kacakkk mi1
profili

  • 2017 ekonomik krizi

    "40 yıldır ayağım yurtdışında. hali vakti yerinde iken yoksul düşen iflas eden ülkeleri gördüm.oralarda bir şekilde bulundum. guatemala, yunanistan, uruguay vs. bu ülkeler iflas ettiler. örneğin bunlardan adı lazım değil birinde 500 000 dolarlık bir gayrımenkul şimdi % 80 düşük haliyle 100 000 dolar. alan yok. yüzbinlerce dükkan boşalmış durumda.önceki kiracısının tefrişatı malzemeleri tezgahları ve raflarıyla erkondişinları kombileriyle komple kullanılır halde terkedilip çıkılıp bırakılmış. adeta yangından kaçarcasına bırakılmış. kiralık buralar. yan yana, yan yana... tutan tutacak olan yok. bizim marmaris ve fethiye /çalış veya antalya sahili denize sıfırındaki gibi bir evi adı lazım değil o ülkede 30 000 euroya alabilirsiniz. zibil gibi alan yok. aylık kirası 100 euro tutan yok. hava alanı yakınında büyük meydan gibi yerde yüzlerce taksi benzin yakmamak için boş bekliyor ki uçaktan inenler binmek için çağırsalar da birisi kalkıp gitse.
    bu bana bugün istanbulda tam 5 aydır gittikçe yayılan boşalan konutların kiralanmaksızın beklediğini, satılık gayrı menkullerin henüz değerlerinden % 25 düşüğüne bile alacaklı bulamadığını hatırlattı.
    henüz % 25'lerde istanbul... bunun daha % 80 düşüp 100 000 dolarlık yerin 20 000 dolara alıcı bekleyeceği günleri anımsattı bana. 6 ay öncesinin kirası 2000 liralık dairesi 6 aydır boş bekliyor. kirasını 1200 e indirmişler tutan yok...
    i.....s diye o korkunç kelimeyi yazmak istemiyorum. ama ayağınızı denk alın. bugünden denk alın.
    gördüklerimi yazdım. ders alına"
    alıntı