jcb73
profili

  • 5 eylül 2022 kız kulesi'nin yeni hali

    hani diyoruz ya keşke 2 yıl önce o arabayı alsaydım, o evi alsaydım diye. şimdi de tarihi eserler için keşke sağlamken görebilseydik diyeceğiz gibi.

  • instagram'a bikinili fotoğrafını koyan kız

    ülkemizde şöyle bir ironi vardır maalesef. kızlarımız gayet modern bir şekilde instagram'dan veya çeşitli platformlardan vücutlarını sergilerler tam bir avrupalı gibi fakat iletişim kurmak istediğinizde bir avrupalı kadar rahat davranmazlar. mesela bunun en belirgin örneği tinder'dır. avrupada ortalama bir tipe sahip erkek like attığı kızlardan çatır çatır feedback alırken, aynı şekilde ortalama bir türk erkeği ortalamanın altında bir güzelliğe sahip bir kızdan bile feedback alamamaktadır. herkes istediğini yapmakta, istediği yerini sergilemekte elbet özgürdür fakat davranışsal olarak bu ne yaman çelişkidir hala anlayamamaktayım.

    edit: bana yobaz yaftası yapıştıran meriçlere ve kadıköy kızlarına kötü bir sürprizim olacak. ben ateistim :(

    ayrıca size bizzat yaşadığım bir anımı anlatayım. belki iletişim kopukluğu yönünden neden böyle düşündüğümü daha iyi anlarsınız.

    bundan aylar önce liseden arkadaşımla istanbul'da yaşadığım semtte buluşmuştum. akşam oldu arkadaşımın evinin önüne geldik, ve arkadaşım eve girmeden önce apartmanın önünde ayak üstü iki laflıyorduk. biz laflarken arkadaşımla ikimizin arasından 35 yaşlarında bir kadın geçti, yanında da 7-8 yaşlarında sırt çantası olan çocuk vardı(çocuğunu okuldan almış sanırım) ve kadın tam aramızdan geçerken iyi akşamlar dedi ve ben de nezaketen iyi akşamlar dedim. kadın 5-6 adım attı ve sonra bize doğru döndü: "pardon bana mı dediniz iyi akşamlar diye?" dedi, ben de "evet" dedim. sonra kadın "beni tanıyor musun da iyi akşamlar diyorsun, -telefonu göstererek- ben telefondakine söyledim sana değil" dedi. ve biz arkadaşımla donduk kaldık. sonra bize bir kaç saniye daha nefretle bakıp gitti. o an tutuldum resmen. kadın resmen iyi akşamlar dedim diye beni azarladı lan. ben sol tarafında kaldığım için telefonla konuştuğunu görmemiştim ve kadın geçerken tek duyduğum şey iyi akşamlar cümlesiydi. ve ben de nezaketen iyi akşamlar demiştim. bunun altında art niyet bile aranamaz ki. o an konuyu uzatıp ona nezaketten bahsetseydim belki de bağırıp çağırıp mahalleyi ayağa kaldıracaktı ve beni tacizci diye yaftalayacaktı, sustum ben de sadece.

  • yazarların hayattan öğrendiği şey

    para. hayatı yaşanılır kılan tek şey para. sizi sosyalleştiren, yaşatan, vezir yapan, rezil yapan, ötekileştiren, yücelten, güçlendiren, güçsüzleştiren, askerliği bedelli yaptıran, sağlıklı olmanızı sağlayan, yaşam kalitenizi yükselten vs. vs. aile içi huzuru veya huzursuzluğu belirleyen şey bile para. benim tek öğrendiğim şey insanların mutluluk seviyesinin para ile doğru orantılı olması.

    edit: imla