Sık geçen başlıklar

2022 özel sektör maaş zam oranları 9

ekşi'de gör
4270 tl maaş alıyordum, zamla birlikte 4400 tl olmuş. bozdur bozdur harca. bugün istifayı vereceğim. evime yakın bir yerde asgari ücrete başlarım daha iyi.
sözleşmeli özel okul öğretmenleri için yüzde sıfırdır.

teşekkürler amk çocukları.
%0.

çünkü daha beş aydır çalışıyormuşum.

sanırım markete pazara gidince ben daha beş aydır çalışıyorum dersem bana eylül 2019 fiyatlarından satış yapılacak.

yaşasın!
yazilim sektorunde calisip, aldigi zamlari anlatirken "aralık 2021 %16.67 + ocak 2022 %25.47 = toplam %42,14" diye hesap yapan birini gordum ya, olsem de gam yemem artik.
13 adet çalışanı olan bir esnafım. %52 yaptım. onlar da mutlu oldu, onların mıtluluğunu görünce ben de mutlu oldum.

edit: evet, daha fazlasını hak ediyorlar ama canımız çıkacak bu sene, masraflarımız giderlerimiz kiralarımız uçtu, çok arttı :/
asgari ücretin açıklanmasından bu güne kadar, bana bağlı personeller, birer ikişer her gün odama geliyor. maaş zammı ne olacak diye. az önce teknik ofis personeli geldi, eğer ki düzgün bir zam yapmayacaklarsa iş bakayım ben dedi. şuan 3750tl alıyor, 5500 tl olsun istiyor. bizimkiler hayatta yapmaz o zammı, benimde ihtiyacım var o personele. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. usta başlarından birisi geldi geçen gün, şuan 5750 tl alıyor, 9000 tl istiyor, saçmalama usta hayatta o kadar yüksek zam yapmazlar dedim, o zaman hemen çıkışımı verin dedi. bende gidip 25 bin isteyeyim bari, vermezlerse bütün personellerle beraber iş bırakırım.
gerçek enflasyon %60 lardayken ve asgari ücret %50 arttırılmışken, %40 altı zamlar küfürdür. çok haklı mazeretleri olmadığı sürece , bu rakamın altında zamlarda kurumsal sadakat falan kalmaz, ilk fırsatta aklı başında çalışanlar başka yerlere kaçar.