kimsemukemmeldegil1
profili

  • sandıklı termal park hotel'deki köpek skandalı

    kaplıca tatili için geldiğimiz otelde dışarı çıkıp gezmek istediğimizde otelin yakınında otele ait bir hayvan çiftliği olduğunu gördük. köpeklerin olduğu kısımda gördüğümüz manzara bizi çok üzdü. cins cins, büyüklü küçüklü köpekler ıslak zemin (önceki gün kar yağmıştı) üzerinde çitler içine tıkılmış vaziyetteydi. suları donmuştu; dolayısıyla buzu yalıyorlardı. soğuktan titriyorlardı. yanımızda açma türü bir şeyler vardı. biraz verelim dedik belki açlardır diye. hepsi verdiğimiz açmaların başına üşüştü. durumları o kadar kötüydü ki iki tanesi yiyecek yüzünden kavgaya tutuştu. çiti açıp zar zor ayırabildik. otele ve çiftlik evinin içindeki kişiye durumu şikayet etmemize rağmen hiçbir değişiklik yapmadılar. durumu haytap ve afyon hayvan hakları derneği’ne bildirdik. şimdilik bir geri dönüş veya değişiklik gözlemlemedik.

    fotoğraflar: https://hizliresim.org/r/0tbyt
    https://hizliresim.org/r/0tgas
    https://hizliresim.org/r/0tdvd
    https://hizliresim.org/r/0tsne
    video: https://youtu.be/7brgg5zqykc

    edit: otel yönetimi, otel odamızı arayarak köpeklerin otel müdürünün kızına ait olduğunu, dönmemiş olmamak için bizi aradıklarını söyledi! otel tarafından hiçbir değişiklik yapılmıyor!

    edit 2: buradaki girdimi gören otel yönetimi bizi resepsiyona çağırdı. otel müdürü ahmet bey bize bu girdim üzerine toplantıdan çıkarak 180 km hızla otele geldiğini, bizim haksız olduğumuzu bağırmak suretiyle belirtti. biz bunları bilmiyormuşuz gibi işletmesinde bir sürü insan çalıştığını, köpeklerin kızlarının olduğunu söyleyerek üstümüze yürüdü. diğer otel çalışanlarının şaşkın bakışları arasında şeker hastalığını öne sürerek bize bağırmasını haklı çıkarmaya çalıştı. bu süreçte bize konuşma fırsatı verilmedi. otelden erken ayrılmaya karar verdik. ön büro müdürü murat bey bizimle itidalli şekilde konuştu. gerekenlerin yapılacağını söyledi.

    edit 3: akşam akşam otelden ayrılıp izmir’e yola çıkmadan önce köpeklerin son durumuna bakmak için çiftliğe gittik. büyük köpeklerle küçükleri ayırmış, çitlerin tabanına plastik döşemiş, köpekleri kurulamışlar. küçük köpeklerin iç mekana alınması konusunda murat bey ile iletişim halinde olacağım. yolu o tarafa düşen duyarlı yazarlar da çiftliğe bakarak olursa sevinirim. ekşi sözlük sayesinde sesimizi duyurduk. destek olan tüm yazar arkadaşlara teşekkürler.

    edit 4: otelden tekrar arandım ve girdimin silinmemesi halinde dava açacaklarını, şu an hakkımda tutanak tutulduğunu söylediler. kalıcı bir çözüm gerçekleştiğine dair kanaat getirmediğim sürece girdimi silmeyeceğimi söyledim. yorum sizin.