toplu taşımayı çok kullanan birisi olarak ben de üç beş kelam etmek isterim.
öğrenciyim, aylık akbil yapıyorum. elimden geldiğince akbilli taşıt kullanıyorum, minibüs vs mecbur kalmadıkça kullanmıyorum taksi zaten hak getire.
pendik kadıköy hattını çok kullanıyorum. buradan otobüs geçiyor ama 15 bazen 20-25 dk bekleme süresi olabiliyor. minibüs geçtiği halde aylık akbilim var diye otobüs beklemeyi tercih ediyorum. aylık akbil olmayan zamanlarda da otobüsü tercih ediyorum minibüs 2 lira otobüs 1.15 diye. yani 1 liradan az bir miktar için dakikalarca otobüs beklediğim oluyor.
gelelim bu akbil basma mevzusuna. bazen denk geliyor veriyorum basıyor millet, elinde parası hazır olandan alıyorum olmayandan ise almıyorum gerek yok siz de başkasına basarsınız deyip geçiyorum altı üstü 2 lira nolcak yani. ama bir yandan da şunu düşünmeden edemiyorum dakikalarca otobüs bekleyip üç beş kuruş arttırmak için otobüs kullanırken 2.30 tl yi tanımadığın bir insan için ödemek yol boyu düşüncelere itebiliyor insanı.