witschge1
profili

  • beşiktaş

    ilk yarı değerlendirmesini yaparken (bkz: #48660798) her ne kadar mağlubiyetle araya girmiş olsak da umutlar vardı elbette. sezonun sonlarına doğru istediğimiz sonuçları alamadık, olmadı maalesef. şenol güneş isminin açıklanmasıyla moralim biraz yerine geldi. önce ikinci yarıdaki maçlara bakalım kısaca.

    21 ocak 2015 adana demirspor beşiktaş maçı (1-4): ikinci yarıyı kupayla açıyoruz. devre 1-1 bitince oyuna giren demba ba uzaktan attığı golle çözüyor krizi. bunun dışında atınç'ın gol atması güzeldi. cenk'in frikiği güzeldi.

    26 ocak 2015 gençlerbirliği beşiktaş maçı (0-2): aslında ilk yarının son maçı ama fikstür mikstür işte. galatasaray mağlubiyetinden sonra bir kayıp daha mı geliyor derken yine demba ba'yla bu kez frikikten çözüyoruz. gençler kalecisi ramazan, olcay'dan hatalı bir gol yiyerek yine şaşırtmıyor.

    29 ocak 2015 beşiktaş sarıyer maçı (3-1): kupada gruptan çıkma şansımızı sürdürmek için kazanmamız gerekiyor. kazanıyoruz da nitekim. furkan yaman'ın golü var. yine de olmaz bu çocuktan. sonrasında kiraladık zaten.

    1 şubat 2015 beşiktaş mersin idman yurdu maçı (2-1): rahat geçecek bir maçken demba ba'nın götüyle attığı gole kalmamıza rağmen yine de kazanıyoruz.

    5 şubat 2015 çaykur rizespor beşiktaş maçı (0-0): kupada son grup maçı. öncesinde oynanan maçın skoruyla iki takım da çıkmayı garantilediği ve sonrasında yine aynı sahada birbirleriyle oynayacakları bir lig maçı olduğu için genelde yedeklerle çıkılan bir maç oluyor. yeni transferlerden milosevic ve opare'nin aynı dakika içinde sakatlanması hangi takıma geldiklerini anlamalarına yetmiştir sanırım. milosevic bu maçtan sonra gün yüzü görmezken opare'nin sonraki dönemde fena katkısı olmadı aslında.

    8 şubat 2015 çaykur rizespor beşiktaş maçı (1-2): rize'ye gidip rize'de kalmacalı bir hafta. rakip 9 kişi kalmasına rağmen kilidi bir türlü açamadık yalnız. ancak son dakikalardaki penaltı yetişti imdadımıza. sosa'nın sazı eline aldığı maçlardan.

    11 şubat 2015 kayserispor beşiktaş maçı (1-0): kupa son on altısı. bu maçtan sonra bazı taraftarlar elendik iyi oldu falan dediler ama yok öyle bir şey. bu maçlara biraz yedek ağırlıklı çıkarsın, gençlerle çıkarsın ama elendik iyi oldu nedir arkadaş? valla ben kupa zaferlerimizi de ajandama not ediyorum. keşke eleyebileydik. ha gruplarda altı maç yapıp sonra tek maç eleminasyon oynanan kupanın süpersonik formatı başka entry konusu.

    15 şubat 2015 beşiktaş bursaspor maçı (3-2): zor kazanmanın bokunu çıkardığımız maç budur işte. gökhan töre attı bitti sandık, ozan tufan attı berabere bitti sandık. derken santradan golü bulduk sandık. ofsaytmış, üstüne penaltı kazandık. böyle trajediyle kaybedilen maçtan sonra bile doğru düzgün açıklamalar yapan şenol güneş'e o gün helal olsun demiştim, adam bugün bizim başımızda.

    19 şubat 2015 liverpool beşiktaş maçı (1-0): motta böyle arada yakar takımı. feyenoord maçından sonra çok bile bekletti. ilginç olan iki hatası da tura mal olmadı.

    22 şubat 2015 eskişehirspor beşiktaş maçı (1-0): haftalarca o kadar zor kazanıyorduk ki bir yerde lastiğin patlayacağı belliydi. kötüydük kaybettik.

    26 şubat 2015 beşiktaş liverpool maçı (1-0)*: sezonun en güzel hatıralarından. goodbye liverpool.

    1 mart 2015 beşiktaş balıkesirspor maçı (2-2): saçma sapan puan kaybettiğimiz bir maç. böyle maçlarda farkı arttıramazsan bu sonuçlar gelebiliyor maalesef. son dakikadaki frikiğin direkten dönmesi ayrı bir olay zaten. rahat alacağımız maçta bir puanı zor kurtarmış olduk.

    8 mart 2015 sivasspor beşiktaş maçı (0-1): üst üste puan kayıplarından sonra inanılmaz kötü oynayıp kazandığımız bir maç. toplamda iki isabetli şutumuz var ki attığımız golde atiba topu kontrol etmek istediğini kendi söylemişti zaten. yine de golde necip'in pası iyiydi. sezon boyu necip'in formda olduğu nadir bir döneme rastlamıştı bu maç. sivas'ın maç boyunca 16 şut atıp kaleyi bulamaması ayrı bir konu. direkten dönenler falan havada uçuşmuştu.

    12 mart 2015 club brugge beşiktaş maçı (2-1): gökhan töre attığında her şey çok güzel olacak gibiydi ama son dakikalarda baskıyı kaldıramadık. yine de çok kötü bir skorla dönmedik ama...

