Sık geçen başlıklar

demorgane 7

ekşi profili
kendisine göre hannibal ya da spartacus teröristtir. hatta bizim son dönemde silahlı eylem yapan denizgiller de teröristtir. bunda alınacak gücenecek bir şey yok.

roma dediğin kurum yunandan aldığı birikimle ağır aksak bugünün medeniyetini kurandır. daha iyisini getirecek birikimi olmayan bir kölenin isyan edip bu sistemi yıkmaya çalışmasını doğru bulmuyor hoca. aynı şekilde komunik diktatörlük için de söylenebilir. şimdi isyankar eğitimsiz ve romantik bir kölenin medeniyet getireceğine mi inanalım? ya da 20li yaşlarındaki solcu çocukların hiç düşünülmemiş adil bir sistem icat edeceğini mi sanalım?

medeniyet iyi niyet işi değildir. şiirle romantizmle medeniyet kurulmaz. yüzlerce yıllık felsefenin bilimin yani nesrin üzerine kurulur.
gündem manyağı olmaktan ileri gelir.

bir de,

son seçimde %65 akp oyu var. 2. parti mhp. yani mordor'dan hallice. adamlara yapılan eziyeti eleştirmeye kalksan suçlu ilan edilirsin. en iyisi hiç bulaşmamak.
az evvel,

"benim bir arkadaşım var geçen yemek yiyoruz, stephen hawking..." diye söze girdi. ben de kendime yoğurt koydum şimdi.