Sık geçen başlıklar

recep tayyip erdoğan 308

ekşi'de gör
--- spoiler ---

ilk defa tam anlamıyla seçim kaybetmiştir. hem oy oranı olarak, hem de sayı olarak kaybetmiştir. ilk kez.
--- spoiler ---

hayir bu dogru degil. aklinizda boyle bir mitolojik varlik olarak yer isgal etmesine izin vermeyin. kendisi daha once ilce belediye secimi adayi olarak kaybetmis, olay cikarmis, haksiz bulununca hakime de "sen sarhossun rezil" vb. seklinde hakaret etmis hatta ustune yurumus ve bundan yargilanip sabika sahibi olan biridir. su anda da yaninda yoresinde kim varsa ana avrat kufrettigine ve elinin altinda gezenlere gelisine patlattigina eminim. konusmasindan once kimyasa kokteylini patlatir cikar konusur.

efsane olacak bir ozelligi varsa ileri gitme cesaretidir. o kadar ileri gitmenin sonunun ne olacagini da hep beraber gorecegiz.

t: nesillerin geleceginin yok edicisi.
10 yıl belediye başkanlığı yapan imamoğlu'nun bir tek falsosunu bulamamış, sonunda paraları kandile gönderiyor diye palavra sıkmak zorunda kalmış demokrasi zararlısı.

bu millet bunu hak etmiyor.
--- spoiler ---

"merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. hatay'a geldi mi? şu anda hatay garip kaldı, mahzun kaldı"
--- spoiler ---

boyle bir aciklama yapmis somurge valisi. yaptiginin adi yok ya, al hepsi senin olsun, ne icin yahu ne icin bu hirs. deprem oldu insanlar öldü, en ufak bir sorumluluk hissetmeyi birak hala belediye pesinde.

bu mobbingi adanaya yapti yillar boyunca, kendisi iktidara geldiginde adana ulkenin en gelismis yerlerinden biriydi, en cok vergi veren 13. il olmasina ragmen devlet yatirimlarinda 78. falandi. yillarca somuruldu ihmal edildi ama adana kendisine teslim olmadi. genel secimlerde de belediye secimlerinde de alamadi adanayi. umarim hataydan da gerekli cevabi alir.
her zamanki gibi türklerin asagilanmasina vesile olmuş, 20 yıldır türk milletinin gittiği her yerde hor gorulmesine, gariban edilmesine ses çıkarmayan, araplar, afganlar ve pakiler başta olmak üzere nerede az gelişmiş toplum varsa türk milletinin başına bela eden, her gün hakaretler ederek asagiladigi israil kadar vatandaşlarına sahip çıkamayan, insana kendi ülkesinde bile kendisini öksüz ve yetim hissettiren, esasında kendisinin de bir t.c. vatandaşı oldugunu unuttuğunu düşündüğüm türkiye cumhuriyetinin devlet başkanı.
bugun riyad'ta oynanacak olan fenerbahce - galatasaray maci oncesi yaşanan kepazeliklerin yegane sorumlusu kendisidir. unutulmasin, dillendirilsin.
3. kez adaylığı yasal değil deniyordu ama muhalefet ses etmedi. yoksa şu anda ülkenin cb'si de onun kurduğu hükümet de hem ülke içinde hem uluslararası alanda meşruiyet problemi çeken bir halde olabilirdi. yapılması gereken bangır bangır bu adaylığın -gerçekten öyleyse- yasadışı olduğunu bağırmak ve kesin suretle bu adaylığın tanınmadığını belirtmekti. böyle bir hükümet, avrupa'nın dibinde ve nato üyesi olan ülkede nah iktidarını sürdürebilirdi.
rte vazgeçmeyip aday mı oldu ve üstüne tekrar mı kazandı, sürdürün aynı tavrı. tanımıyoruz deyin, mv olduğunuz halde meclise gitmeyin. o zaman görürsünüz borsanın halini, avrupa'dan gelecek homurdanmaları. bir süre sonra bürokratlar, memurlar bile diyecek lan yasadışı kararları uyguluyor olmayalım. sonra gelsin rte'siz bir erken seçim.

yüz yıl öncekinin komünist hareketine bakın biraz propaganda, teşkilatlanma öğrenin. sadece 15 bin üyesi olan bir partinin aylar boyunca her türlü agresif protesto ve propaganda faaliyetleri ile çar yönetimine kurduğu psikolojik baskıyı ve nihayetinde 150 milyonluk bir ülkenin başına nasıl geldiğini, halk-bürokrasi-ordu üçgeninde nasıl destek kazandığını anlayın. itekleyici gücü tetikleyerek dip dalgayı sağlaması gereken chp gençlik kollarının başkanı da gençosman killik hahahaha.

