nazim hikmet beyin komunist dostu2
profili

  • azeri askerlerin ermeni mezarlarına saldırması

    işkenceye uğrayan adam için gençken hocalının baş aktörlerinden biriydi demek de oldukça mantıklı. hocalıda o da vardı yetmiyor, bir de baş aktörlerinden biriymiş ayağına yatmışlar. bu şekilde bok dolu vicdanlara yaslanmak daha kolay sanırım.

    halbuki zulme uğrayan adamın hocalı katliamında 54 yaşında olması gerektiği ve söz konusu resimde elinde keleşler tutan adamın ise 54 yaşında olmasının mümkünsüzlüğüne odaklanmaz bunlar. kolayca görmesi gereken göz görmez bu gerçeği.

    bunun da iki sebebi olabilir: ya torbasından aşan boktan ötürü önünü göremez vicdanları ya da bunlar o kadar lafını ettikleri hocalının daha tarihini bilmezler. keşke kötü ya da cahilden sadece birisi olsanız.

  • kürtçe tabela istemiyoruz

    bir de kürt veya kürtçe duşmanlığı yapmıyoruz derler. biz sadece anayasa'dan kaynaklanan hakkımızı kullanmak istiyoruz derler. aferim sana evladım. bir asırdır insanlar kürtçe tabela için mücadele ediyordu. ve sen kürtçe tabela istemiyorsun. ama bak etrafta, etrafta dediğim mesela fatih'te, her işletmenin üzerinde arapça tabelalar var. buna da bir tepki vermek istemez misin? istiyorsanız sizin için onun da başlığını açarız: #arapçatabelaistemiyoruz. hem bak bu daha sembolik ve daha fonetik.

    bugün ülkede bir günde onlarca asker, polis, vatandaş ölüyor. daha bugün bir bombalı saldırı oldu. son bir yılda binlerce insan öldü. savaş kapıya dayandı. hergün onlarca insan ölüyor. ama bunlar kimin sikinde değil mi? ne de olsa bizim tek meselemiz var: kürtçe tabela istemiyoruz.

    hakikaten insan üzülüyor. cumhuriyetin kuruluşundan beri devamedegelen mücadelenin sonucu bu olunca gerçekten insan üzülüyor: #kürtçetabelaistemiyoruz. şu an barış isteyen birçok insan hapiste. birçoğu akademisyen aydın bu insanların. ama savaş çığırtkanlığı yapan o kadar zalim dışarıda ve tek dertleri var: #kürtçetabelaistemiyoruz

    #kürtçetabelaistemiyoruz'muş. ne diyeyim ki ben sana. o tabela götüne girsin e mi?