kobenen1
profili

  • iyi insan sayısının az olması

    gözlemleyerek ve deneyimleyerek yaptığım tespittir.

    şimdi dünyaya şöyle bir göz atalım. dünyaya baktığımız zaman üretilen malların adil bölüşülmemesinden dolayı, bir çok insan açlıktan ölmektedir. bazı devletlerin çıkarları için orta doğu coğrafyasından savaş eksik olmamaktadır. savaş yüzünden insanlar ölmekte ve sakat kalmaktadır. her gün binlerce insan tecavüze uğramakta ve cinayete kurban gitmektedir. çoğu insan uğradığı haksızlar nedeniyle, mutlu bir hayat yaşayamamaktadır. buradan anlaşılıyor ki; kötü insanlar çoğunlukta olduğu için bunlar yaşanmaktadır.

    birde bireysel olarak şöyle bir yaşamımıza göz atalım. çocukluktan itibaren, ilk eğitim yıllarınız da bir özelliğiniz bulunur ve sizinle dalga geçilir. sonra aşık olursunuz lakin karşı cins tarafından genelde kullanılırsınız. dostlar edinirsiniz lakin fark edersiniz ki; aslında onların çoğu içten içe sizin başarısızlığını istemekte ve kıskanmaktadır. arkadaşınıza borç verirsiniz, geri alamazsınız. ülkeniz de onurlu insanlar yerilirken, yalaka insanlar milyonları cebe indirir. mülayim, efendi insanlar oy alamazken; bağırıp çağıranlar iktidar olur. iş hayatında diğer insanlar ayağınızı kaydırmaya çalışır. böyle uzayıp gider liste...

    bir süre sonra iyi insanlar da ortama uyum sağlar ve kötü olmaya başlarlar. ona yapılan kötülükleri, başkasına yaparak acısını çıkartırlar ve dünyaya kötülük hâkim olur. yapılması gereken, kötülük içinde çakal olmak değildir hâlbuki; sadece kötü davranışlara karşı kendimizi korumalıyız. insanların saygısını kazanarak, onları iyi yönde değiştirmeli ve iyiliği baskın kılmalıyız. insan neslinin sağlıklı ve mutlu bir şekilde devamı için bu mecburidir. benim tespitlerim böyledir.