ragnarlotbok2
profili

  • küçük esnafın kdv dolandırıcılığı

    lafa gelince milliyetci, vatansever olan yalniz temel hak ve odevlerden biri olan vergi vermeyi, vergi kacirmak olarak anlayan esnaftir.

    gelip burda 'omo dovlot do o kodor vorgo olmoson' diye aglamayin zira tek vergi veren siz degilsiniz arkadaslar. madem vergiler bu kadar agir, orgutlen, protestonu yap ama durum duzelene kadar da vergini ode. sabah vergi kacirip aksam a haber izleyip 'bunlar hep amerikanin oyunu' diye gaza gelenler gelmis burda ayak yapiyor yahu.

    edit: gelen mesajlardan ve yukaridaki entry'nin aldigi favoriden anladigim kadariyla turkiye'de ne kadar cok hirsiz varmis. her sokaga ciktigimizda resmen soyuluyormusuz.

    gordugum kadariyla bu ulkenin sorunu vatandaslik bilincinde. bu konuda hukuk ogrencisinden bile mesaj aldim. varin siz dusunun durumun vehametini.

    bakin, anayasa md 34. toplanti ve gosteri yuruyusu duzenleme hurriyetini belirtir. bir haktir. protesto yapmayi devlete bas kaldirmak olarak gorup, yillarca baskilayanlar gelmis simdi hirsizlik yapip ama devlet de o kadar almasaydi diyerek vicdanini rahatlatiyor.

    ayrica devletin varligina laf soyleyenler. bi tek ben mi kurdum devleti? hepimiz kurduk. insanlar kurdu. yani bu ne demek? zamani geldiginde yikacak olanlar da yine insanlardir. ama bu ancak yerine daha iyi bir sistem bulundugunda gerceklesicek. devleti yikip da kaos isteyenler az otede oynasin.

  • cam filmlerinin sökülmesi fetö tezgahıdır

    olm efsane ulke lan. baktin olumsuz bi sey oluyor, tak, at birinin uzerine. feto'dur de, teroristtir de cik isin icinden. insanlar da bunu yesin. bu kadar angutun toplandigi baska bir ulke yoktur herhalde ya.