knipeos1
profili

  • juventus

    insanlara salak olduklarini soyleme ihtiyacini nadiren hissederim ancak bu ihtiyac bazen karsi konulmaz oluyor...

    mesele su... elimizde calciopoli skandalini juventus ve figurleriyle ele alan bilgi icerikli bir girdi var. soz konusu entry icin (bkz: #27221729)
    (ilginc olan entry tarihi 2012. bu entrynin girildigi tarihten 3 yil sonra isler juventus'un daha da lehine dondu...)

    bir de soz konusu surecin yalniz juventus ile ilgili oldunu dusunen ve calciopoli skandalina dair kuvvetle muhtemel hicbir sey bilmeyen bir mal var.

    bak gerizekali, juventus genel menajeri moggi'nin sike yaptigina dair suclamalar delil yetersizliginden oturu dusuruldu ve maclarda sike yapilmadigi aciklandi. cezalar sikeden degil hakem atamalarini gerceklestiren koordinatorlerle kurulan iletisimden oturu verildi... isin ilginc yani su ki ayni sucu isleyen milan, juventus'tan daha az ceza aldi... ve gene ayni sucu isledigi sacma bir sekilde daha sonra kanitlanan inter, zamanasimindan oturu hicbir ceza almayan tek takim oldu.

    2015'teki gelismeler ve suclamalarin dusurulmesiyle birlikte juventus federasyona 443 milyon euro'luk bir dava acti. federasyon baskani tevecchio, 04-05 ve 05-06'daki sampiyonluklarin juventus'a geri verilmesi icin juventus'un federasyona actigi davalari dusurmesi gerektigini acikladi.

    burada juventus idarecilerinin hem dava hem dava sonrasi sureci korkunc yonettigini de belirtmek gerek. ancak bunun sebebinin de politik oldugu soyleniyor.

    gerizekalilarin anlamakta en cok zorlanacagi bolum geliyor. calciopoli davasi halihazirda zaman asimina ugradi.

    soz konusu sampiyonluklarin inter'e verilmesi o tarihlerde oldugu gibi bugun de hatali bir karar olarak kabul ediliyor. juventus soz konusu sezonlardaki sampiyonluklarinin kendisine ait oldugunu kabul ediyor. ancak aksi bir gelisme olmadikca inter'in, kendisine hediye edilen bu sampiyonluklardan kendi rizasiyla, gonullu olarak vazgecmesi gerekiyor...

    nasil bir sans ki interli yetkililere ait telefon kayitlarinin dava suresince hasiralti edildigi, kayitlarin kendisi gibi dava zamanasimina ugradiktan sonra ortaya cikti... avukatlar bunu cok uzun calismalarin ardindan basardilar.

    calciopoli incelemesi muazzam bir skandal... juventus'a karsi kullanilan telefon kayitlarini sizdiran firmanin sahibinin inter'de board member olmasindan, o sezon mac yayin haklarinin sahibi mediaset'in berlusconi'ye ait olmasina kadar. uzerinden uzun zaman gectigi uzere net hatirlamiyorum ancak mediaset, maclari yayinlamamakla tehdit etmisti. berlusconi'nin milan'in buyuk bir ceza yememesi icin elinden gelen her seyi yaptigini dusunmek cok da yersiz olmayacaktir.

    nihayetinde, tum bu surecin sonunda ceza almayan tek kulup olan inter, bedavadan sampiyonluk aldigi gibi surecin devaminda da en buyuk kazanci sagladi.

    moggi, italya'da sevilmeyen bir figurdu ve surecin sonunda kendisinden kurtulmayi basardilar. moggi'ye dair detaylari yukarida bkz. verdigim entryden daha net ogrenebilirsiniz.

    ote yandan italya'da en buyuk kulubun kim oldugu benim hakikaten hic sikimde degil...
    dolayisiyla gerizekalilar icin son bir kapanis yapmak isterim.

    lance armstrong tour de france'i 7 kez kazandi ve bu 7 unvan, meshur doping skandali uzerine elinden alindi... ancak organizasyon, bu 7 unvani gidip lance'ten sonra gelen kisiye vermedi... italya'da ise, serie a unvanlari sacma bir sekilde juventus'tan alinip inter'e verildi. ancak inter aleyhine kanitlar dava zamanasimina ugradiktan sonra ortaya cikti ve bu konuda hicbir sey yapilmadi.

    simdi siktirip gidip basit google aramasi yapmaya devam edebilirsiniz.

    sigir, icerisinde oldugu durumdan bihaber "cahil ozguveni" diyor...