Sık geçen başlıklar

en iyi antidepresan 12

ekşi'de gör
duxet olur, lustral olur, cipralex olur, paxera olur tüm ssri - snri ilaçlar olur.
ama salak salak "yağmurdan sonra derin derin içimize çektiğimiz toprak kokusuuououea" olmaz abicim. şu konulara hala bu denli yüzeysel bakılabilmesi, şu çağda hayret verici gerçekten.
depresyonun ne olduğunu bilmeyen yazar beyanlarını içeren başlık.
seks yazamayanlar da kek, yemek, doğal güzellikler, şiir vs yazmaktan ayhan sicimoğlu'na dönmüş birazdan italyan şefe finito cokare resultante importante diyecek mk.
burayı yine ruhsal hastalıkları tatmamış , anksiyetenin , depresyonun , okb vb. hastalıkları sadece ismen duymuş dalkürekler sarmış anlaşılan . biri kirpik öpmek biri ters şınav çekmek demiş . hele hele lalelere bak . aynen krdşm bak geçti anksiyetem şuan ..
mutlu bir aile ve sevdiğin kişi. mükemmel bir depresan. çok sinirlenirsin, hayattan soğursun, yaşama isteğin azalır. gelir çocuğuna bir öpücük kondurursun, olmadı sadece uyurken gülümsemesini izlersin sevdiceğinin, bir anda sevgi dolu hale gelirsin. eşinin gözlerinin içine bakarsın, çevirirsin telefonu sadece bir kahkahasını duyarsın, mutlu olursun ve iyi ki onunla evlenmişim dersin, akşam eve gidersin bir şey söylemeden dakikalarca sarılırsın ve onu bıraktığında konuşmadan bile olsa anlar seni. ya da eve gelirsin bitkin şekilde, kapıyı açmaya halin yoktur. anahtarı sokarsın kilide, çevirir açarsın kapıyı. kocaman gülümsemesiyle atlar kucağına, sevgi dolu gözleriyle kocaman bir öpücük kondurur yanağına ve kocaman bir sarılma ister o minik sen ve sevdiceğinden parça ya da parçalar. öpün, sevin, koklayın, hoşgörün. hayatı öteki dünyaya bırakmayın. gülümseyin...
hayatında hiç depresyon, anksiyete veya öfke kontrol sorunu görmemiş/yaşamamış tiplerin; “kitap okumak, evcil hayvan beslemek, spor yapmak” diye sayıkladığı başlık.

bazı şeyler biyolojiktir. ilaç tedavisi olmadan atlatmanız veya etkileri azaltmanız mümkün değil.

siktirin gidin cehaletinizi farklı başlıklarda ortalığa kusun.
yazılanlara güldüm. neden mi? çünkü çok tatlısınız, keşke o kadar kolay olsa. yazdığınız tüm aktiviteleri bir depresyon hastası hatta majör depresyon hastası zaten yapamamaktadır ve hayata dahil olmakta problem yaşamaktadır. en basit örneği; bir şeylere başlayamaz, başladığı işleri de bitirmekte zorlanır. ve bundan rahatsız olur, aşırı rahatsız olur. canı istemediği için yapmıyor değildir. yapamıyordur. sonsuz bir yorgunluk hissi içindedir. şöyle betimleyeyim, karanlık ve yoğun bir sıvının içerisindesiniz, ışığı da görüyorsunuz ve çabalıyorsunuz ama o ışığa ulaşamıyorsunuz ya da hiç yaklaşamıyorsunuz. arada bir çabalıyorsunuz ama o yorgunluk ağır basıyor.

depresyon nöropsikolojik bir rahatsızlıktır. beyindeki serotonin yolaklarında sorun vardır ve en iyi antidepresan ilacı, güvendiğiniz psikiyatristinizin yazdığı ilaçtır. problem, kimyasal iletim olarak nörotransmitter madde eksikliğidir. kedi sevmek (vs. vs.) kesinlikle mutlu eder, anlık mutlu eder. depresyonunuzu ortadan kaldırmaz. keşke kaldırsa
benim için (bkz: prozac)tı, bir zamanlar.

edit:dikkat çekmek istediğim kısmı kimyasal bir eksiklik olmasıdır, yardım almaktan çekinmeyin. ben de örgü örtüyorum mesela terapi niyetine, gıda takviyesi gibi düşünün. minor başlayan buhranlar, majör depresyon olarak evrilebiliyor.
bol bol doğal ve ev yapımı, serotoninli günler dilerim.
2017-2020 yılları arasında 3 yıldan biraz daha uzun bir süre neredeyse hiçbir geçerli nedeni olmayan bir şekilde(mutlu bir evliliğim, dünya tatlısı 2 çocuğum ve maddi manevi başarılı olduğum bir iş hayatım varken oldu tüm bunlar) ileri derece anksiyete ve obsesif kompulsif bozukluk yaşadım. hatta bunun son 1 yılında durumum inanılmaz kötüydü ve 1 yıl boyunca çalışamayacak kadar kötü durumdaydım. son 2 yıldır ise oldukça iyiyim hatta son 1 yıl için konuşmak gerekirse %95 oranında iyileştim diyebilirim çok şükür..

bu süreçte(yaklaşık 4 yıl boyunca) çok kaliteli bir uzman psikolog desteği ve ilaç tedavisinin yanında konu hakkında binlerce yerli ve yabancı makale okudum ve hem kendimde hem de çevremde gördüğüm kadarı ile hafif ve orta düzeyde psikolojik bozuklukların her biri birbirini tetikleyen 10 un üzerinde farklı nedeni var. ve bütün bu nedenlerin çözümleri de var.

