ilker başbuğ'un ekonomi, siyaset, eğitim, dış politika vs konularda bilgi birikimini, düşüncelerini bilmeden salt atatürkçü, cesur diyerek parlatmak da tam bizim milletimize göre bir tercih. cesaret konusunu da kozmik odaya girilirken, subaylar teker teker alınırken gördük.
Sık geçen başlıklar
nosuchnick 5
ekşi profilihesap kitap yapamayan mühendisten, ilaç bilmeyen hekimden, ezbere dava yürüten avukattan, hazır çizim dışında proje çizemeyen mimardan, sokağı yalapşap temizleyen işçiden, ne sorsanız "abi ben onu bir araştırayım" diyen muhasabeciden, düz bir duvar öremeyene ustadan, sorunsuz kablo döşeyemeyen elektrik ustasından, kopyala-yapıştır yapmaktan parmaklarının şekli değişen yazılımcıdan farklı olmayan kişilerdir.
karşımda oturan iphone sahibini "e tabi, cihaz kendisini korumaya alıyor" savunmasını yapmaya itmiş olay. zannedersin, alet atmosfere giriş yapıyor, ya da ne bileyim. mars'a iniş falan yapıyor. kendini korumaya alıyormuş.
ingilizce'yi öğrenememizin bir sebebi de türkçe'yi konuşamıyor ve yoğun bir şekilde türkçe okumuyor oluşumuzdur. sebep-sonuç, zıtlık gibi basit anlam ilişkilerini an dilinde kuramayan bir insana ezber dışında bir şey sunsanız da çok fark etmeyecektir. zira beyinler tamamen yanmış, ziyan olmuş durumdadır.
sizin gibiler olmayacak.