cavansir3
profili

  • acemi askere yapılan eziyet

    o çocuğa bu eziyeti yapan barzolar dua etsinler de "askeri ceza kanunu"na göre değil, "tck"'ya göre yargılansınlar.

    2013-2014 yılları arası askerliğimi asteğmen rütbesinde karakol komutanı göreviyle yaptım. aynı bu videodakiler gibi barzo bir er karakol nöbeti sırasında tüfeğinin namlusunu bana doğru çevirip "gomutanım bu askerliğin bir de sivili var, sivilde karşıma çıkma" diye tehdit etmişti. karakol gündüz çavuşu olan kısa dönem er olaya şahitlik etmişti. şikayette bulundum, önce sürgün yedi ardından askeri mahkemede 4 yıl yedi hayatı yandı...o zamanlar askeri ceza kanununda amir ve üstü tehdit suçuna 2 yıla kadar, silahla edilen tehdit suçuna ise x2 oranında ceza isteniyordu. barzonun anası babası günlerce yalvara yalvara kafamı sikmişti. bazen kendi kendime acaba şikayet etmese miydim, naptı o çocuk daha sonra diye vicdan muhasebesi yapıyorum ama bu gibi videoları izleyince iyi etmişim amk diyorum. şimdi bu şerefsizlerin anaları babaları yalvaracak işte.

    türkiye'de okumuş etmiş adamsanız eğer askerliği ya asteğmen olarak ya da bedelli olarak yapacaksın. öbür türlü çekilmez cidden askerlik.

  • 750 tl'ye kadar alınabilecek oyun bilgisayarı

    yine bilmeyen ne kadar cahil, teknoloji özürlüsü beta tip varsa goygoy yapıp boktan espirileriyle 3-5 fav almak için damlamış başlığa. bi bok bilmiyosanız beri durun da rezil duruma düşmeyin bari. herkes 10 bin tl bayılıp oyun bilgisayarı toplayabilecek maddi güce sahip olmayabilir veya bu meblağlar bazı insanlar için fuzuli olabilir. evet, malesef dolar kurunun geldiği seviye ve sikimsonik vergilendirmeler yüzünden bilgisayar ve oem parça fiyatları el yakıyor olabilir. fakat bu işlerden anlayanlar için bazı kaçış yolları ve alternatifler mevcut. bu alternatifin en bilineni ise aliexpress aracılığıyla çin'den eski zamanların en baba parçalarını 2. el toplayarak bilgisayar kurmak. ben bu yolla geçen sene dolar kuru 5.5 tl
    iken 130 dolara (720 tl'ye) taş gibi, bütün oyunları oynatan sistem kurdum. sipariş ettiğim parçaların tamamı 10 gün içinde gelmiş oldu.
    bu sistemi kurarken pek beklentiye girmedim, sipariş ettiğim parçaların çalışıp çalışmayacağından bile şüpheliydim, bilgisayar çalışsa bile bir kaç aya işlemciyi, ekran kartını elime alırım diye düşünüyordum bu yüzden bu parayı kumar oynuyormuşum gibi düşünerek harcadım fakat sistemin hem stabil bir şekilde çalışması, hem performansı hem de 1 yıldır tık demeden dayanması beni oldukça şaşırttı vay amk dedirtti. üstelik gelen ikinci el ve yıllarca kullanılmış bu parçalar oldukça da temiz durumdaydı. özellikle ekran kartları ve ramlerin ikinci el olduğuna inanmak zordu. sistem güzel şekilde ve yüksek performanslı çalıştıktan sonra ise benim kafamda 1 yıl ömür biçtim, 1 yıl dayansa bana yeter 720 tlye kurduğum bu sistem diye düşündüm fakat bende 1 yılı aştı benden önce de yıllardır kullanılmış bu sistem ama tık yok bir kaç yıl daha götürür gibi duruyor.

    neyse fazla uzatmadan kurduğum sisteme geleyim.

    işlemci: intel xeon x5460 3.16 ghz 12m ön bellek 1333 mhz 4 çekirdek
    (bu işlemci 2007 yılında üretilmiş, o zamanların en baba işlemcilerinden koca koca server bilgisayarlar için üretilmiş efsane bir işlemci şuan bile pek çok işlemcinin eline verebilir) orjinali 771 pin olan bu işlemciyi çin'den 775 pin modlanmış olarak alabiliyorsunuz.
    işlemci linki fiyatı 18 dolar.
    verdiğim linkteki güvenilir bir satıcıda 995 siparişte 456 yorum ve 4.9 yıldız almış.
    (bu işlemci üretildiği 2007 yılında 1245 dolardan satışa sunulmuş yani 2007'de bu işlemciyi almak için türkiye'ye gelene kadar eklenen vergilerle vs. o zamanın 2000 tlden fazla parası yani 5 asgari ücret ödemeniz gerekiyordu. nasıl bir işlemci olduğu kafanızda canlansın)
    işlemcinin güncel performansı ile ilgili video
    ben işlemciyi overclockla 3.8 ghz olarak kullanıyorum. farklı bir anakart seçimiyle overclock kapasitesini arttırabilirsiniz buna imkan veriyor işlemci.

