Sık geçen başlıklar

dünyanın en güzel alkollü içkisinin bira olması 2

ekşi'de gör
hava sıcak. susamışsın. buz gibi bir bira geliyor. kafaya dikip yenisini istiyorsun. onu da aynı hız ve keyifle bitiriyorsun.

bunu yapabileceğiniz başka bir alkollü içki yok. hatta bu keyifle yapabileceğiniz alkolsüz içki de yok. bu anlamda, ben de diyorum ki bira en iyi, en lezzetli içkidir.
hayatınızda adını duymadığınız alkollü kokteyllerden tutun adı glen ile başlayan isli viskilere kadar, spirit denilen kokteyl katkılarından tutun egzotik alkollü içkilere kadar neredeyse içmediği bir şey kalmayan bir abiniz olarak diyorum ki, biranın ferahlığı hiç bir alkollü içki de yok.

belki single malt viski, yok yok, biranın verdiği huzur hiç birinde yok.

yazılı tarihin başlangıcından yani sümerlerden bu yana üretilen bir içki bira unutmayın. ( göbeklitepe mevcut tarihi m.ö 11 yy'a kadar götürdü, yanlış bilmiyorsam oradaki çizimlerde de bira var )

merak edenler için tarihi şafağında göbeklitepe'de bira üretimi - arkeofili

butik biralarda mesela cennete ulaşmanız mümkün.

o sebeple ben bira diyorum, sen de var mısın ekşici alkolik kardeşim ?

edit : çok kalbim kırıldı, bira bu kadar örselenmemeli !