makron2
profili

  • dublin havaalanı'nda pasaport kontrol rezaleti

    kural tanımaz ülkenin kural tanımaz insanlarını gösteren olmayan rezalet

    "ben de pasaportunda yer olmadığı için o kağıda bastırıyorum" burada rezalet puanı -10'a düşüyor zaten.

    pasaportunuzda boş sayfa olmak zorunda. belirli sürelerle yenilenmek zorunda. herhangi bir ülkenin memuruna saygılı olmak zorundasınız. hiç bir ülke sizi almak zorunda değil. vizeniz, pasaportunuz, bilmem kaç kuruş maaş alıyor olmanız, daha önce nerelere gitmiş olmanız sizi kabul edecekleri anlamına gelmiyor.

    pasaport kullanımı, vize başvuru prosedürleri, gümrük kuralları vs. modern dünya insanının bunlara hakim olması gerekiyor. yarım yamalak bilgi ile antipatik bir memura denk gelip haksız duruma düşüyorsunuz. memur art niyetli olabilir. ama kurallara göre oynamak zorunda. sizin her şeyiniz tamamsa, kimse size bir şey diyemez. derse de hakkınızı modern bir memlekette ararsanız muhtemelen hakkınızı alırsınız. hayat adil değil. 3. dünya ülkesi vatandaşısınız ve gördüğüm kadarıyla 3. dünya ülkesi vatandaşı tepkisi vermişsiniz "yükselerek"

  • evet dediğimiz için arda ve beni bitirdiler

    maalesef klasik akpli mağduriyeti demeci olmuştur. "bitirme" işi evetçilere özgü bir harekettir. insanları işinden kovarlar, hapse atarlar veya ölmesine sebebiyet verirler.

    öte yandan hayırcılar protesto eder, izlemez, ürününü kullanmazlar. buna rağmen işini iyi yapana hakkını verirler.

    rıdvan fenerbahçelilerin çoğunluğu tarafından sevilen bir spor figürüydü. ne zaman kendini futbol değil siyaset ile ilişkilendirdi, kendi kariyerini bitirmiş oldu. bundan öte insanların kalplerindeki yerinden oldu.

    sen taraf oldun sevgili rıdvan. taraf olan biri yüzüstü bıraktığı diğer tarafın sevgisi ve desteği için ağlamamalı.

    şahsen ben memleketi bu hale getiren hükümete destek veren hiç bir ünlü şahsiyeti affedemem.