leshmania3
profili

  • en efsanevi film açılış sahnesi

    (bkz: saving private ryan)

  • gary medel

    siz de farkettiniz mi bilmem ama bu adamda sağlam gangster tipi var. al bunu breaking bad veya better call saul'da uyuşturucu çetesi fedaisi yap, hiç sırıtmaz amk. futbolunu videolarından biliyoruz evet ama, bu adam, futbol değil mekan basmak, adam kaçırmak, itlik, puştluk, hergelelik üzerinden oynatılsa daha karlı olur bence. bizim eyyamcı hakemler bu sene buna çok sarı kart gösterir o kesin de birçoğunun kırmızı çekmeye götü yemeyecek.

    çete gibi takım olduk amk. kelebekçi q7, serseri töre, katil pepe, beast (canavar ) negredo, ptibull medel... daha jiletçi kavlak, bebek surat necip, sırp kasabı tosiçi saymadım.

    beşiktaş bir ara bu çete konseptiyle video çekmeli. gangster filmlerinin olmazsa olmazı nigga kadrosu da tamam. adri, talisca, babel, lens ve baron atiba. 2 milyar tık garanti amk. ne tiner mi? 2 aydır temizim amk.

  • afrika'nın bir türlü kalkınamamasının sebebi

    kış olmaması.

    daha önce burada, hatırlamadığım bir başlıkta okumuştum. kaynakları da vardı. özeti şuydu;

    bir yerde kış varsa barınma ihtiyacı artar. barınma ihtiyacı artınca toplumlar barınak sistemlerini geliştirirler. böylece mimari gelişir. gelişmişliğin başlangıç noktasıdır mimari. ev yapmayı bilmiyorsan fabrika yapamazsın. silah fabrikası, yiyecek fabrikası, tekstil fabrikası yapamazsın mesela. geçtiğimiz yüzyıl için değil bu iddia, ortaçağ için. tüm mevsimleri sıcak olan bir iklimde insanlar ev inşa etme yeteneklerini geliştiremezler. kabile hayatına mahkum kalırlar yüzyıllarca.

    sömürgecilik tabii ki afrika'nın bağrına vurulmuş hançer. ama bu dediğim neden, sömürgecilik öncesi döneme ait daha temel bir neden.