vince153
profili

  • 12 nisan 2020 covid-19 vakasının 56956'ya çıkması

    günlük ölüm sayısının 100'ü geçmediğine hala inanıyor muyuz millet?

    edit: böyle olmasının psikolojik bir sebebi var hemen galeyana gelmeyin. bu rakamları umursamayıp cuma geceki gibi hepimizin hayatıyla oynayanlara benim lafım. 10-100-1000 gibi sayılar her zaman her konuda psikolojik direnç noktalarıdır. o yüzden buralarda kontrollü açıklama yoluna gidiyorlar. 2 seçenek var ya şeffaf olup bunun sonucunda ortaya çıkan anksiyete ve onun normalize edilmesine sabredeceksin ya da sayının bu psikolojik eşiği geçmesini olabildiğince erteleyeceksin. başka bir şey değil. 99 ile 100 arasında düşündüğünüzden çok daha büyük bir fark vardır. marketlerdeki fiyatlar neden hep 29.90, 49.90 sizce? bunu vaka rakamları 100 ve 1000'i geçene kadar da gördük ondan sonra kontrolsüz olarak şeffaf şekilde verilmeye başlandı. hatta benzer şekilde şehirler, haritalar, grafikler açıklandı. niye oldu sanıyorsunuz? çünkü toplam 1000 vaka direnci denendi ve aşıldı. cuma günü ortalık karışmış bugün gelip günlük ölümde de 100'ü geçtik demek hiç kolay değil bunun farkında olarak yazıyorum. bu alanda çalışan biriyim, beni felaket tellallığı yapanlarla karıştımayın.

  • ersun yanal

    ligin en iyi futbolunu oynatıp, boktan bir defans hattı ve tecrübesiz bir kaleci yüzünden geleceği tartışılan teknik direktör. tüm istatistiklerde lider olmasına rağmen kadro kalitesinin azizliğine uğramaktadır. 3-1 önde olduğu maçta bile hala hücum oynatan, ama bazı at gözlüklüler için sözde beraberlik kadrosuyla çıkmış, saçma sapan bir duran top golünde bile suçlanan hocadır, yazık.

    ulan beşiktaş, galatasaray bunun yarısı kadar top oynamıyorlar be. neyin peşindesiniz? neyin nefreti bu? sırf haklı çıkmak, sırf ben demiştim demek için nasıl bir hırstır içinizdeki? istifa etsin de bir tane adam gibi stoper dahi alamayan comolli’nin getireceği, türkiye ligi’nden gram çakmayan milyon dolarlık yabancı hocanız gelsin rahat edin.

  • dick advocaat

    takımın içinde bulunduğu durumdan en az sorumluluğu olan kişi. hiç boşuna uğraşmayın. yazmanız gereken başlık şurası:

    (bkz: aziz yıldırım)