dontyoucrybitch5
profili

  • iyi üniversiteden mezun olmanın iş hayatına etkisi

    eğer yukarılara çıkabilmiş bir tanıdık varsa, nerede okuduğunuzun ya da direkt okuyup okumadığınızın bile bir önemi yok.

    tek lafla işiniz olur, tek lafla en baba üniversiteden mezun çocuktan fazla kazanırsınız. türkiyede işler böyle.

    edit: çok fazla mesaj geldi. bir şeye açıklık getirmek lazım. benim bahsettiğim tıp, mühendislik, hukuk gibi alanlar değil. oralarda iş bulabilmek için elbette diploma sahibi olmanız gerekir. okulun iyi bir okul olması da her türlü fark yaratır. ancak dünyadaki meslekler, bu teknik mesleklerden ibaret değil. milyonlarca dolar ihracat yapan firmalar var mesela. buralarda lise terk insanların milyon dolarlık operasyon döndürdüğünü biliyorum. birini tanıdığı için işe girmiş, belli bir tecrübeden sonra da işi kotarmaya başlamış bir ton alaylı insan var. bunların hepsi tanıdık kontenjanından o işlere sahipler. bahsettiğim bu.

  • insan ilişkilerinden çıkarılmış en önemli ders

    kimse vazgeçilmez değildir. hatasını gördüğüne tekmeyi bas ve sonrakine geç. insanların çoğu harcanabilir nesneler. bütün sistem bunun üzerinde dönüyor zaten. ne kadar kendinden emin ve toleranssız olursan o kadar sivrilirsin.

  • james hetfield vs axl rose

    axl rose master of puppets'i hem çalıp hem söylemeye çalışsın ondan sonra konuşuruz bunu. iddia ediyorum kalp krizinden geberip gider.

  • amazon prime türkiye

    ulan şerefsizim gözlerim doldu. şu ülkeye hala yatırım yapıyor adamlar. bu saatten sonra yolunuza taş koyacak olanlara da kafam girsin.

    tanım: uzun süredir beklediğim olay.

  • 7 ocak 2017 istanbul kar yağışı

    arkadaşlar edirneden yazıyorum.

    hepiniz yarrağı yediniz.

    saygılar.