always and forever2
profili

  • süleyman soylu

    git pide salonu işlet, içişleri senin haddin değil.

  • erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular

    başlığa girdim, şükela'ya tıkladım, tıklamaz olaydım... "seyrek saç iticiliği" ve bir ton deli zırvası...

    olanı biteni takip edeyim, bilenden bilgi alayım diye uzun yıllardır okuyorum. bu tarz başlıklar son zamanlarda mı çoğaldı, hep mi böyleydi yoksa ben mi büyüyorum anlamadım. "önlem alın, adamakıllı iki kelâm edebilecek insanlar kalsın" diyeceğim ama demiyorum artık.

    "seyrek saç iticiliği" lafına takıldım örneğin. size biraz acıyorum ben. cinsiyeti yok ama bir erkek üzerinden örnek vereceğim birazdan.

    insanları dış görünüşüyle yargılamamak gerektiğini el kadar çocuklar bile biliyor artık ama bu bilginin ancak çoğunuzda olmayan hayat tecrübesiyle uygulamaya geçebileceği aşikâr.

    ufak bir örnek veriyorum.

    hayat tecrübeniz varsa bu minvalde konuşan insanları gördüğünüzde tanırsınız. mesela yeni bir işe başladığınızda. girersiniz şirket veya nerede çalışıyorsanız, geçersiniz ofisinize yahut masanıza, her ne iş yapıyorsanız artık. bakarsınız etrafa, herkes yeni adamı görür, merhaba bile demez. aradan haftalar geçer, pahalı bir arabanız varsa park ederken görürler. bir bakmışsın merhabalar, ardı arkası kesilmeyen ilgilenmeler...

    ben bi' hayli genç yaşımda iki tutam saçımdan şikâyet edince, anlattığım bu iş hayatı örneğini çok sevip saydığım bir adam vermişti bana, cuk oturdu. halbuki hiç öyle çirkin de bi' adam değildir ki ilgi için audi'sine ihtiyacı olsun, görsen dönüp tekrar bakarsın.

    sonra da şöyle söylemişti: "seni dövmen için, tipin için, bedenin için sevenden uzak ol. yaş geçer dövmen buruşur, kel kalırsın, yüzün buruşur, kilo alırsın. doğru kişiyi bulmak zordur. salık vermem ama illa gönül eğlendirmek istiyorsan baştan söyle, gönül de kırma. insan ettiğini bulmadan ölmez."

    o gün bugündür bu hayat felsefesiyle yaşıyorum. biraz yalnızlaştım ama çok olgunlaştım.

    sözün özü, aklı eren insanlar sizin gibilere hiç şans vermeyecek. buraya gelip onlara bok atmaya çalışmanın alemi yok. ha insanlığınızı sorgular ve kişiliğinizi geliştirirseniz bir gün siz de şirinleri görebilirsiniz...