuç bir eksik çıkıyor:

    dün/ay/yıl

  • bafetimbi gomis

    sanılanın aksine sadece 6 milyon euro'ya gitmemiştir. ayrıca al hilal kulübü gomis'in galatasaray'dan alacaklı olduğu 2,5 milyon euro'yu da ödemeyi kabul etmiş. yani bize toplam 8,5 milyon euro gibi bir avantajı olmuş oluyor. ucuz diyorsunuz da, elimizde patlama ihtimali olan 34 yaşına merdiven dayamış bir futbolcu için iyi para bence. geçen seneki performansını görüp de kimse 15 milyon teklif etmedi sonuçta, sadece gol sayısıyla hesaplanan bir şey değil bu bonservis...

    edit: 6 milyon euro şu anki kurla yaklaşık 42 milyon tl yapıyor. evet 42 milyon tl. söyleyeceklerim bu kadar...

  • bitcoin'in türkiye'de yasaklanması

    (bkz: kaynak götüm)
    (bkz: bitcoin'im olmadığı için beni ilgilendiren bir konu değil)