misir tanrisi phantaso3
profili

  • defter tasdik ücreti

    bir mali müşavir olarak konuya açıklık getireyim;

    müşterisine saygı duymayan, kapı orada siktir olup gidebilir diyen mali müşavire defterinizi emanet etmeyin.
    yarın öbür gün bir ihtilaf yaşamanız durumunda sizin aleyhinizde yapmayacağı pislik olmaz.
    bütün olay bizim elimizde, beyannameyi elle doldurur, yurtiçi satışlar hanesine bir sıfır fazla koyar, bir geçici vergi çıkartır, sonra ayıkla pirincin taşını olursunuz benden demesi.

    defter tasdik ücretini ödemiyor diye mükellefinin defterini tasdik ettirmeyen onun bunun çocuklarını biliyorum ben.

    gelelim esas konuya;
    mali müşavir vermiş olduğu hizmet karşılığında ücretini tam ve eksiksiz bir şekilde tahsil ediyor ise, böyle alengirli işlere gerek yok. odalar tarafından belirlenmiş tarife ne ise, ona uygun ücret alınmalıdır.

    senin defterlerin için depolama hizmeti veriyorum, ofisine geliyorum benzin yakıyorum, dönerken de benzin yakıyorum, ofisimde seni misafir ediyorum temsil ve ağırlama giderine katlanıyorum, senin için bilgisayar çalıştırıyorum elektrik harcıyorum, senin beyanlarını kağıda basıyorum kağıt masrafım var, tonerim bitiyor toner masrafım var, notere tasdike gidiyorum benzin masrafım var diyen dümbelek kafalının yapacağı müşavirliğin de ta içine edeyim ben.

    edit : daha okuduğunu anlama konusunda özrü olanlar lütfen bana mesaj atmasın. nal kadar yazmışım oraya değil mi? oda ne rakam belirlediyse onu alırsın. mükellefinle aran iyidir, 3-5 gün idare eder defter tasdik ücretini sonra alırsın. bende standarttır, defter tasdik dönemi alırım odanın tarife tablosunun çıktısını, uzatırım mükellefe, tarifeden de bir kuruş fazla almam.
    sıkıntı, odanın belirlediği rakamdan fazla rakam alanlarda. özürlü müsünüz nesiniz anlamadım ki!

  • jet sosyete (dizi)

    -şiveni de azalt.

    bize selam mı geldi diziden?*

  • müfettişten çocuklara atatürk mü erdoğan mı sorusu

    ben tercihimi müfettiş beyin anasından yana kullanıyorum.