corvinus1
profili

  • tsk komuta kademesinin sabah namazı kılması

    bundan bir kaç yıl önce ilker başbuğ'un kudüs'te ağlama duvarı'nda resimleri çıkmıştı (montaj mıdır değil midir bilmiyorum) ve ak tayfa itin götüne sokmuştu. üstelik başbuğ'un üzerinde üniforma falan yoktu. şimdi size ne diyenler, ibadet ediyorlar, inanç özgürlüğü diyenler o zamanlar nerelerdeydi? ilker başbuğ'un yahudi olma hakkı yok muydu?
    o yüzden bırakın bu özgürlük, demokrasi ayaklarını. sizin derdiniz ve sevinciniz hükümetin askeriyeyi de ele geçirmiş olması.

    edit-1: eskiden namaz kılanların, annesi,eşi başörtülü olanların irticadan atıldığı söylenmiş. ben astsubay çocuğuyum, yıllarca lojmanlarda oturdum. eşi başörtülü olan bir sürü subay-astsubay ile komşuluk yaptık, hala görüştüklerimiz var, onlara hiç kimse bir şey yapmadı. benim yedi sülalem başörtülü, tamamı eski refahçı kimse babama bir şey demedi. ben defalarca lojman komşularımızla teravihlere gittim, çocuklarıyla cumaya gittim, bayram namazlarını genelde kışlalardaki tıklım tıklım mescitlerde kıldım.

    bu dediklerim 1990-2000 yılları arası dönemde yaşadıklarım. evet irticadan atılan birine denk geldim, lojmana pek çok sakallı tip geliyordu, ışık perde açık cemaat halinde namaz vakti olmadığı halde halde namaz kılıyorlardı, atıldı. biz ise bazı kandillerde 2 üst katımızdaki komşumuza gider dualar eder, ışıkları perdeleri kapatıp namaz kılardık. korktuğumuz için değil, gösteriş olmasın diye kapatırdık. yani kimse askeriyeden namaz kılıyor diye atılmamıştır, atıldıysa da iftiraya, kumpasa uğramıştır.

    edit-2: çanakkale'yle kıyaslayanlar oluş bu durumu. ı. dünya savaşı'nda osmanlı'nın temel motivasyonu dindi, hilafetti, zaten laiklik diye de bir şey yoktu. sonra bu panislamizm hicaz cephesi'nde götümüzde patladı ne yazık ki. şu an ordunun ve devletin temel motivasyonu din değil; adalet, bilim ve vatan sevgisi olmalı. islam elbette bu unsurlara tezat değil, fakat günümüzde yaşanan akp islam'ı tamamen çıkarcılık, siyaset ve ranta dönüşmüş durumda. bu komutanlar da milliyetçi bir asker çocuğunun gözünde siyasete maşa olmuş konumdadır.