Sık geçen başlıklar

tiktok'un toplumun ahlakını bozduğu gerçeği 5

ekşi'de gör
bozuk olanın gün yüzüne çıkması görünür olması daha doğru bir tespit olabilir.

anadolu irfanı ,masum köylü , muhafazakar ahlaklı toplum masalına inanan kesim tiktokun toplumun ahlakını bozduğuna da inanabilir.

ha şu denebilir belki kalitesizliğin , vasatlığın para ettiğini veya takdir edildiğini gören kalitesiz vasat insan kitlelerinin içindeki cevheri görünür kıldı.
tiktok toplumun ahlakını bozmadı. ahlakı bozuk olanlar tiktokta yayın yapma fırsatı buldu. ekşi sözlükte yok mu sanki psikolojik manyaklar kendini bir şey sananlar, bu mecralar onlara sadece fırsat veriyor ve onlarda kendini hemen belli ediyor.
ne zaman şu “ahlak bozuyor ya kapatılsın ya” diye gevşek gevşek konuşanları görsem aklıma sarı öküzü vermeyecektik hikayesi geliyor.

ulan adamlar paypal ı yasakladı. wikipedia senelerce yasaklı kaldı. ekşisözlük sonuna sayılar koyuyor, yasaklandı.
festivaller yasaklandı, belli saatten sonra alkol satışı yasaklandı.
her gün bir yasak geliyor, insanlar alıştırıldı
sarı öküz çoktan verildi

bugün tiktok yasaklanır, yarın instagram..

ne oldu?
ahlak düzeldi mi?
düzelmez.
yasaklar yasaklanan şeyi daha çekici hale getirir sadece.

sorunun kaynağı en başta..
ilk önce sen din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde ahlakı islam dini üzerinden anlatmayı bırakacaksın. medeni ve evrensel ahlakı esas alacaksın.

dinin dayattığı ahlak seviyesi ile ancak müge anlı reyting kazanır, başka da bir bok olmaz.