    anakart: asus p5g41t-m lx 1333 mhz ddr3 lga 775 pin
    işlemci ve seçeceğim ekran kartı ile uyumlu olması ve 1333 mhz ddr3 ram ile uyumlu olması için bu anakartı seçtim ben.
    anakart linki fiyatı 24 dolar
    verdiğim linkteki güvenilir bir satıcıda 85 sipariş 73 yorum ve 4.6 yıldız almış.

    ekran kartı: asus gtx 750ti 2 gb 128 bit gddr5
    2014 yılında çıkmış döneminin ve sonraki bir kaç yıl için iyi ekran kartlarından. her oyunu çalıştırır. piyasadan kalkmadan önce vatan'daki satış fiyatı 1137 tl. rüştünü ispatlamış bir ekran kartı fazla yoruma gerek.
    ekran kartı linki fiyatı 60 dolar
    verdiğim linkteki güvenilir bir satıcıda 492 siparişte 275 yorum ve 4.6 yıldız almış.

    ram: samsung ddr3 4gb 1333 mhz m378b5273ch0-ch9 (bu referans numarası anakarta uyumluluk açısından önemli anakartın uyumlu ramler arasında açıkladığı referans numaralı ramin takılması gerekiyor) bu ramden 2 tane alıp 8 gb olarak taktım.
    ram linki fiyatı 15 dolar x 2 toplam
    30 dolar
    verdiğim linkteki güvenilir bir satıcıda 146 siparişte 102 yorum ve 4.9 yıldız almış.

    benim bu sistem için geçen yıl ödediğim toplam fiyat 132 dolar. dolar kuru 5.5 tl idi ben aldığımda toplam 726 tl. işlemci ve ekran kartının kargosu ücretsiz. anakart ve ramin kargo tutarı ise toplam 6 dolar. yani yuvarlarsak 750 tl civarı maliyetle kurmuşum bu sistemi. şuanki dolar kuru ile 935 tl tutuyor.
    benim için bir avantaj kasa, güç kaynağı (400w), monitör, hard disk (1 tb), işlemci fanı, klavye/mouse vs. gibi masrafım olmadı çünkü elimde zaten vardı önceden.

    kurduğum bu sistemle fifa 20, counter strike go gibi oyunları dahi yüksek kalitede oynayabiliyorum akıcı bir şekilde. çalıştırmadığı ve oynatmadığı oyun yok sistemin. youtube'da xeon e5450 veya xeon x5460 + gtx750ti tabanlı sistemlerin bütün oyunları çalıştırdığına dair bir sürü video var ararsanız izleyebilirsiniz.

    not: bu sistemde ayrıca anakartınıza modlanmış bios versiyonu yüklemeniz gerekiyor. modlu işlemciniz olduğu için ve darboğaz sorunları olmaması için. bunun da youtube'da 5dklık bir video ile nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz gayet basit. anakartınız için modlu bios dosyanızı da google'da 2 dklık bir arama ile bulabilirsiniz.

    gönül 10 bin tl bayılıp en güncel oyun bilgisayarını toplamak ister tabii ki ama bu işi fuzuli görenler veya bütçesi elvermeyenler için bu tarz düşük bütçeli alternatiflere yönelinebilir. ha ben 10 bin tl verip piyasadan güncel ve sıfır bilgisayar da toplardım, maddi gücüm var şükür ama haftada 1 gün oyun oynayacağım, bir kaç yıl sonra eskiyip paraya çeviremeyeceğim için 10 bin tl bir bilgisayara vermek bana fuzuli geldi bu tarz bir yöntem seçtim kendime pişman da değilim.

  • fatih terim

    hepimizin geri gelmemesini istediğimiz o türk futbolunda yabancı sınırını kaldırtan da, arda-emre-selçuk-burak kanserlerinden milli takımı temizleyen de kendisiydi. halen gelip bu başlık altında kendisini kötüleyenlerin beyinlerini sikeyim. ne istiyorsunuz lan halen adamdan. düne kadar taptığınız daha kadro kurmaktan aciz, yabancı sınırını geri getirmeye çalışan, onursuz luce çingenesinin yanında milyon kere daha büyük bir teknik direktördür. hiç kimseye kadro kurdurtmaz, takım içinde çeteleşmeye çalışanın gözünün yaşına bakmaz en azından onurlu bir adamdır. nokta!