    15 mart 2015 beşiktaş sai kayseri erciyesspor maçı (5-1): farklı skora karşın aklımda kalan tek şey drenthe'nin attığı gol. öyle topa mu vurulur lan allahsız.

    19 mart 2015 beşiktaş club brugge maçı (1-3): maç boyu çok iyi oynayamadık aslında. motta'nın hayvani golüyle acaba mı dedik ama hala tolga'nın ekranın sağ alt köşesinden çıkmasını bekleyen beşiktaşlılar olduğunu sözlükte bol bol okuyabilirsiniz.

    22 mart 2015 fenerbahçe beşiktaş maçı (1-0): evet bu sene derbilerde kötüydük, evet bu sene derbilerde gol bile atamadık ama bu maçta yenilmeyi haketmedik arkadaş. doğru oyunu oynadık, ikinci yarı pozisyonları da bulduk ama yine mallığımızdan son dakikada yedik golü. fenerin beşiktaş maçlarını alsın diye sow'u transfer etmesi çok yerinde olmuş bence. bir de emenike'nin dışarılara falan çıktığı pozisyonda fıratçığımın sivok'a kart göstermemesi üzdü. genelde öyle olurdu ama bu maçta sivok kadroda olmadığı için sevgili aydınus boşta bulundu herhalde. gerçekten çok sağlam beşiktaşlı bu adam.

    6 nisan 2015 beşiktaş istanbul başakşehir maçı (0-0): başakşehir'in bizi kitleyeceği belliydi zaten. kısır maçtı, verilmeyen penaltıdan başka pek bir şey yoktu.

    18 nisan 2015 kasımpaşa beşiktaş maçı (1-5): ne top oynadığı belli olmayan kasımpaşa'yı rahat geçmesek ayıp olurdu. önder özen'e de biraz ayıp oldu ona üzüldüm sadece. kariyerine teknik direktör olarak devam edecekse isterim çok başarılı olsun ama başarılı olacağı takım kasımpaşa değil maalesef.

    27 nisan 2015 beşiktaş kardemir karabükspor maçı (2-1): cenk'in ipten aldığı maç. sezon sonu şampiyonluk gelse cenk tosun kahraman bu maç kırılma noktası olurdu.

    3 mayıs 2015 trabzonspor beşiktaş maçı (0-2): trabzon'a ters gelen bir oyunumuz var bu çok net. bir iki hafta öncesinde galatasaray'ı yenmeleri beni hiç korkutmamıştı açıkçası. hamzaoğlu son yarım saatte çift forvete dönüp orta sahayı selçuk-sneijder ikilisine bırakmıştı. öyle takımlara karşı oynayabiliyor zaten trabzon. dirençli takımlara üstünlük kuramıyor. demba ba'nın kontenjan kurbanı olup oyuna girer girmez gol atması da eklememiz gereken notlardan. bir diğer önemli notsa bu maçla şampiyonluk şansımızı iyice arttırdıktan sonra bir daha ligde gün yüzü görmeyecek olmamız.

    10 mayıs 2015 beşiktaş gaziantepspor maçı (1-1): olmadı. sosa frikikten doksana taktığında her şey güzel olacak gibi gelmişti ama olmayacakmış demek ki. 24 şut çektik olmadı. onun yerine kalemize gelen iki isabetli şuttan biri olan chibuike'nin pis burunla vurup defansa çarpan top gol oldu. ha son dakikadaki kontrada boş kaleye vurdukları top da gol olmadı gerçi.

    14 mayıs akhisar belediyespor beşiktaş maçı (1-1): bu hızlandırılmış tur bize yaramadı arkadaş. son dakikalarda cenk ofsayttan attığında şöyle bir gol diye kanatlandım ama bu sefer olmadı be cenk. doksanda sosa da doksana takamadı bu kez.

    18 mayıs 2015 beşiktaş torku konyaspor maçı (0-1): bu sezon izlemediğim tek beşiktaş maçı. kornerden gol yemişiz diyorlar. yemişizdir amına koyim onu da yemişizdir.

    24 mayıs 2015 galatasaray beşiktaş maçı (2-0): lan ne yazsam bilemedim. birkaç haftada tüm hedeflerinden uzaklaşmış bir takım olarak böyle maçlara çıkmak zulüm olur bazen. yine de galatasaray'dan iyi top oynadık. bunda erken gol yememizin de payı var tabii. 0-0 devam etse rakip daha etkili olabilirdi. sonra ikiyi de yedik şansa bırakmadık.

    29 mayıs 2015 beşiktaş gençlerbirliği maçı (2-1): sadece iki yabancıyla çıkmamız yerli kadromuzun ne kadar yeterli olduğunu gösteriyor bence. ha yabancı sınırı kalktı tabi ayrı mesele. yine de doksanda bir gol yemeden bırakmamamız sezon sonu hoş bir dokunuş oldu. sezonu özetledi hafiften.

    sezonu ligde 3. bitirdik malum. uefa ve kupada ise son 16'da elendik. uzun süre potada gittiğimiz ligde üçüncülük tatsız oldu tabii. deplasmanda topladığımız puanlar artı, derbilerde gol dahi atamadan sıfır çekmemiz eksi hanemize yazıldı. yine de stadsız geçen bir sezonda çok kötü değildik bence. stadı olmadan mücadele ederken amı götü dağıtan takımları unutmamak lazım.

    bir de yeni sezon için takım değerlendirmesi yapmaya heveslendiydim ama şöyle bir baktım da çok belirsizlik var daha. onu önümüzdeki günlere bırakalım. beni özleyin anacım. kib bye.