Sık geçen başlıklar
Debe Arşivi
arşiv kapsamı: 4 Haz 201526 Haz 2026
yanny'e bakınca yanny, laurel'a bakınca laurel duyuyorum.

beynim yandı lan.

edit: az daha denedim, duymak istediğim şeyi duyuyorum aq. eski kız arkadaşım haklıymış *
türban, imam hatip, iki ayyaş, siyasal islam,açılım, pkk, hendek, vergi, dindar nesil, 4+4+4, askeri vesayet, içki yasağı, iktidarın medyası, 28 şubat, fetöye övgüler, kandırıldık, fetö terör örgütü , allah bizi affetsin , dolar.
bedelli askerliği gündemine almayarak kaybettiği oyları çok da aramayacak siyasetçidir.

nihayetinde sizin mutlu, mesut, refah içinde yaşamanızı sağlamak için o göreve talip olmuştur. 5 ay sıkıntı çekmeyeyim de ülkenin anası sikilsin diyosanız çok da umrunda olacağını sanmam. kendi kendinizi uzun vadede siktiğnizle kalırsınız. bilginiz olsun.
ön edit 2: seninle atışmak sadece benim karakterimi zedeler.

ön edit: öncelikle ben it değilim terbiyeni takın. sana amaç para değil yazdım. amaç ve araç arasındaki farkı sen anlayamasan bile bu mecrada anlayabilen insan sayısı çok fazla. siyasi olarak bir açık bulmuş siyasetçi kullanacak tabi bir taşla iki kuş vurdu. amaçla iğneledi, araçla meramını iletti.

manipüle ediyorsun! amaç para değil muharrem ince konuşmanın devamında '' bir yandan devletin gücüyle yapılan kampanya, öbür yanda milletin gücüyle yapılan kampanya. '' diyor. daha dün örtülü ödenekten harcanan paralar gündemdeydi.
her türlü sebep ileri sürülebilir ama en son akla gelebilecek bahaneyi konuşmak tek kelime ile abesle iştigaldir.

ona bakarsan, vergileri de düşürmek lazım, insanlar isyan çıkarmasın.
hapishaneler kapatılsın herkese af, isyan çıkmasın.
okullar kapatılsın, öğrenciler sınav stresinden isyan etmesin.

böyle ülke yönetme mantığı olabilir mi?
bok gibi sartlarda askerlik yaptim. ama bedelliyi her zaman destekledim, cunku baskalarinin da hayatinin sikilmesi benim yasadigim igrenc 6 ayi geri getirmiyor. sacma sapan da bir sey zaten.

fakat "bodollo yokso oy do yok" diyen adamin da esegin zikine kadar yolu var. haysiyetsiz herifler. makarnaya, komure oy satanlara laf edenler cocuk gibi zirliyor. bunu diyen adamlar demek malum parti gorev verse "devletin mali deniz" diyerek dalacaklar.

dogdugun ulkeyi, milliyetini secemedigin dunyada milliyetcilik filan da dunyanin en sacma seyi. oyle vatan sevgisi vs. gibi durumlar olmadan soyluyorum bunlari.
valla gencler siz de emekli olabilmek icin en az 60 yasina kadar bekleyeceksiniz. avrupali akranlariniz emekli maaslariyla yelkenli turuna cikip uc ay o ulkede bes ay bu sehirde yasarken sizin maasinizla yapabileceginiz gezinti en fazla belediye otobusuyle olacak. o yuzden cok sey yapmayin bence.
klavye başında çok komik gözüküyorsunuz gençler. sizi sahaya alalım. köy köy geziyorum. blok mhp köyleri komple iyi partide şu anda. mhp tabanı darma duman olmuş siz hala %10 hayalleri kuruyorsunuz.

iyi parti merkez sağa kendini konumlandırdığından bu yana akp’den oy kapmaya başladı. bunu ancak sahada görebilirsiniz. akp kemik seçmeni erdoğan’a güvense de, partiden soğumuş durumda. akp için rüzgar tersine esiyor. her geçen gün oy kaybı yaşıyorlar. erdoğan’ın oyu 2 gün önce yapılan anketlerde %42lerde çıktı, akp bunun bir tık altında, bugün yarın 39’lara inecek. düşüş 35 ve altında blok olarak kopmalarla devam edecek. mhp’nin esamesi okunmuyor.

iyi biri sahadan bildirdi..
nasıl bir cilt kanseri türüne yakalandıysa, güneş ışınlarına maruz kaldıkça uzuv kaybı yaşayan ve bu yüzden kolunu ve kulağını kaybeden kadının yaşadığı dramdır.

maddi durumu da böyle bir hastalığın tedavisini çok aşar. devletin yardımı şart.

