perfettissimi2
profili

  • sözlükçülerin dünya kupasında destekleyeceği takım

    inno di mameli'yi söylerken bir yandan pizzamdan ısıracak bir yandan 66'lık morettim'den bir yudum alacağım.

    forza italia

  • yemekten sonra tepsimizi topluyoruz kampanyası

    öncelikle herkese merhabalar, bu başlığı uzundur açmayı düşünüyordum ancak nereden başlasam bilemiyorum o yüzden şöyle bi arkaplan ile derdimi ve kampanyayı anlatayım.

    1 dönem boyunca erasmus öğrencisi olduğum polonya'da kaldığım yurt, bulunduğum şehrin güneyinde ve iş merkezi olan bölgeye çok yakındı. yine bu bölgeye yakın bir avm'ye gittiğimizde ise envai çeşit beyaz yakanın, o bölgedeki insanların aileleriyle vs gelip yemek yediğini ve yemekten sonra tepsilerini toplayıp, en yakındaki çöpe gidip boşalttıklarını gördüm ve bu güzel alışkanlığı ben de edindim.

    türkiye'ye dönünce ise özellikle burger king, mcdonalds gibi fastfood zincirlerinin restoranları başta olmak üzere, özellikle haftasonları hıncahınç dolu avm yemek katlarında ve üniversitelerin çarşı, kantin, yemekhane gibi yerlerinde çalışan temizlik personeline çok fazla iş düştüğünü gördüm. annesi de taşeron temizlik işçisi biri olarak bu konuyu buraya yazmaya karar verdim.

    bu kampanya ile birlikte;

    -tüm gün ayakta çalışan ortayaşlı temizlik personeli kadınların iş yükünü bir nebze olsun hafifletmek,

    -yaşlı genç farketmez, tüm görevlilerin işini kolaylaştırmak,

    -kendimizden sonra masaya oturacak kişiler için daha güzel bi masa bırakmak hedefindeyim.

    konu sadece avm veya fastfood restoranı değil, yukarıda bahsettiğim gibi, üniversite kampüslerinde de uygulanabilir. şahsen öğrencisi olduğum hacettepe üniversitesinde city ve bam'da bunu yaptığımda öğle kalabalığında çok yoğun çalışan personelin gözündeki minneti size anlatamam.

    okuduğunuz için teşekkürler.