böylesi palazlanmış ve devlet haline gelmiş bir partiyi çiçekle böcekle zor gönderirsiniz, sana söz yine baharlar gelecekmiş haha gördük baharı. çamura yatmaksa çamura yatın, bir zahmet birkaç ay manevi maddi zorluk çekmeyi göze alın ama yok kimse rahatını bozmak istemiyor, hem ayranım dökülmesin hem bilmem ne olmasın oh.

beş yıl sonra rte, özbekistan liderinden örnek alarak önceki görev süresini sıfırlamaya kalksa eminim yine yalandan bir iki itiraz yapılıp kabul edilir sonunda. böyle ılık muhalefete böyle iktidar. bu seçim sonunda anladım ki muhalif halk olarak tek başınayız. iktidar gibi, temsilcimiz olduğunu iddia eden partiler de bu çarpık düzenin bir parçası.

herkes yolunda, ekmeğine bakıyor gerçekten. iktidar tarafındakiler de muhalefet tarafındakiler de yine alacaklar maaşlarını, spot ışıklarının önünde yapacaklar şovlarını, gül gibi geçinip gidecekler. kendileri refah içinde, çocukları özel okullarda keyif içinde yaşayıp gidecekler. olan biz sıradan ve sefil halka oluyor.

hele chp'den iyice soğudum. zaten parti içindeki torpiller, yetersiz ve beceriksiz teşkilatlanma düzeyi, akp'den beter trol ordusu ve linç kültürü, antidemokratik partiiçi mekanizması herkesin malumu idi. kötünün iyisi, el mahkum diyerek gidip oy verdik ama gelinen noktada çıldırmamak elde değil. iktidarın en zayıf dönemi, tünelden önceki son çıkış gibi laflarla girdiğiniz ve kesin olarak kazanmanız gereken bu seçimi rezil bir şekilde kaybediyorsunuz, ondan sonra pişkince bunu başarı diye yutturmaya çalışıyor ve değişim talepleri karşısında köylü kurnazlığıyla duymazlıktan geliyorsunuz. böyle devam ederse sonraki seçimde inadına akp'ye basmazsam mührü namerdim.
ah be reis, 85 milyon kazanmıştır diyerek bir an umutlandırdın acaba muhalefetle barışacak daha soft bir yönetim mi sergileyecek diye ama sonrasında zehirli dilini yine tutamadın saydırdın da saydırdın, yine terörist vatan haini batı uşağı ilan ettin hepimizi. biz yüzde 48'iz çoğunluk olmamız için tek eksiğimiz yüzde 2+1 oy. sen nasıl olur da bu koskocoman halk kitlesini bu denli ayrıştırırsın? bizim taleplerimize karşı kör sağır ve dilsiz olarak bizi nasıl bu millete bağlı fertler olarak tutacaksın? yemin ediyorum artık özerklik isteyen kürtleri anlamaya başladım. devlet öyle hoyrat ki, insan bu millete olan aidiyetini kaybediyor.
gençler hatırlamaz ama seçimlerin güvensizliği kendisi ve ekibinden sonra gündem olmuştur.2002 öncesinde ülkede hiçbir seçimde seçim güvenliği tartışılmamış, insanlar güvenle oy kullanmış ve sonucu beklemiştir.kendisi ve ekibi geldiğinden beri ösym'den tutun kızılay'a ve hatta seçimlerin güvenilirliğine bile gölge düşürülmüştür.
daha kötü ne olabilir diye sormaya korkar olduk.
yargılanmamak için seçimlerde her türlü usulsüzlüğü ve çirkefliği yapan, güç sarhoşu lider.
başarılı olan o değildir. halkın yarısı başarısızdır. çünkü su katılmamış birer gerizalıdır. koyun zekasına sahiptir. hal böyle olunca başlarındaki çoban ne kadar başarılı olabilir ki? kitle müsait. rüyadan uyanın. atatürk'ün bıraktığı komple bir millet yok bu ülkede. ülkeyi paylaşan akıllılar ve gerizekalılar var.

demokrasi ile değil meritokrasi ile yönetilmesi gereken ülkeyiz. esasında atatürk'ün de yaptığı oydu. meritokrasi açısından doğru bir liderdi kendisi.

sonra gel de bu ülkede evlen. hadi evlendin, gel de çocuk yap. insanın aşırı kötü olması lazım bu ülkede çocuk yapması için.