bu ülkede devlet denilen şey hala varsa ve kaldıysa, bu kardeşimize yardım elini sonuna kadar uzatır ve ne gerekiyorsa sonuna kadar yapar. bilim ve tıbbın geldiği son aşama neyse bu kardeşimiz ondan sonuna kadar faydalanmalı.

halkın vergilerini saçma sapan işlerde çarçur edeceğinize böyle zor durumdaki kardeşlerimiz için kullanın.

kaynak
mod 1: biz de insansız sokaklar istiyoruz. (50 fav garanti)

mod 2: insanlar da sokağa çıkmayıversin.(70 ve üzeri)

mod 3: insanlar da üremesin. (45 fav)

kendini tekrar eden entrylere en güzel örnek olan başlık. bu başlık 10' a bölünse; sıralamaya varıncaya entryler değişmez.

ilk entryde adam bir derdini anlatıyor. ikinci entry hooop "insinlir di sikiği çikmisin" oldu amk koyduğumun fav delisi sahte hayvansever ortam meriçleri ergenler.
sanırım insanı içten içe bitiren en büyük dert kendisi.
diyeceğim,diyeceğim ama buna yol açan sebepleri de sıralayamadığım için yine beyhude olacak bütün kelimeler.
bu çağın hastalığı belki,belki bu jenerasyonun,belki sadece benim.
ne yaparsam yapayım,neye ulaşırsam ulaşayım devam edecek eminim.
kazanılmış her zaferin,ulaşılmış her hedefin akabinde gelir kendisi.
küçük bir hastalık,en küçük kavga ya da monoton bir pazar veya ertesi.
belki de dünya artık sadece asık suratlı insanların sahnesi..
kendi söylemiyle: terbiyesiz insan.

moderatör olmak yerine haber kovaladı program boyu.

fp: işsizliği çözebilecek misiniz çok kısa?
mi: evet çözeceğiz.
fp: çözeceğiz deyince çok inandırıcı olmuyor.
mi: önce enerji sorununu çözmemiz lazım. enerji sorununu halletmeden olmaz....
fp:başka konuya geçtiniz dallanıp budaklanıyor.

