toplumun şehirlisi bile köylü olduğu için normal. meseleyi tamamen paraya bağlamak kadar saçma bir şey yok. maket yapmayı seven biriyim. nerden baksan 10, 11 yaşlarımdan beri yaparım. param mı vardı? hayır. yeri geliyordu defter sayfasından tank yapardım, tareti dönen, namlusu yukarı aşağı oynayan. kalın kağıttan jet uçaklar yapardım. kit alacak parayı geçtim, varlığını bilmiyordum. engel mi oldu bana, hayır. sadece bir insan olarak kendime zaman ayırmam gerektiğini biliyordum. bir şeylerle uğraşırken zihnimi rahatlatmak, kendi başıma, ellerimle bir şeyler meydana getirmenin keyfini alıyordum. bizim insanımızın çoğu faydasına olmayan işe el atmaz. tamamen bir hayvan psikolojisiyle, maddi ve cinsel çıkarları dışında hiçbir şeye kafası basmaz. insan olduğunu keşfetmek gerekir önce, bunu keşfedersen zaten hobi sahibi olmamak imkansız.
Sık geçen başlıklar
oklama 10
ekşi profilibir kadının bir çok şeyi tamamlayacağını kabul ediyorum, ancak hayatım bir kadının varlığına muhtaç değil.
yapar zeka ile entegre olamayacak branştır. tarih, geçmişten gelen izlerin kendisi değil, insan tarafından yorumlanmasına verilen addır. merkezi insan olan bir şey, insani özelliklerden arındırılamaz.
+ ömür boyu nafaka
kendini zeki zanneden aptalların girdiği triplere şahit olmak olabilir.
ya amma ağlıyorsunuz. e evlenmeyin olum o zaman? kafanıza silah mı dayadılar? bul daha medenisini. bunlarla evlenenler de zaten aynı aile yapısına sahip insanlar. gelin bunu diyor da, oğlanın annesi farklı mı? baldızı, görümcesi farklı mı? hepsi aynı bok.
olum zaten toplum tarafından dışlanan insanlarsınız. üstüne elinize biraz imkan geçince bacak kadar çocukların bile cinsel kimliğine saldırıyorsunuz. sizi kim niye sevsin?
çocuk gürültüsünü kafam kaldırmıyor.
yazları terin tişörte geçmesini engeller, kışları sıcak tutar. bu kadar basit mantığı olan sıradan bir eşya yani. giy giyme bunun üzerinden insanlar nasıl kategorize edilir akıl almıyor.
sorunlu insanların yumruğu yiyince uyku moduna girmesi gibi rahatlatıcı bir şey yok.