sperm men3
profili

  • civan canova

    öğrencilik zamanlarımda civan abiyi facebook'tan takip ederdim. bilenler bilir oyunculuğunun yanında kendisi pek kıymetli bir oyun yazarıdır da… sanırım kendisi istanbul'da ikamet ettiği dönemlerde oyunları imzalayıp istanbul'un belirli yerlerine bırakır, kitabını bilinmez okura samimi bir notla hediye ederdi. ben de utana sıkıla da olsa bir mesaj atıp ülkenin doğusunda bir okulda oyun yazarlığı eğitimi aldığımı ve elimde olan bir kitabını imzalatmak istediğimi söyledim. benden adresimi istedi. adıma pek güzel notlarla bütün kitaplarını imzaladı. ayrıca kitaplarından epeyce bir adet de imzalayıp okuldaki arkadaşlarımla paylaşmamı istedi. kargoyu aldıktan sonra kendisine teşekkür ettiğimde ne zaman bir ihtiyacım olursa yardımcı olacağını da üzerine basa basa söyledi.

    elimdeki kitaplar öğrenci sayısının altında olduğundan ben de civan abiyi seven, ona kıymet veren arkadaşlarıma kitapları belli bir usülde dağıttım.

    kendisi tanıdığım kadarıyla bulunduğu camiada eşsiz iyiliğin ve nezaketin vücut bulmuş haliydi. ben onu oyunculuğu ve yazarlığının dışında, samimiyeti ve hayatı durduran resimleri ile hatırlayacağım.

    mekanın cennet olsun civan abi, seni özleyeceğim.

  • 22 ekim 2020 fahrettin koca tweeti

    4 hafta önce covid yüzünden dedemi, bugün de yakın arkadaşımın babasını kaybettik.

    kendisi ve verdiği yalan bilgiler turizmcileri, ticaretle uğraşanları kurtarırken bazılarının canına mal oldu. hele bugün yaptığı partizanlıkla tüy dikmesi de cabası.

    iki cihanda da elim yakasındadır, allah'ından bulsun.

  • eyüp belediyesinin hayvan toplama görüntüleri

    şu kapısının önüne bir kap mama, bir kap su koymaktan aciz duyarcılara söylüyorum. uzaktan üfürmek kolay. gelin kemerburgaz ve göktürk taraflarına da görün ebenizin amını. öyle kemerburgaz - göktürk deyince de beni zengin sanmayın. orta halliyim, bi senedir de işsizim. hasılı bütün belediyeler işin kolayını bulmuş. semtlerinden hayvanları yakalayıp getiriyor bu tarafa, salıyorlar düzlüğe. gel sokakları bi gör, kaç köpek var. iki gece önce misafir gelince mecburen ekmek almaya çıktım, köpeğin biri saldırdı. zor paçayı kurtardık. bugün markete giderken komşu apartmanlardan birinin önündeki kadın isyan ediyordu, evime giremiyorum diye.

    bakın şaka ya da abartı değil söyleyeceklerim; ben evimde her türlü hayvan besledim. evde kuşun her türlüsünden, balığın envai cinsine, kümes hayvanlarından tavuk ve horozuna, hatta bukalemun bile besledim. bak bahçeli bir ev değil ha, çatı katı var sadece. ha bi ara babam o çatı katında kuzu bile besledi, annem kafayı yiyordu az daha. sonra çevreden şunu kesin yiyelim lafları çıkınca bu aileden biri oldu biz kesemeyiz dedik babam da arkadaşına verdi, o lavuk zaman sonra kesiverdi sanırım. neyse... biz iki laf edince beylik laflar edip hayvanları sevmiyorsunuz diye ahkam kesmeyin. ben gerçekten hayvanları fazlasıyla seven, hatta bu mesele yüzünden kavga etmiş biriyim.

    göktürk'te sıkıntı büyük beyler. otobüs duraklarında duramıyorsunuz, bazı sokaklara kokudan girilmiyor. ve köpekler de birbirine saldırıyor artık. her mahallede belirli sayıda hep birlikte gezen köpekler duruyor. başka bir köpek gelince hemen saldırıyorlar.

    durum kötü anlayacağınız. insanlar da hayvanlar da bu durumdan zarar görüyor. en azından görevli kurumun bu işi layığıyla yapıp hayvanların bölgedeki sayısını azaltması gerekiyor.