aletheiadoxametalogou2
profili

  • 27 aralık 2016 yök'ün öyp'lilere yaptığı mobbing

    malumunuz öyp'liler 674 sayılı khk'nın 49.maddesi ile 50d (geçici) kadrosuna geçirilmişti.

    (bkz: 1 eylül 2016 öyplilerin 50d kadrosuna geçirilmesi)

    o günden önce ve sonra buralarda yazıp çizdik, pek ilgi görmedi.

    (bkz: 8 eylül 2016 yök önünde öyp basın açıklaması)

    anayasaya aykırı olan ve yök'ün ohal fırsatçılığı yaparak aldığı bu karara farklı platformlarda defalarca itiraz ettik. çok fazla yazılıp çizilecek şey var ancak sözü uzatmadan linkleri paylaşarak gelinen noktayı sizlerin takdirine bırakıyorum.

    1- yök öyp'lileri 50d kadrosuna geçirdi.
    2- bu kararın ardından yayınladığı genelge ile şöyle bir tablo ortaya çıktı:
    öyp'liler doktora sonrası atılacak. öyp'lilerin büyük bir çoğunluğu doktora programı olmayan üniversitelere atandıkları için (öyp bu nedenle var zaten) doktora programı olan bir üniversitede senet (en az 300-400 bin) ve zorunlu hizmet (görevlendirildiği yıl kadar geri dönünce görev yapmak) yükümlülüğü ile görevlendirilmiş durumdalar. daha önce geri döndüklerinde atandıkları kurumda doktora sonrası göreve başlayacak olan öyp'liler şuan doktora sonrası 50d d kadrosu gereği işten atılacaklar.

    şuan doktora sonrası işleri elinden alınacak olan öyp'liler için böyle bir tablo karşısında istifa etme ve başka bir kuruma geçme seçenekleri de elinden alınmaktadır.!!!!111

    yök genelge ile öyp'lilere şunu söyledi: sen artık üniversitenin insiyatifindesin, adam sana istediğini yapar. doktoran bitince işsizsin ancak doktora bitmeden istifa edip başka bir yere geçmek istersin sen şimdi; orada dur bakalım. şuan sana yine senet yapıyorum, doktoran bitince işsiz kalacağın kadrondan şimdi ben seni atmadan istifa edersen bana seneti ödersin.hatta bununla da yetinmiyorum artık, sen bunu göze alırsın falan, bak şimdi napıyorum;

    açıklama kısmındaki 6.maddeye dikkat; "halen öyp kapsamında görev yapmakta olan araştırma görevlileri ilanlara başvuramayacaklardır."

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    haber
    yök'ün ilan sayfasına bakarsanız bunlardan daha onlarca var.
    peşinen not: e onlar zaten araştırma görevlisi, başka ilanlara başvurup da milletin hakkına girmesinler diyecek olan varsa kalbini falan kırmam, küfür ederim. orada halihazırda araştırma görevlisi olan başvuramaz yazmıyor, öyp'li başvuramaz yazıyor. öyp dışında cari alımla araştırma görevlisi olan, okutman olan, falan olan filan olan herkes başvurabilir yani. ama bu insanların puanları öyp'liler kadar yüksek değil. öyp'li başvurursa eğer ilk 10'u dolduracağı için birileri sıralamaya giremeyecektir kısacası.
    burada konu dağılmasın diye yazmadığım, yök'ün öyp'lilere yaptığı onlarca mobbing var şuan, ama sesimizi duyuramıyoruz.

  • 8 eylül 2016 yök önünde öyp basın açıklaması

    öncelikle twitter hashtag'imiz : #öyp50d

    change kampanyası
    buyurun prof.dr. ersan şen'in ifadesiyle

    674 sayılı khk ile bir gecede daimi kadro (33a)'dan geçici kadro (50d)'ye geçirilerek, kazanılmış hakları gerekçesiz ve ne amaçla yapıldığı anlaşılamayan bir şekilde ellerinden alınan 15 binden fazla öyp'li araştırma görevlisinin bugün saat 12:30 civarında, gerekli izinleri alarak yök önünde yaptığı basın açıklamasıdır.

    malesef at izi it izine karıştı sn. cumhurbaşkanı. sizlerin bu süreçte kimse mağdur olmayacak sözüne güvendik, belki haberiniz dahi yok durumumuzdan. yanlış bilgilendirildiğinize inanıyoruz, zira kararın neyi değiştireceğini hukukçular dahil hiçbirimiz anlayamadık.

    muhalefet kanadından ve hatta hükümet kanadından bile tepki alan, hükümetten bile bir çok mv ve bakanın haberi dışında alındığı söylenen bu karar malesef üzerinden 1 hafta bile geçmeden bir çok suçsuz akademisyen arkadaşımızı mağdur etmiştir. neden? diye sormak en doğal hakkımız. böyle bir kararın gerekçesi, amacı kamuoyuna sunulmamış, daha da garibi bu tür bir kararla fetö/pdy ile ne tür bir mücadele hedeflendiği kimse tarafından cevaplanmamıştır. bu nedenle mağduriyete acilen son verip, haklarını aramaya çalışan arkadaşlarımıza sayın sözlük yazarlarımız tarafından da destek istiyorum.