ulan sen adamdan kısa cevap istiyorsun, verdiği cevabı sorguluyorsun. adam da konuyu açıyor. açınca da dallandı budaklandı diyorsun.
su olayi elestirmek istiyorum ama soz konusu aminakodumun k*rtculeri olunca yapamiyorum.
esasen bu siyasi bir taraf değildir. siz 40 yildir bu milletin evlatlarina kursun yagdirip,pusu kurup, asker polis ogretmen doktor demeden devleti temsil eden herseyi yok etmek icin mucadele eden namert, sozde savundugu halki bile oldurebilecek kadar kalleş bir orgutun siyasi uzantisisiniz. siyaset makyajiyla makyajladigi bir olusumsunuz. bunu eveleyip geveleyenin gotunden kan alirim. sirtimizi "pyd"ye dayadik diyenler kimdi?
sizi siyasette bir taraf olarak gormuyoruz. milletin karsisinda bir dusman olarak goruyoruz.
bu bakimdan milletin polisi de, kendi meslek grubunun her yil yuzlerce sehit vermesine sebeb olan orospu cocuklarina tepki niteliginde o hareketi yapmistir. vesselam.
simdinin bebeleri anlamaz. anlayamaz degerini. o donemlere dek ingilize karsi 8-0 lar bizimdi. 4 ile ucuz kurtulduk derdik. monaco yuzyilda bir olacak isti. her mac 5 kere santrada bulurduk kendimizi.
denizli ile n. xamax maci adeta ataturk'un samsuna cikisi gibi bir baskaldiri idi. tv bile vermezken apar topad yayina baglanmisti. trabzon aston villa'yi elemisti filan. roma yenmisti sonrasinda. zor donemlerdi. milli takim 4. 5. torbalarda. san marino'dan hallice...
o donem takim maci milli macti. arif ve kubilay ile manu karsisinda desten yazip ilk ceyrek final ve 8 takimli grup fazina kalan gs icin ben bayragi kapip kosarak bagdat caddesine cikmistim. cadde yeni tek yon olmustu sanirim. halaylar davullar zurnalar uyumadik. mahsun klip cekmis filan. yonetmen kendisi degil ama tabii. sahsen fener tribunu kovalardim ama o mac unutulmazdi. sonra arifle grup fazinda barcayi 3-2 yenmistik. yenmistik diyorum bak. dedemin vefati haric agladigini gormedigim babam aglamisti. o da saglam fenerli. sene 96 iken fenerbahcem man u ve rapid wien'i yenip 9 puan yapmisti. mahsunlu kibariyeli klipler hafizada.
milli takim euro 96 katilimi ile tarih yaziyor. vlaovic, pinto, laudrup derken 3 mac 0 cekiyoruz ama terim kendisini sahada degil saha kenarinda gosteriyor. ısvec filan elenmis 4. torbadan gruba kalinmis. ruya gibi yaz. sonra terim gs'ye bu kez hoca olarak geldi. hagi uygun mu dedi ergun gursoy. terim kendisine olacak seyleri konusalim dedi. non eu 3 oyuncu kurali ile hagi geldi. hassiktir hagi ya. hagi olum? dominasyon basladi. gs o ara 16 takimdan 24 takima cikan sampiyonlar liginde 2. olsa dahi sistem sebepli cikamamisti. kahrolmustuk...
97'de sebnem paker eurvisionda 3. oluyor. zaten 96'da efes korac kupasi almisti. final four simdi oldugu gibi rutin degil. cok buyuk hayaldi. asvel yenerdi cikamazdik filan. vuslat hep baska bahara. futbolda oyle seyler akl gelmiyor dahi. naumoski milli kahramandi. basket oynarken formami alnima silerdim. gasol'u barca ile istanbul sahenk salonunda izlemisim. efsaneler gelmeye baslamis... mirsad ve okur nba'e gidecek daha.
gs diyorduk. yaman cocuklardi. simdi oldugu gibi basari taraftari degildi tribundekiler. 14 sene kupa bekleyeni vardi. cefakardi. popescu ve taffarel geldi. kerpeten abi gibi n'oluyo lan cektik. chelsea maci uzdu. 5 ile gonderdiler. berlin umutlandirdi. son mac cocuklugumun (89) yildizlar karmasi milan karsisindaydi ve milan 2-1 ile ondeydi ve gs elenirken onlar ust tura cikiyordu. 2-2 oldu milan uefa kupasina gidiyordu. dk 90 3 oldu ve milan eve gs uefa kupasina...
buyuk 7 takima kok sokturen bologna geldi. fanatik bolognali italyan dostlar vardi. eledik. dortmund geldi eledik.
mallorca perisan oldu. herkes orada is bitti sandi. leeds saglamdi. ıngiliz tanri idi. gandhi bile mustafa kemal yenene dek tanri olduklarina inanmisti. o maclarda delirmistik. hakan efsaneydi. hagi keza. ılk kez bir turk takimi finaldeydi. hayalden de ote. kiskaniyor muydum? hayir. kopekler gibi mutluyduk.
17 mayis dediler. arsenal dediler. yenilmez arsenal. suker, henry, vieira, seaman, ljungberg filan. henry son 8 macta 9 gol atmisti. gun gelmek bilmedi. gun geldi aksamk gelmek bilmedi. o gece ulkede dua rekoru kirilmistir eminim.
bu kez evdeydim. henry'nin kafasini kurtarinca tafo dedim tamamdir kupa bizim. hadi popescu hadi oglum derken spiker ben agliyordum bile. babama sarilmistim. o da agliyordu. cadde karnaval yeriydi. sabahladik. arsenal en kibar tabirle kafasini alirken bir turk takimi uefa kupasi yani kupa 2'yi almisti. yerel kupa sampiyonlarinin katildigi cwc (kupa galipleri kupasi) yoktu artik ve cl ile uefa galipleri super kupa oynayacakti.
filmin devami var. ama o gece be iste oglum. sonra juve, schalke, lpool, madrid kim gelse ust uste koyduk. fener yenilmez denen sevilla'yi yendi. chelsea'ye kok sokturdu. bjk bu sene efsaneydi. benfica karsisinda 4 direk olmasa bi finalde biz yapacaktik...
ama ilk baska iste. o futbolda ezik oldugumuz ve birak hedefini hayali dahi kurulmayan donemde alindi bu kupa. sevilla'yi yenecegimize emindim ben. deivid chelsea ve intere cakarken aglamadim usulca bira tokusturdum. ama 17 mayista agladim. cok baskadi be cocuklar. yillarin intikamiydi. turkish delight yazamadi bir daha the sun.
kac stadda maca gittim bilemem. parc de prince, bernabau, san siro, monaco 2. louis.. heyecan bastigi cok oldu. ıki yabanci takimi izlerken eglendigim cok oldu. ama 12 yil sonrasinda 2012 senesinde parken'e gidince bi degisik hissettim. mezarlikta fatiha okuyanlar gibi durdum ayakta ve andim o aslanlari. o gece tarih baska yazilmisti. evet kupa 1 degildi ama kupa kupaydi iste amk.
sonra louis 2'ye bir mac icin gidince jardel ve digerlerini de madrid karsisinda alinan super kupa icin saygiyla anmistim ama ilkin tadi baska idi. o ilk 17 mayis idi...
ıyi ki vardiniz amk. ezeli rakiptik ama gram kiskanmadan gurur duydum o gece. sesim kisilmisti. feda olsundu. ıcerde dalga geceriz itin gotune sokariz ama siz olmadan olmazdi. su kupadan sonra hic olmazdi.
ıyi vardiniz 99 2000 kadrosu. simdi sunu yazarken bile gozlerim doluyorsa eger bu mutlulugun tarifi yok. eski maglubiyetleri bilenler icin hic yok. real madrid'e 5 atamadi diye hayiflanan cocuklar asla anlamayacak bunu. biz roberto carlos ve anelka'yi tribune cagirdiysak eger bu kupanin da payi var. bugun gruplardan cikmak hedefimiz denebiliyorsa bu kupanin payi var.
biz gorulmez zinciri o gece kirdik. biz! hep birlikte! ıyi ki vardiniz.
kurada turk takimi ceken ohh diyemedi o geceden sonra.
senin ömrü hayatında göremeyeceğin kukuları görebilmektir amacı, nitekim görür de. alıcısı çoktur.

