elfesya ber elind2
profili

  • amerika'ya karşı birlik çağrısı

    önce kahkahayı sonra eksiyi bastım. yazarın sesini duyurmaya çalıştığı kitle aşağıdaki sözlerinden alsın yürüsün, abd'nin cehennemine kadar yolları var.
    1-) "en azından şu durumda hükümete muhalif olmayı bırakın"
    2-) "herkes özgürce kendini ifade edebiliyor zaten"
    3-) "size mi kaldı lan bizim iç işlerimize karışmak"

    milletin toprağını parçalamaya gidip lider devirmeye çalışan adamlar "size mi kaldı lan iç işlerimize karışmak" diyor. bütün muhalifleri susturup hapse atan, açlığa mahkum eden adamlar "herkes özgürce kendini ifade edebiliyor" diyor. şimdi zulmün yanında saf tutup zulme karşı direneceğiz öyle mi? abd sizsiniz zaten. abd ile ortak olan, trump umutlarımızı yeşertti diyen, abd'nin ayağına kadar giden bunla da yetinmeyip o ülkedeki yasaları çiğneyen sizsiniz. kadın tekmeleyen sizsiniz. korumalar protestoculara tekme indirdikçe burada "içimin yağları eridi" diyen adamlarla birlik mi olunurmuş? herkesi kendiniz gibi ilkesiz mi sandınız?

    abd ile ortak olup cezaevlerindeki tutsakları diri diri yakan da sizlerdiniz. niye ses etmediniz? sizinle ortak olacağız, bir de size muhalefet olmayı bırakacağız he? ooldu oldu. biz kendi içimizde birlik oluruz. yanardöner siyasetçiler gibi "evet diyenler de vatandaşımız hayır diyenler de" diyeceğimizi mi sandınız? 100 yıl da geçse akpli, ülkücü ve referandumda evet veren tarafla ortak slogan geliştirmeyeceğiz. kusura bakmayın. faşizme karşı faşizmle birlik olmayacağız.

    utanmadan bir de "entryim arada kaynamasın diye başlık açtım" demiş. nasıl dehşet ül vahşet entry girdiyse artık arada kaynaması hepimiz için çok üzücü olacaktı iyi ki kaynamadı.

    o zaman edit: beş para etmez sefil eğitim sisteminin dayattığı sınavda üç türkçe beş matematiği fazla yaparak türkiye şartlarında gayet iyi bir fakülte kazanabiliyorsun. kıytırık olanı ile kıytırık olmayanı arasındaki ince çizgiyi fazladan yapılan birkaç soru belirliyor. nasıl gözünde büyüttüysen o sınavı; anlaşılan çok zorlanmışsın. senin kıytırık fakülte dediğin yerde denizlerin ayak izleri var. bana pkk'li diyen yazar da pkk'li yahut pkk sempatizanı olduğumu ispatlasın bir zahmet. yok öyle bol keseden sallamak. yurtdışından da yazmıyorum arkadaşlar, yurtdışı hesabı değil hesabım. siz herkesi kendiniz gibi korkak ve tutuklama tehditleriyle siner, susar, pusar sanmışsınız. yanılmışsınız.

    başlık sahibi duygusal yazarın ricası üzerine kendisine çiçek (bkz: küfür işçi sınıfının ağzında çiçektir) gönderdiğim yerde küçük bir düzeltme yaptım. böyle duygusal adamlara başlık açtırıyorsunuz ondan sonra biz ettiğimiz laflar sebebiyle vicdan azabı yaşıyoruz, kalbi kırılmış mıdır diye düşünüyoruz, üzülüyoruz; yapmayın.

  • grup yorum üyelerinin tamamının tutuklanması

    ne bekliyordunuz ki, bu ülkede doğruları konuşmak, güzellikleri anlatmak her zaman suçtur

    bu ülkede yaşıyorsanız hırsız, katil, tecavüzcünün sırtını sıvazlayıp; ifade özgürlüğünü kullanan, türküler söyleyen insanların hapse atılmasını alkışlamanız gerekiyor.

    bu ülkede insan olana, insan gibi yaşamak isteyene yer yok. böyle bir ülkenin vatandaşı olmaktan utanç duyuyorum.

    anayasa'da bir düzenleme olacaksa o da kişilik haklarının tümünü devretme düzenlemesi olmalıdır.

    tüm haklarımı ve nüfus cüzdanımı bir suriyeli kardeşimize devredip vatansız, kimliksiz yaşamak benim için en büyük onur olur.

    edit: adam bana demiş ki: "ya siz hangi kafayı yaşıyorsunuz? adamlar "mitralyöz vur ha vur, vurdukça halkımız kazanacak" sözlerini söylüyor şarkılarında. sonra yine "dağlara gel" diyor. sizin terör örgütü propagandasından anladığınız ne sahi?"

    o halde grup yorum'un bu sözlerine bakarak onları kürt düşmanı olarak addetmek de mümkündür.

    marksist/leninist ideolojisi ve sosyalist kafa yapısı sizinkiler gibi çalışmıyor tarih bilgisinden yoksun arkadaşlar. azıcık okuyup sorgulayın bir şey kaybetmeyeceksiniz.

    diğeri de grup yorum'un esad'ı savunduğunu söylemiş... bir tarafta abd ve israil güdümlü sözde muhalifler varken üstelik, 2012'ye gidebilirsiniz... şimdi "mezhepçilik" diyenler de olacaktır. olursa ona da cevap veririz sıkıntı değil.

    küfür etmek dışında herhangi meziyete sahip olmayan yazar, bu da senin için: sizin aşık atacağınız yazarlar #ilişkiler başlığında 3000 entrisiyle bekliyor, o yöne doğru gidin.

    edit 2: siz "siyasi şarkı söylemek isteyen isveç'e s...gitsin" dersiniz; biz ise siyasi şarkı söylemek isteyen, başörtüsünü savunmak isteyen, kemalist olan, laiklik isteyen, şeriat isteyen; hepiniz gelin deriz. zira ancak ve ancak insan gibi konuşarak çözümler üretebiliriz. işte bizi sizden ayıran da bu.

    "devlete şükredin" diyenler de var. kardeş şükrünü dilediğin kadar yapabilirsin sen biz karışmıyoruz.

    son edit: bunu bir borç bilirim.

    gündoğdu, hep uyandık siperlere dayandık.
    bağımsızlık uğruna da alkanlara boyandık!

    yolumuz devrim yolu gelin gardaşlar gelin!
    yurdumuza "faşist" dolmuş,
    vurun gardaşlar vurun!