    karar açık bir şekilde keyfi görünmekte. daha da vahimi bu tür bir kararın kime yarayacağı üzerinde düşünüldüğünde biz öyp'lilerin, hükümetin, ya da muhalefetin değil, devletin mücadele ettiği bu yapıya yaraması daha olası görünmektedir. bu konuda ogesen başkanı sn. vahdet özkoçak gerekli tespitleri kamuoyuna sunmuştur.

    sözlük yazarlarına sesleniyorum, bir çok hukuksuzluğa, mağduriyete buradan tepki verdik, burası bizim yeri geldi sesimiz oldu, yeri geldi kazandığımız dönüm noktası oldu. çok değil, bilmemne rezaleti gibi bi başlığa yaptığınız katkıyı göstermeniz bizler için paha biçilemez bir destek olacaktır. medyada nedense sesimizi duyan, ciddiye alan çok az kişi oldu, bunun kötü niyetli yapıldığını düşünmek istemiyoruz. sizlere gerekli linkleri sunacağım, üzerine düşünüp bizi anlayacağınızdan ve ona göre karar vereceğinizden şüphem yok. sesimizi sosyal medyada ve basında ya da başka bir yerde duyurabileceğinizden şüphemiz yok. sözü uzatmadan linkleri buraya bırakıyorum;

    link 1 ogesen açıklaması
    link 2 türk-eğitim sen açıklaması
    link 3 ogeder'in yök önünde basın açıklaması
    link 4
    link 5 ve link 6 eğitim-sen açıklamaları
    link 7 eğitim-bir-sen açıklaması

    haksız yere görevinden alınan, sosyo-ekonomik hayatı kabusa dönen, eğitim hayatı haketmediği bir biçimde tehlikeye giren arkadaşlarımız var, arkadaşlarımızdan yaşadığı stresten dolayı bizi üzen haberler gelmeye başladı. daha da gelecek gibi görünmekte. eline fırsat geçen kötü niyetli insanlar, yöneticiler tarafından gururuna dokunacak sözler ve hareketlere maruz kalanlarımız var. mesele sadece kazandığımız daimi kadroya geri iade edilmek değil. bizler emekleri ile buraya gelen, torpili olmadığından cari kadrolara alınmayan bu nedenle de tek çaremiz olan öyp ile atanan insanlarız. geldiğimiz noktada terörist bile ilan edildik. bizler bu kadronun bize sunduğu hakları devlet ile sözleşerek kabul ettik. oyunun yarısında kuralların değişmeyeceği gibi, geçici kadro olacağını öngöremeyeceğimiz de bir hakikat olarak karşımızdadır. 15 bin kadronun bu şekilde boşaltılıp, yeni bir kadrolaşmanın yaşanma ihtimalini söylemedim bile!

    şunları unutmamamız gerekir;

    (bkz: belirlilik ilkesi)
    (bkz: hukuki öngörülebilirlik)
    (bkz: müktesep hak) başka bir ifadeyle (bkz: kazanılmış hak)

    bizler zaten bizim olan ve baştan bize sunulan haklarımızın iadesini talep ediyoruz, bunun bir an önce yapılması her gün doğan yeni mağduriyetleri engelleyeceği gibi telafisi olmayan sonuçların da önüne geçecektir. talebimiz yeni khk ile bu akıl ve mantık dışı kararın düzeltilmesi, zira diğer hukuki süreç hepimiz mağdur olmadan sonuçlanmayacak gibi!

    aramızdaki virüsleri temizlemek bizim görevimiz değil, aramızdaki temizlenecekler için hepimizi mağdur etmek de herhangi bir vicdana ve hukuka sığmayacak türden bir bakış açısıdır. malesef bu tür bir kararın emsaline de cumhuriyet tarihimizde rastlayamamaktayız.

    daha öncesi için;

    (bkz: öyp'lilere yapılan manipülasyon ve 50/d)
    (bkz: 1 eylül 2016 öyplilerin 50d kadrosuna geçirilmesi)

    konuya hakim olmayanlar için;
    sevgili sulucesme'nin haklı önerisi için: öyp nedir? daha iyi anlaşılsın diye. (#62840348) ve daha basit ve anlaşılır hali için; (#62840421).

    unutmayın 15bin hikaye söz konusu!

    böyle bir kararın varlığı, yarın daha fazlasının emsali olacaktır. biz demiştik demek istemiyoruz, dedirtmeyelim!

    edit: yeni link ve bir adet talep eklenmiştir.
    edit 2: ekleme.
    edit 3: change kampanyası eklendi. chnanthemoca , eden bulur hazard ve ekrem beyi at kacirdi teşekkürler.
    edit 4: düzenleme.
    edit 5: destek olan herkese çok teşekkür ederiz, bu kadar insanın bu durumu duymamış olması bizleri hayrete düşürdü gerçekten.