sen herhangi bir yerindeki osuruktan teyyare sıçmık dövmeni ne yapıp edip gösteriyorsan o da kendinde olanı bir şekilde gösteriyor.

hele hele kadın kısmısı hiç konuşmasın. ulan sen deği misin ota boka göğüs çatalını gösteren. sen değil misin domaldığında tanganı çıkaran. sen değil misin öz kızına bile acımayan, bir damlacık saadeti çok gören. he yok bu yaşar ustaydı.
ulan şu "solculuk bu değildir"cilerden de gına geldi arkadaş. adam sanarsın solculuk üzerine doktora yapmış. neymiş kardeş solculuk hele de bakalım?

benim bildiğim "solculuk" kavramı hakkında tam bir uzlaşı olmasa da genel olarak ilerici, özgürlükçü, emekten yana politikalar güden partiler solcu sayılıyor. ben dünya'da solculuğun milliyetçilikle ırkçılıkla aynı görüldüğü bir ülke duymadım. o kendine "vatansever" bilmem ne diyenler genelde aşırı sağcılar oluyor.

sizin sağınız solunuz karışmış bence.
arkadan fotoğrafını çektirip fotoğrafın altına "saçlarım çok güzel olduu" tarzı şey yazan ama fotoğrafta belli olan tek şey götü olan, masanın fotoğrafını çeken ama esas amacın bacaklarını göstermek olduğu, göğüs dekolteli bi fotoğraf çekip "çok sıkıldıııım" yazan kezbanların soyu neden tükenmiyor?

çok kalitesiz hareketler bunlar.
yani özetle diyor ki;
** bu grup tc ortalamasının çok altında kalarak bırak sosyal medya, internete bile girmemektedir. mağaraya dahi henüz internet bağlatmamışlardır. doğaldır ki hatiri sayılır kısmı dünyadan ciddi oranda bi haberdirler.

** grubun büyük çoğunluğunda bilinç, analiz, sorgu, eleştri falan yoktur, neden? çünkü %68 oranında yekten bir isme kapılıp gitmektedirler, o isim bir gün olmasa ne yapacaklarını bilemeyeceklerdir.

** ağırlıkla sadece duymak istedikleri şeyleri söyleyen kaynaklara itibar ederler, acaba? diye sormazlar.

** daha da bombası; bu gruba, iyi misiniz, rahat mısınız, geleceğinizden ümitli misiniz, önümüzdeki günler size iyi şeyler getirecek mi diye sorulduğunda yine ağırlıkla "yok ümitli değiliz" demekte ancak buna sebebiyet veren oluşumları da aynen desteklemektedirler.

aslında en özetle ; kafalar bi'dünya takılmaktadırlar.

itiraf gibi anket olmuş lan...
her zaman diyorum, bu ülkeye gelen en asil ve düzgün teknik adamlardan biri atkılı diye dalga geçtiğiniz roberto mancini idi. adam kulübün transfer yapamayacak dar boğazda olduğunu gördü ve kendi istifasını verdi, tazminat için zerre uğraşmadı. istese söke söke alırdı ama centilmence davrandı.

mancini'nin değerini umarım bir kez daha anlamışsınızdır.
dolar ve euro’daki son gelişmelerin ardından iç anadolu'daki kahvehane sakinleri türkiye’nin kredi notunu ''ehonomi çogeyi''den “eyi” düzeyine çekti...
zaytung | son dakika
siktirsin gitsin vermesin lan :) hayatımda bu bedelliciler kadar yapışkan ve utanmaz tipler görmedim. biz hayatımızı ülkemizin şartlarına göre ayarlarken onlar kendi kafalarına göre yaşayıp sonra "ailem var vergi veriyom ben" diye ağlıyorlar. sanki bizim ailemiz yok, biz vergi vermiyoruz.

yapışkan ve utanmaz tiptir.