1. neden: gelecek ve para kazanma kaygısı.
1. çözüm: bunun pek öyle kolay bir çözümü yok ama bu durumu yaşayan arkadaşlara tavsiyem ilk etapta hızlı bir şekilde tasarruf dönemine girip şahıs ve banka borçlarını ufak ufak kapatmaya başlamaları ki gerçekten psikolojik olarak da faydasını göreceklerdir.

2.neden: ekmek ve karbonhidrat tüketimine dayalı gluten intoleransı, candida mantarı ve geçirgen bağırsak sendromu.
2. çözüm: en az 3-4 aylık bir karbonhidrat diyetine ek olarak, hergün 1 litre kadar ev yapımı sirke ilave edilmiş(%25 kadar) su içmek.

3.neden: fast food ağırlıklı beslenme kaynaklı b12 vitamini, d vitamini ve magnezyum eksikliği.
3.çözüm: ev yapımı yemeklerle sağlıkı beslenme yanında günlük vitamin takviyeleri ile b12 vitamini değeri en az 800, d vitamini değeri en az 80 olmalı onun dışında hergün mutlaka 1.000 mg magnezyum takviyesi ve bu takviyelere en az 1 yıl mümkünse 24 aya kadar devam edilmesi.

4.neden: abur cubur, gazlı içecek ve endüstriyel dondurma tüketimi.
4.çözüm: bunlar bildiğin zehir zaten iyileşmek için en az 1 yıl boyunca kesinlikle tüketilmeyecek. sadece orjinal maraş dondurması(keçi sütü ve salep içerip glikoz şurubu içermeyen) bulursanız haftada 500 gramı geçmemek kaydıyla tüketebilirsiniz.

5.neden: normalden fazla sosyal medya kullanımına bağlı zihinsel ve mental yorgunluk.
5.çözüm: en az 7-8 aylık bir instagram, facebook, tiktok diyeti. bu süreçte günde 1 saati aşmamak kaydı ile youtube izleyebilirsiniz.

6.neden: normalden fazla alkol ve sigara kullanımına bağlı psikolojik denge bozukluğu.
6.çözüm: mümkünse 1 yıl boyunca kesinlikle alkol ve sigaradan uzak durmak. mümkün değilse haftada 1 paket sigara ve 3 şişe birayı kesinlikle geçmemek. bu konuda iyileşme süresince alkol ve sigaradan ne kadar uzak durursanız o kadar çabuk iyileşirsiniz benden söylemesi.

7.neden: düzensiz uyku saatleri ve yetersiz uykuya bağlı psikolojik bozukluklar.
7.çözüm: çay ve kahve tüketimini azaltıp hergün en az 8 saat kaliteli uyku uyumak. mümkünse akşam 10.00-10.30 da yatağa girip sabah 7.00-7.30 da uyanmak(seratonin ve melatonin hormonu salgılanması için).

8.neden: reflü, gastrit ve mide ilaçlarına dayalı psikolojik bozukluk.
8.çözüm: aralıklı oruç, günde 2 öğün ve sığır gibi yemek yememek(insan gibi yemek). çok mecbur kalmadıkça kesinlikle mide ilacı kullanmamak. ayrıca kemer yerine “pantolon askısı“ kullanmak.

9.neden: porno ve mastürbasyon bağımlılığı ve normalden(haftada 1) fazla mastürbasyon yapmak.
9.çözüm: en az 1 yıl boyunca porno ve benzeri izlememek ve kesinlikle mastürbasyon yapmamak. bu süreçte ayda en fazla 1 defa mastürbasyon yapılabilir ama ne kadar uzak durursanız o kadar çabuk iyileşirsiniz.

10.neden: sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam tarzına bağlı kronik kabızlık.
10.çözüm: mümkünse günde 40-50 dakika arası hafif tempolu yürüyüş. gene mümkünse haftada 3-4 saat kadar bisiklet kullanmak. hatta yapabiliyorsanız haftada 2-3 defa 1 saat yüzmek de inanılmaz faydalı hem vücüt hem de akıl sağlığı için. tüm bunların yanında bol bol sızma zeytinyağı tüketmek ve yemeklerde zeytinyağı kullanmak.

bu yukarıda yazdığım maddeleri harfi harfine en az 7-8 ay boyunca uygulayın(ki daha 2. aydan itibaren iyileşme süreci mutlaka başlayacaktır) %70, bir yıl boyunca uygulayın %90, 18 ay boyunca uygulayın %99 iyileşeceğinizin garantisini ben veriyorum. ben şahsen bu şekilde iyileştim. bütün arkadaşlarım da bu şekilde iyileştiler.

evet ..
psikolojik rahatsızlığın ne demek olduğunu anlayamayan gerizekalıların “en iyi antidepresan müzik, yok namaz, yok sevgilimin pıtığı, yok eşşeğin siki” diye zırvaladığı başlık. umarım yaşamazsınız ama bu rahatsızlıklar öyle ilaç yerine kılı tüyü ikame edeceğiniz şeyler değil.