mahsun supertitiz1
profili

  • grand yapım'dan dolandırıcılık tuzağı rezaleti

    üst edit: herkese desteği için teşekkür ederim. beni aradıklarında elbette internetten baktım ama o zaman fazla bir şey yazmıyordu. yani dolandırıcılık işine yeni başladıkları dönemmiş. sonra şikayetvar.com'a herkes yazmaya başladı. savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım ama memleketin hali ortada, adalet gelir mi, gelirse ne zaman gelir belli değil. dahası, istanbul'un orta yerinde ayaküstü insan söğüşleyen böyle bir yer illa ki sırtını bir şeylere dayamıştır. senden para istediklerinde niye uyanmadın diyenler olmuş. hiç cast ajansıyla çalışan birini tanımadım, bu işleri bilmiyordum. dahası, adamlar profesyonel dolandırıcı. bir şekilde ağzınızdan girip burnunuzdan çıkıp ikna ediyorlar. aynı mağduriyeti yaşamış insanlarla birlikte örgütlenip firmaya gitmeyi düşünüyorum ama hala yerinde mi değil mi ona da emin değilim. internetteki numarasını arayınca başka bir firma çıkıyor. onlar buradan taşındı diyor. ben, bana ulaşan cep telefonundan aradım hep ama artık o da cevap vermiyor. herkese tekrar teşekkürler. amacım başkalarının zor durumda kalmasına engel olmak.

    merhaba sevgili dostlar!

    bu çağrıma destek olmanızı istiyorum. bir öğrenci olarak dolandırıldım ve biliyorum ki benim gibi birçok insan var. sadece bana değil onlara da yardım etmiş olacaksınız.

    grand yapım isminde, cast ajansı olduğunu iddia eden bir firma var. kariyer.net , secretcv.com gibi siteler üzerinden ilan veriyor. bir öğrenci olarak ek gelir olur diye, biraz da öylesine başvurmuştum. hemen görüşmeye çağırdılar. "bir gsm operatörünün reklam filmi için seçildiniz" dediler. sanmayın ki kolay para peşinde olan aptal bir insanım ama bir bakmaktan ne çıkar diye gittim. mayıs ayının sonunda çekilecek bir reklam filminde görev alacağım anlatıldı (mayıs başında oluyor bu olay). dedim ki yüzümü bile görmeden nasıl seçtiniz? çok kalabalık bir kadro olacak, ana oyuncu olmadıktan sonra insanların yüzü, tipi vs. önemli değil dediler. biz diğer ajanslar gibi kayıt ücreti de almıyoruz dediler. bir form doldurdum. basit birkaç bilgi isteniyordu formda.

    sonra bana birkaç fotoğrafınızı çekeceğiz, ücreti 100 tl dediler. dedim bu benim için büyük bir para. illa ki gerekli olduğunu, fotoğrafları onların çekmesi gerektiğini anlattılar. öyle ikna edici konuştular ki, bir şekilde tamam dedim. kredi kartımla 100 tl'yi ödedim. bir duvarın önünde dikildim, iki fotoğrafımı aldılar ve sizi bir iki hafta içinde çekim günü ve yeri hakkında bilgilendirmek için arayacağız dediler. fotoğraflarınızı da mail adresinize göndereceğiz diye de bilgi verdiler.

    tabii akabinde ne arayan ne soran. sonrasında defalarca aradım, paramı geri istedim. önce tamam biz size döneceğiz, şöyle böyle dediler. şu tarihte iade edeceğiz diye bilgi verdiler ama ne arayan ne soran oldu.

    ısrarla ulaşmaya çalıştım, nihayetinde paranı filan iade etmiyoruz, ne halin varsa gör deyip telefonlarıma yanıt vermediler. internette küçük bir search yaptığınızda benim gibi mağdur edilen birçok insan olduğunu görürsünüz. işte burada

    düşünün ki bu adamlar birkaç yüz lira verip internetteki muteber sitelerde ilan yayınlıyor ve yüzlerce, binlerce kişiden böyle 100'er lira söğüşlüyor.

    lütfen sesimi duyurmama yardım edin. bu dolandırıcılığın önüne ancak böyle geçebiliriz. eminim ki bir çok insanın hem parasını ve vaktini, hem de umutlarını böyle çalıyorlar.