osmanlı döneminde bir cariye, kapalıçarşı'daki zıbıkçılar çarşısında bir zıbık (günümüzün dildosu) dükkanında soluğu alıyor.
zıbıkçı efendi işveli hatuna nasıl bir tercihi olduğunu soruyor. cariye şaşkınlıkla mamullerin çeşit çeşit olduğunu öğreniyor. uzun olan arap, kalın olan kürt, latif yani hoş olan türk tipi.
iştahı kabaran cariye ; boyu arabi, eni kürdi, letafeti türki olsun diye cevap veriyor.
zıbıkçıbaşı cevabı yapıştırıyor: "öylesini bulsam yapar kendi götüme sokarım."
ilgilenmek ve aldatmamak tamam, o zaten her ilişkinin temellerinde vardır, kırmamaya mümkün olduğunca özen gösterilir fakat tartışmayan erkek ya umursamayan erkektir ya da işe yaramaz sümsüğün tekidir.
başlıkta tariflenen, entrylerden harmanlanan erkekten beklenti; "dışarıya karşı kaplan, bana karşı kedi olsun, boyu 1.90, saçı sarı, gözü mavi, maaşı 6 haneli, arabası ferrari olsun, sadece gözü bende olmasın aynı zamanda bana köpek olsun" gibi bir şey ise, heteroseksüel bir erkek olarak öyle adamı bulursam ben de alır kendi götüme sokarım.