ot yiyen panda3
profili

  • bayramlarda bir şeker değil bir kitap veriyoruz

    kendimin başlattığı sizlerin de bu bayram dahil olmak üzere bundan sonraki bütün bayramlarda katılmanızı beklediğim kampanyadır. bir öğretmen olarak öncelikle çocuklara içlerinde bir küçük bilgi yazan ve şeker olan paketler vermeyi düşündüm fakat sonrasında kapıya gelen çocukların ortalama 7-13 yaş aralığı çocuklar olmaları sebebiyle kitap vermeyi, onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmeyi, en azından küçük bir farkındalık yaratabilmeyi daha mantıklı buldum. bu bayram bir kilo şeker yerine 50 tane çocuk kitabı aldım. bu kitaplar masal, bilim, okul öncesi, çizgi roman tarzı olmakla beraber ince ve resimli kitaplardı. sabah tek tük gelen çocuklara kitap vereceğimi söyleyince biraz şaşırdılar fakat kitabı aldıklarında hemen içine bakıp diğer arkadaşındaki kitabı da incelemesiyle öğretimde de ilk adımımız olan dikkat çekmeyi gerçekleştirdiğimizi anladım. sonra balkondan baktım ve sokakta ellerindeki bir poşet şekeri yanlarına koymuşlar ve kaldırımda birbirlerinin kitaplarını inceliyorlardı. onlar da şaşırmıştı. ben bunu okul başladığında önce velilere söyleyerek geliştirmek daha sonra da yaymak istiyordum fakat ekşi sözlük'ten direkt olarak yaymak daha mantıklı geldi ve hızlı sonuç vereceğine inandım.

    çocuklara ucuz şekerlemeler vereceğimize 2-3 liralık ince ve resimli kitaplar vererek onları okumaya karşı heveslendirebiliriz. kitapların farklı olmasına özellikle dikkat ettim ki birbirleri arasında ödünç alma, değiş tokuş yapma becerilerini ve emanet mala dikkat etme değerini kazanmaları konusunda öncü olmak istedim. tek gelen çocuk yok en az 2-3 çocuk birlikte dolaşıyorlar. ve onlara bu kitapları verdikçe de onların seviyesine eğilerek tatlı bir nasihat veriyorum onlara: okuduktan sonra arkadaşınla değiş o seninkini okusun sen de onunkini oku.

    yine şeker verebilirsiniz tabii ki fakat az çok amacını anladığınızı düşünüyorum. 100 çocuktan 1 tane çocuk dahi kazanabilmek en büyük bayram şekeri olacaktır ülkemiz, geleceğimiz adına.

    bayramda bir şeker değil bir kitap veriyoruz!
    desteklerinizi bekliyorum.

    ek: başlık çok uzun gözükmesin diye ekleri bir diğer entry'e koyuyorum. burası amacından çıkmasın. çok teşekkürler bütün destek verenlere.

  • 14 mayıs 2017 buca'da üç günlük su kesintisi

    buca gibi kalabalık bir ilçe'nin, üç gün boyunca yaşayacağı " anlık " su kesintisi.

    bilmem ne borusunda 2 metre 20 cm delik açıldığından ötürü, 3 gün boyunca " bütün " ilçeye su verilmeyecekmiş.

    arkadaşın sorduğu soruya katılmakla beraber, bu 3 gün boyunca buca çıkışlı hiçbir eshot'a, izban'a binmemenizi şimdiden tavsiye ediyorum.

    bu sıcakta susuz kalan insanlanlarımız, pek neşeli kokular saçmayacaktır sizlere.

    sonra, vay efendim bu bucalılar pis
    vay efendim bunlar deodorant nedir bilmezler
    vay allahın bucalıları demeyin.

    suyumuz yok.

  • her şey bitti derken çıkagelen insan

    her şey bitti dediğinizde çıkagelen insanın, her şey bitti diyerek gitmesiyle sonuçlanacaktır. en azından kendisi için.

    verdiği değerin,
    yaşattığı güzel şeylerin,
    kıymeti bilinmeyen insandır aynı zamanda.