marilyn3
profili

  • saat dokuzu beş geçe çalan siren

    şahsıma bir zararı yoktur.

    ideolojik temelden bağımsız; saat dokuzu beş geçe uyuyan adamdan zaten hayır gelmez, ama baksan imkan vermiyorlar, imkan verseler o da mars'a koloni kurmak istiyor.

  • eli kolu tutan kadının onursuzca nafaka istemesi

    yani hiçbir şekilde anlam veremediğim olay. seninle 3 sene evli kaldık, şimdi anlaşamadık ve boşanıyoruz. aylık gelirin 6.000 kağıtsa 2.000'ini alırım, almaya hakkım var. neden? çünkü amım var. bana ömür billah bakmak zorundasın. 3 sene kadınlık yaptım boru değil ya.

    ulan bu ne rezalet hiçbir şekilde anlam vermek mümkün değil. kadının eli kolu tutuyor, engeli yok, ama çalışmasa da olur çünkü bir kere imza atmış, erkekten sigortasını yaptırmış, benim elim kolum tutuyor ama ben paşalar gibi evde yatacağım, sen de bana sike sike bakacaksın.

    bunu talep eden kişinin kendine öz saygısının olmadığını düşünüyorum, kendine saygı duyan insan bu iğrenç müesseseyi elinin tersiyle iter.

    peşinen edit: "3 sene kadınlık yapıyor" demeyin lütfen, adam da 3 sene erkeklik yapıyor. siz hiç bir işçinin her gün 15 saat mesai dahi yapsa 3-5 sene çalışmadan sonra kıdem-ihbar tazminatından başka alacak yarattığını, işverenin işçisine ömür boyu baktığını gördünüz mü?

    edit 2: aklı evvel avukatlar çıkıntılık yapacak illa fakat bu entrydeki bahse konu nafakanın yoksulluk nafakası olduğu gayet açık.

    edit 3: hala çocuğa verilen iştirak nafakasıyla konuyu değerlendirenler var, arkadaş anlattığım şey çok açık ne çocuğu ne nafakası, çocuğa nafaka vermeyenin eli kopsun.

  • hangi ürün hangi markadan alınır veritabanı

    benzin: shellden
    yarrak: kelden